Margarina se amesteca impreuna cu jumatate din cantitatea de unt. Se adauga apoi o lingura de otet peste amestec, se adauga...
Biscuiti evantaieMargarina se amesteca cu jumatate din cantitatea de unt. se adauga o lingura de otet, zaharul, un praf de sare si se freaca...
Fursecuri grileMargarina frecata spuma se amesteca impreuna cu zaharul. Se adauga putina sare si faina cernuta, in ploaie. Se pune peste...
Fursecuri ochelariUntul se freaca spuma impreuna cu zaharul si coaja de lamaie sau vanilia. Se incorporeaza pe rand galbenusurile, iar apoi...
Fursecuri cu nuciUntul topit se freaca dupa doua ore cu o furculita pana devine spuma. Se adauga zaharul, galbenusurile si coaja de lamaie si...
Fursecuri cu crema de cacaoSe pune mamaliga la fiert in apa cu sare. Intre timp, intr-un castron, se zdrobeste branza, se adauga smantana si untul. Dupa...
Mamaliga cu branza si smantanaGnocchi se fierb in apa cca 3 min. Se topeste untul intr-o tigaie, se adauga rozmarinul si usturoiul tocat. Peste ele se pun...
Gnocchi cu untSe curata merele si se scot cotoarele cu forma speciala. Eu am pus merele intregi, au fost mai micute, cine doreste poate...
Tort de merePiersicile se pun la scurs. Cand s-au scurs se dau prin blender sau robotul de bucatarie pana devin o pasta. Se pun ouale si...
Tort cu mousse de piersiciPoti pregati repede pateuri cu branza, daca folosesti aluat de foietaj. Aceasta reteta este excelenta.
Pateuri cu branza in amestecPentru aluat, ouale se amesteca cu zaharul pana se dizolva. Se adauga uleiul si laptele incins, amestecand bine. Se pune...
Tort cu ricottaFaina se framanta cu unt, circa 150 ml apa si sare, obtinand o coca omogena, de consistenta potrivita. Se lasa 20 de minute...
Strudel cu fructe de padureCarnea se da prin masina de tocat, ceapa se taie marunt, iar apoi se separa albusul unui ou de galbenus. Carnea se pune...
Strudel cu carneSe pun impreuna la fiert 200 ml apa, uleiul si sarea. Cand au dat in clocot, se toarna faina si se amesteca repede, pana se...
Gogosi frantuzestiDrojdia se amesteca cu o lingura de zahar, putin lapte cald si 50 gr faina si se lasa la crescut. In 100 ml lapte se adauga...
Cornuri cu marmeladaDrojdia se amesteca cu zahar, putin lapte cald si 150 gr faina, dupa care se lasa la crescut. In 250 ml lapte se amesteca...
Cozonac moldovenescLaptele de pasare este un desert minunat, fin si delicios. Dar laptele de pasare cu migdale este mult mai aromat, nu va...
Lapte de pasare cu migdaleSe freaca untul sau margarina, se adauga zaharul si se amesteca. Se adauga coaja de lamaie, miezul de nuca macinat, faina,...
Cornulete fragede de nucaGalbenusurile se separa de albusuri, se bate frisca lichida si se amesteca lichidul din compot impreuna cu lichiorul si 150...
Tort cu visinePornind de la Tiramisu reţetă originala, am adaptat reteta obtinand un delicios Tiramisu reţetă cu frisca In 500 ml apa,...
Tiramisu reţetă cu friscaMini-torturile cu ciocolata sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii aromei intense de ciocolata. Prepararea torturilor in...
Mini-tort de ciocolataReteta de mousse de ciocolata e o reteta usoara si aspectuoasa, aerata, numai buna si pentru copii. Se separa albusurile de...
Mousse de ciocolataIntr-un castron se amesteca faina cu zaharul si se face o gropita la mijoc. Se incalzeste laptele. Se amesteca drojdia cu 5...
Coronite cu cirese confiateAmestecam ingredientele uscate (faina cu praful de copt, zaharul si cacao), apoi turnam treptat laptele si uleiul (margarina...
Patratele cu friscaUntul se freaca cu zaharul si albusurile. Se adauga stafidele curatate si spalate, se amesteca bine, apoi se adauga faina, in...
Fursecuri cu stafideUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori