Se foloseste peste inghetat pentru aceste chiftelute. Pestele se pune cu legumele curatate si tocate marunt sa fiarba, dupa...
Chiftelute marinate din peste oceanic
Pestele se curata de solzi si intestine si se aseaza intr-un vas. Se potriveste la gust de sare si piper, se presara cu...
Peste oceanic a la grec
Pestele se curata, se spala si se da prin masina de tocat carne. Sosul alb se prepara astfel: se pune intr-un vas untul,...
Sufleu de peste oceanicPestele il poti pregati cu o zi inainte. Il curat de solzi, intestine si urechi apoi il spal sub jet de apa rece dar nu...
Caras prajit cu mamaliguta si mujdei de usturoi
Scrumbiile curatate si spalate se pun pe o sita care se aseaza la randul ei pe un vas cu apa cu bicarbonat de sodiu ( 40 gr...
Scrumbii sarateSe bate smantana de gatit pana e tare. Branza se amesteca cu ouale si fructoza, coaja de la lamaie rasa, si esenta de...
Pasca monti
Tiparul se curata de solzi si intestine dupa care se spala si se taie bucati. Intr-un vas rezistent la caldura se pune untul,...
Tipar la cuptor
Pastravii se curata de solzi, se golesc de intestine, apoi se spala si se usuca cu o carpa curata. Se pun in lapte cu putina...
Pastrav prajitPastravii se curata, se spala si se usuca cu un servet. Se ung apoi cu unt, se invelesc in hartie pergament si se pun pe...
Pastrav la gratarSe curata pastravii de solzi, se golesc de intestine, se spala bine, apoi li se taie aripioarele. Ceapa si rosiile se taie...
Pastravi la tava
Codul se feliaza si se pune pentru cateva minute in lapte. Se scot apoi fileurile, se dau prin faina, ou batut si prin...
Fileuri de cod
Legumele se curata, se spala si se toaca marunt. Se pun apoi la fiert intr-un litru jumate de apa fiarta. Intre timp se...
Biban fiert
Bibanul se pune la oparit, apoi se curata de piele si se taie in felii. Acestea se dau prin faina si se prajesc in unt...
Biban cu rosii
Pestele se fierbe, apoi se curata de piele si oase si se sfarama cu dosul lingurii de lemn pana devine ca o pasta. Separat...
Crochete de peste
Scrumbiile se curata de solzi apoi se taie in lunga de-a lungul burti, se scot maruntaiele, se spala si se sareaza. Se curata...
Rasol de scrumbii de Dunare
Scrumbiile se curata de solzi si intestine, se spala, se sareaza si se inveleste fiecare scrumbie in hartie pergament unsa cu...
Scrumbii de Dunare la gratarAm pus hartie de copt in tava de yena, din toate cele de mai sus am facut un amestec omogen si l-am turnat in tava. Am pus...
Sufleu cu legumeSe freaca untul cu fructoza, apoi se amesteca treptat celelalte ingrediente. Se fac bilute din aluatul moale obtinut si se...
Fursecuri cu nuca si lamaie montiSe face un aluat din oua si faina de naut. Se fac gogoloaie si in mijloc se pune o jumatate de pruna cu fructoza si...
Galuste cu prune monti
Scrumbiile se curata de solzi si oase, se spala si se pun in tava cu ulei, sare, piper, patrunjel verde tocat, un pahar cu...
Scrumbii de Dunare la cuptorCuratam si spalam prunele apoi le lasam peste noapte la temperatura camerei cu fructoza. Se fierb prunele 4 ore. Gemul...
Gem de prune
Bibanul curatat si spalat, se taie in lung, de-a lungul sirii spinarii. Se scot oasele mari si carnea se taie bucati. Se pune...
Biban in saramuraAm curatat merele de coaja si samburi si le-am taiat cubulete. Le-am pus intr-o oala incapatoare si le-am acoperit cu apa....
Marmelada de mereSe spala si se curata de codite murele. Se pun la fiert intr-o oala incapatoare cu fructoza. Se fierb aproximativ 2 ore si...
Dulceata de mureAm fiert puiul, l-am lasat sa se raceasca dupa care l-am facut fasii subtiri. Am pus puiul la calit in ulei intr-o oala...
Tocanita cu pui si legumeSe pune carnea la fiert cu sare, dupa ce e bine fiert pieptul se face fasii subtiri. lLgumele se taie marunt si se adauga...
Bors de pui
Pestele se curata de piele, se spala si se taie in felii. Se sareaza, se dau feliile prin faina si se pun apoi la prajit in...
Biban prajit
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane