Mod de preparare: se fierb cartofii, se curata, si se zdrobesc. Dupa ce se raceste, se amesteca cu faina, margarina, oul,...
Pogacele cu cartofi sfaramicioase
se fierb cartofii, se curata si se zdrobesc. Se adauga faina, oul, uleiul,sarea, piperul si se plamadeste. Se intinde aluatul...
Pogacele cu cartofi
Se spala anghinarele curatate de cozi si frunze exterioare, iar apoi se fierb in apa sarata pana se inmoaie. Iubitorii...
Salata de anghinare cu maioneza
Taie marunt sau toaca carnea. Fierbe taieteii si amesteca-i cu bucatile de carne. Intre timp amesteca zeama de la tocana cu...
Taietei cu carne
In aproximativ 8 minute fierbe ouale tari. Clateste-le cu apa rece si decojeste-le. Incinge untul sau margarina si inabuse...
Tocanita de oua
Framanta ingredientele pentru aluat si coace 6 foi (pe dosul unei tavi poti pregati foi destul de mari). Topeste zaharul,...
Tort cu crema de lapte
Ingredientele se amesteca in vas mai mare, se adauga fructele taiate si se amesteca. Se obtine o compozitie densa care se...
Prajitura cu fructe de asortate
Se fierb taiteii, se presara cu amestec de mac macinat si zahar praf. O parte din zahar sau chiar tot se poate inlocui cu...
Taitei cu mac
Se spala zarzavaturile, se curata si se taie marunt. Se incinge uleiul intr-o oala si se calesc zarzavaturile. Se pun...
Vinete malteze
Ceapa taiata marunt se prajeste in 2 linguri de untura pana se inroseste, se adauga usturoiul pisat, carnea toccata, asezonam...
Musaca de varza ardeleneasca
Se piseaza usturoiul curatat si se caleste in uleiul de masline pana devine sticlos. Apoi aduagam smantana, iar dupa ce s-a...
Taitei cu sos camembert
Ciupercile se taie felii, apoi se calesc impreuna cu ceapa, intr-o lingura de ulei, apoi se asezoneaza cu sare, piper...
Ciuperci vanatoresti
Coltunasii cu branza sunt foarte delicioase. Aceasta reteta se prepara folosind branza de oaie.
Coltunasi cu branza de oaie
Prepara tocana in mod obisnuit. Adauga rosiile feliate si ardeii taiati rondele, dupa care lasa-i la inabusit timp de zece...
Galuste cu carne
Fierbe 1,5 l de apa cu putina sare. In timp ce amesteci continuu (cel mai indicat e sa folosesti un tel) presara malaiul....
Mamaliga cu branza de oaie
Rade cartofii curatati (strecoara zeama), taie marunt sau toaca carnea, prajeste ceapa in putin ulei pana devine aurie....
Mancare de cartofi cu carne
Taie ouale rondele. Toaca carnea, si impreuna cu ciupercile curatate si taiate marunt, prajeste-o in jumatatea untului 1-2...
Musaca de oua cu carne si besamel
Framanta bine ingredientele, pune aluatul in tava, unge-l bine cu gem de piersici si presara-l bine cu bucatele de nuci mai...
Prajitura drumetilor
Fierbe carnea pe jumatate in apa sarata. Taie varza in 10-12 bucati si adaug-o la carne. Condimenteaza cu tarhon, marar si...
Supa de varza
Batem spuma margarina impreuna cu zaharul si ouale. Presaram coaja rasa de lamaiein crema si incorporam alternativ smantana...
Briose cu ciocolata si visine
Sfaramam untul pentru aluat in faina amestecata cu praful de copt, apoi adaugam zaharul, galbenusurile si 1,5 dl de lapte si...
Prajitura cu spuma si punch
Inmuiem drojdia in putin lapte caldut cu zahar. Amestecam faina cu sare si turnam drojdia in mijloc impreuna cu laptele cu...
Cozonac cu nuca
Preparam un aluat din oua, zahar, apa, mac, faina si praf de copt. Coacem si dupa racire il taiem in doua foi. Preparam o...
Prajitura cu mac
Amestecam ouale cu zaharul si romul si incorporam incet uleiul. Amestecam merele razuite, nuca macinata, praful de copt,...
Prajitura cu mere
Framantam branza, faina si untul cu putina sare si putin zahar si lasam sa se odihneasca 1 ora. Formam cornulete si le...
Cornulete cu branza
Amestecam zaharul pudra cu ½ de cub de margarina si incorporam incet ouale. Framantam cu faina si praful de copt. Impartim...
Prajitura cu visine
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori