Toate retetele

Prajitura cu lava de ciocolata
Prajituri

Prajitura cu lava de ciocolata

Prajitura cu lava de ciocolata este o reteta simpla si rapida, cu multa ciocolata. Este si aspectuoasa si gustoasa, cam tot...

Prajitura cu lava de ciocolata
Rulada turceasca
Prajituri

Rulada turceasca

Jumatate din cantitatea de lapte o punem la fiert. Zaharul il amestecam cu faina, apoi "desfacem" totul cu restul...

Rulada turceasca
Batoane cu legume si salam
Aperitive cu carne

Batoane cu legume si salam

Ardeiul, ceapa si salamul se taie cubulete si se soteaza intr-o lingura de ulei. Faina se amesteca cu praf de copt.Ouale se...

Batoane cu legume si salam
Saratele cu branza de oaie
Aperitive cu branza

Saratele cu branza de oaie

Daca vrei sa pregatesti aperitive deosebite, incearca reteta de saratele cu branza de oaie. Aceste aperitive cu branza sunt...

Saratele cu branza de oaie
Salata de macrou sau hering afumat
Salate cu peste

Salata de macrou sau hering afumat

Se spala bine cartofii si se fierb in coaja impreuna cu morcovii. mazarea si niste condimente pentru a le da putin gust...

Salata de macrou sau hering afumat
Mancare de pere
Mancaruri fara carne

Mancare de pere

Perele se curata, se spala, se taie in jumatate si se curata de samburi. Se pun apoi la rumenit in unt, la cuptor. Se toarna...

Mancare de pere
Crap prajit
Mancaruri cu peste

Crap prajit

Pestele se curata de solzi, si se taie felii. acestae se inmoaie in lapte, apoi se dau prin faina si se prajesc in ulei...

Crap prajit
Rasol de crap
Mancaruri cu peste

Rasol de crap

Morcovul, patrunjelul, ceapa si cartofii se curata, se spala si se taie. Se pun apoi la fiert. Dupa ce sunt aproape fierte,...

Rasol de crap
Gogosari pentru iarna
Muraturi simple

Gogosari pentru iarna

Se da apa cu zaharul si otetul in fiert, se adauga foi de dafin, frunze de telina, boabe de piper, boabe de msutar si sarea...

Gogosari pentru iarna
Mancare de orez cu prune
Mancaruri cu orez

Mancare de orez cu prune

Orezul se pune la inmuiat in apa rece. Intre timp se pun si prunele la inmuiat, dar in apa calda. Se scot apoi si se spala...

Mancare de orez cu prune
Aspic
Supe de carne

Aspic

Aceasta reteta este foarte delicioasa. Pentru a pregati aspic avem nevoie de carne, zarzavat si condimente.

Aspic
Mancare de gutui
Mancaruri fara carne

Mancare de gutui

Gutuile, spalate, taiate si curatate de seminte se pun impreuna cu ceapa tocata marunt in unt, pe foc. Se lasa sa se inmoaie...

Mancare de gutui
Mancare de prune uscate
Mancaruri fara carne

Mancare de prune uscate

Dupa ce prunele au fost tinute la inmuiat in apa calduta se spala bine. Intre timp se toaca marunt ceapa si se caleste pe foc...

Mancare de prune uscate
Mancare de smochine
Mancaruri fara carne

Mancare de smochine

Ceapa se curata si se toaca marunt, dupa care se pune la calit in ulei. Smochinele, dupa ce au fost tinute in prealabil in...

Mancare de smochine
Mancare de prune cu smantana
Mancaruri fara carne

Mancare de prune cu smantana

Prunele se spala, se rup in jumatati si li se scot samburii. Se pun apoi intr-un vas un rand de prune, unul de zahar si unul...

Mancare de prune cu smantana
Ciorba de dovlecei umpluti
Ciorbe

Ciorba de dovlecei umpluti

Patrunjelul, morcovul si telina se curata, se spala si se da pe razatoarea mare. S epune apoi la fiert in 2 l de apa. Carnea...

Ciorba de dovlecei umpluti
Ciorba de legume cu zeama de varza
Ciorbe

Ciorba de legume cu zeama de varza

Legumele, in afara de cartofi se curata, se spala si se taie marunt. Se pune untul intr-o tigaie si se adauga legumele la...

Ciorba de legume cu zeama de varza
Ciorba de salata verde
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Ceapa si verdeat se taie marunt si se pun la fiert in apa cu sare si doua linguri de ulei. Dupa ce au fiert s edauga salata...

Ciorba de salata verde
Bulion alb
Supe de carne

Bulion alb

Carnea si osul se pun la fiert, in 2 litri de apa, la foc mic. Dupa 4-5 ore de fiert, se ia supa de pe foc si se inlatura...

Bulion alb
Consomme din carne
Supe de carne

Consomme din carne

Rasolul alb se pune in apa rece, la fiert. Legumele se curata, se spala si se toaca marunt si se adauga langa rasol, la...

Consomme din carne
Ciorba de perisoare
Borsuri

Ciorba de perisoare

Legumele se taie cubulete sau cum vreti si se calesc in putin ulei, apoi se adauga apa si se pune la fiert. Intre timp facem...

Ciorba de perisoare
Ciorba de vitel
Ciorbe

Ciorba de vitel

Carnea de vitel se portioneaza bucati mici, care se pun apoi la fiert. Cand face spuma, aceasta se indeparteaza. Morcovii,...

Ciorba de vitel
Ciorba de burta
Ciorbe

Ciorba de burta

Burta bine spalata se pune la fiert impreuna cu osul de vitel. Se curata, se spala si se toaca marunt morcovul, ceapa si...

Ciorba de burta
Prajitura cu branza si fructe
Prajituri

Prajitura cu branza si fructe

Se incepe cu pregatirea cremei - se bate frisca cateva minute dupa care adaugam putin zahar pudra si intaritorul si batem in...

Prajitura cu branza si fructe
Ciorba de peste cu crutoane
Ciorbe

Ciorba de peste cu crutoane

Pestele mic care poate fi albisoara, rosioara, caracuda sau obleti, se curata, se spala si se fierbe in apa cu sare. Se...

Ciorba de peste cu crutoane
Ciorbă de miel reţetă
Ciorbe

Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă. Carnea de miel se curata, se spala bine si se pune sa fiarba intr-un vas cu 3 l apa. Se adauga si...

Ciorbă de miel reţetă
Aluat tarta
Aluaturi

Aluat tarta

200 g faina se pun intr-un castron cu praful de sare, se pune peste untul rece taiat bucatele si incepem sa framantam....

Aluat tarta
Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori