Se spala carnea, se curata de oase si pielite, se bate ca sa se subtieze si se intinde pe un fund de lemn. Se sareaza putin...
Friptura umpluta
Morcovii se curata, usturoiul se taie jumatati, fileurile de porc se curata de pielita si se gauresc de la un capat la altul...
Muschi de porc impanat
Carnea se spala, se taie felii subtiri, care se bat putin si se sareaza. Costita se taie felii in lungime. Castravetii murati...
Popiete din carne de porc
Ficatul de porc se spala si se portioneaza. O lamaie se feliaza si se taie apoi cubulete. Cealalta se spala si se taie...
Ficat de porc meuniere
Fileul se taie ca pentru snitele si se bate. Cascavalul si sunca se taie bastonase subtiri. Ouale se bat cu sare si jumatate...
Gordon bleu
Pieptul de pui se dezoseaza si se spala. Carnea se bate putin si se sareaza. untul se intinde ca o alifie, se adauga sare si...
Pui Kevskaia
Intr-o tigaie se caleste ceapa tocata marunt, se adauga orezul fiert, bulion, cimbrul, piperul si sarea. Dupa ce s-a racit se...
Sarmale in foi de varza cu carne de porc
Carnea se taie in 10 bucati si se bate ca pentru snitele. Ceapa se taie marunt, ciupercile se taie julien, iar patrunjelul se...
Rulou din carne de porc cu ciuperci
Carnea se toaca marunt, orezul se fierbe iar ceapa se taie marunt. Se aleg foile pentru varza, umpluta iar restul de varza se...
Varza umpluta cu carne de porc
Puiul se spala si se usuca, cartofii se curata, ceapa de taie pe lungime, iar lamaile se spala si se taie in 8. Puiul se pune...
Pui cu lamaie si cartofi
Puiul se spala, se curata si se pune la oparit, dupa care se trece din nou pe sub jetul de apa si se pune la fiert cu...
Blanchet de pui
Ficateii se taie bucati si se toaca usturoiul marunt. Intr-un vas cu apa clocotita cu sare si adauga fideaua de orez si se...
Ficatei picanti
Pieptul de curcan se spala, se usuca si se taie fasii. ceapa se taie julien, rosiile se decojesc si se taie cubulete, fasolea...
Sote de curcan in sos de bere
Pulpele sarate se pun intr-o tava cu putina apa si se introduc in cuptorul incins, pentru 35-45 de minute, pana se rumenesc....
Pui cu mere si nuca
Ceapa impreuna cu morcovii se toaca marunt, cartofii se taie felii subtiri, rosiile oparite se decojesc si se taie sferturi,...
Pui cu ciuperci si masline
Carnea si ardeiul se taie cubulete cam de 2 cm. Se insira alternativ pe betisoare ciupercile, ardeiul si carnea. Se...
Frigarui cu ciuperci
Carnea de pui se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se toaca amrunt, ardeii se taie fasii subtiri, iar rosiile...
Tocana de pui
Carnea se taie ca pentru snitele si se bate foarte subtire. Ciupercile si patrunjelul se toaca marunt, iar cascavalul se rade...
Pui italian
Varza de Brussels se opareste 5-6 minute in apa clocotita cu sare, dupa care se scurge. Intr-o tigaie se topeste untul, se...
Aripioare cu varza de Brussels, unt si lamaie
Pieptul de pasare se taie felii, care se bat foarte usor si se sareaza. Andivele se curata, se spala si se taie in patru pe...
Piept de pasare cu andive
Fasolea se spala si se inmoaie in apa rece timp de 12 ore. Ceapa se taie marunt si se opareste. Morcovii, telina si usturoiul...
Supa italiana
Ciupercile se taie julein, patrunjelul se toaca marunt, iar orezul se pune la fiert. Se adauga in supa de oase, ciupercile...
Supa de ciuperci cu orez
Ceapa, morcovii, telina, pastarnacul si patrunjelul se taie marunt, ardeiul se taie buculete iar rosiile oparite se decojesc...
Ciorba cu perisoare
Carnea de pasare se fierbe intreaga. Se curata de spuma si se adauga sare si piper, dupa care se lasa la fiert in continuare....
Bors moldovenesc de pasare cu taitei.
Capetele si cozile de peste se curata si se spala. Morcovii, patrunjelul, pastarnacul, telina si ceapa se taie marunt. Borsul...
Bors pescaresc
Ceapa si telina se taie in patru. Se pun la calit intr-o oala, apoi se adauga putina apa, se pun ciupercile si se mai lasa...
Supa crema de ciuperci
Carnea se portioneaza, legumele se taie cubulete iar orezul ales, se pune la fiert. Tarhonul se opareste si se taie marunt....
Ciorba ardeleneasca cu carne de manzat
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane