Un os de rasol cu maduva se pune sa fiarba impreuna cu 1 I apa. Legumele se curata, se spala, se maruntesc iar la rosii se...
Bors cu perisoare
Carnea se pune la fiert in apa cu sare si se curata de spume atunci cand face. Se adauga apoi ceapa verde tocata marunt,...
Bors de miel
Radacinoasele se curata, se spala si se taie marunt. ceapa se curata si se toaca si ea marunt. Se pun toate la fiert intr-un...
Bors de cartofi
Legumele, se spala, se curata si se pun la fiert intr-un litru de apa cu orez si ceapa tocata marunt. Se potriveste totul de...
Bors de loboda
Dovelceii se rad de coaja, se spala si se taie bucatele mici. ceapa se curata si se toaca marunt, ardeii se taie marunt, iar...
Bors de dovlecei
Carnea se taie bucatele mici si se pune impreuna cu osul sa fiarba intr-un vas cu apa. Se curata de spuma si se lasa la fiert...
Bors din carne de vaca
Bucatile de carne de gaina, maruntite, se pun la fiert in oala cu 3 I apa rece. Ciad face spuma se curata si se lasa sa...
Bors din carne de gainaSe freaca cu o lingura untura cu praful de copt stins cu otet si apa pana compozitia e omogena, va arata ca o maioneza. Se...
Cornulete fragede cu gemSe incepe pregatirea aluatului cu cele 200 g faina care se pun intr-un castron cu sare, se pune peste untul rece taiat...
Tort Saint-Honorè
Morcovul, patrunjelul si ceapa se spala, se taie bucatele si se pun sa fiarba impreuna cu orezul intr-un litru jumatate de...
Bors de ciuperci
Fasolea se spala si se pune la fiert. Dupa cateva clocote se schimba apa. In urmatoarea apa se pun la fiert, impreuna cu...
Bors de fasole boabe
Urzicile se spala si se pun sa fiarba intr-un litru de apa. Dupa ce a dat in cateva clocote se adauga orezul, ceapa tocata...
Bors de urzici
Patrunjelul, pastarnacul si telina se curata, se spala si se rad pe razatoarea. ceapa se curata si se toaca marunt. Sfecla se...
Bors moldovenesc de sfeclaPartile uscate se amesteca: zaharul cu faina, malaiul, praful de copt, si scortisoara. Curmalele se taie marunt si se toarna...
Prajitura cu malai, curmale si ricottaSe aleg curmale coapte dar tari , nu sunt bune cele foarte coapte. Se taie intr-o parte in lungime si li se scot samburii. In...
Praline din curmaleContinutul unui plic se amesteca cu 2-3 linguti de zahar si cu 4 linguri de lapte. Restul de lapte se pune la fiert. Laptele...
Budinca cu gust de caramelSe opareste scarita de porc, iar intre timp se pun la fiert, intr-o oala separata, legumele tocate marunt. Se scoate scarita...
Ciorba cu scarita de porc afumataSe pun la fiert legumele tocate marunt (ceapa, morcovul, ardeiul) cu 2 linguri de ulei si o lingurita de delicat. Cand sunt...
Ciorba de legumeSe face maioneza din doua galbenusuri si 250 ml ulei, dupa care se mixeaza sau se toaca vinetele coapte, adaugandu-se treptat...
Salata de vinete cu maioneza si ceapaSe piseaza telemeaua cu o furculita, se adauga smantana, piper, marar si se amesteca. Se taie gogosarul, putin file de somon...
Aperitive cu crema de branza si somonSe caleste putin faina in ulei, avand grija sa nu se faca cocoloase. Se stinge cu zeama din compot, se adauga sare dupa gust....
Sos de visinePentru blat am folosit gem de gutui, zmeura si magiun de prune mai acrisor. Amestecam toate ingredientele cu telul (mai putin...
Tort cu ciocolata si crema de portocaleEste o adevarata placere sa gatesti aceasta reteta delicioasa de ciorba de vara, are atatea legume si fructe, este colorata...
Ciorba de varaTopim ciocolata cu untul si lasam sa se raceasca. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca cu...
Prajitura moale cu ciocolataCeapa se toaca marunt, ardeiul julien, carnea cubulete si morcovul se da prin razatoarea mica. Conopida se desface in...
Pui cu porumb si curry
Se curata de ate, fasolea si se rupe in trei dupa care se pune sa fiarba in 2 l apa cu sare. Intre timp legumele se rad, se...
Bors de fasole verdeSe spala carnea si se sterge cu un prosop de bucatarie. Se taie cubulete mai mici pentru a se patrunde vita mai bine si se...
Vita picanta cu vin rosu si garnitura de orez curry
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane