Supa de oase se fierbe. Se adauga faina dizolvata in apa rece si se continua fierberea circa 15 minute. Se adauga chimen,...
Supa de chimenConopida se curata, se spala si se tine in apa cu sare. Laptele se fierbe si se raceste. Faina se cerne. Orezul se alege de...
Supa de conopidaSe fierb toate ingredientele apoi se pune carnea in bait si se va tine la frigider sa se fezandeze 6 ore. Apoi o scoateti la...
Saramura de puiSe fierb toate ingredientele apoi se pune carnea in bait si se va tine la frigider sa se fezandeze 6 ore. Apoi o scoateti la...
Saramura de puiMacrisul curatat, spalat si scurs se pune la foc in ulei incins, se sareaza si se lasa sa se inabuse sub capac, pana scade...
Sos de macrisPuiul se taie fasii subtiri de 1 cm/0,5 cm. Ardeiul gras se despica julien iar ardeiul iute se feliaza. Intr-o tigaie, in...
POLLO ALLA DIAVOLABucatile de de cotlet se inabusa in 150gr de ulei, sau untura, cu apa si se scot separat.I n grasimea ramasa se pune ceapa si...
Varza cu cotlet de porcImparte aluatul in doua parti egale. Unge o tava cu ulei de masline si intinde o prima foaie de aluat. Intre timp incinge...
PLACINTA CU PESTE,CREVETI SI SPANACDudele se curata se spala, se adauga zaharul conservantii si se tin la macerat 2zile. Dupa ce au stat la macerat se vor pune...
Dulceata de dudeSe spala salata verde si se toarce bine. Rosiile, mozzarella si branza se taie in forma dorita, apoi se pun peste salata...
Salata cu peste la conservaSe curata telina, dupa care se pune intr-un castron cu apa in care in prealabil am pus si zeama de la un lime. Sunca de Praga...
Stefy's coktailSe curata gogosarii, se taie Julien, dupa care se spala sub jet de apa si se pun pe servet absorbant. Apoi, se aseaza intr-o...
Gogosari MetacomSe taie cepele mici si se pun la prajit in ulei intr-o oala midie-mare pana se sticleste. Se curata carnatii de coaja...
Supa Toscana (italiana)Carnea se taie fasii. Se curata ceapa si usturoiul.Se taie ceapa julien. Se curata ciupercile si se taie in doua sau in...
SOTE DE VITEL CU CIUPERCISe spala carnea, se taie in 8 felii, se bate fiecare felie, se sareaza si se pipereaza. Ciupercile se curata, se spala si se...
ESCALOP DE PORC CU CIUPERCICocktail de Gamberetti cu creveti. Crevetii se dau intr-un clocot in apa cu sare si se scurg. Salata se spala si se aleg...
Cocktail de GamberettiAcest desert cu rodii, este dupa cum ii spune si numele, un deliciu. Este foarte usor de preparat, tot ce ai de facut este sa...
Deliciu cu rodiiOasele se taie in bucati, se spala si se usuca la foc moderat in cuptor. Morcovii, pastarnacul, telina, ceapa si usturoiul se...
SOS BRUN(SPANIOL)Fasolea se spala si se tine 12 ore in apa rece, dupa care se pune la fiert. Dupa ce a fiert 10 minute se schimba prima apa si...
FASOLE ITALIANASe bate frisca lichida. Se freaca untul tinut la temperatura camerei, pana cand ajunge o crema spumoasa. Se incalzeste...
FANTEZIE CU CAPSUNIMargarina se tine la temperatura camerei pana se inmoaie si se amesteca impreuna cu 7 linguri de faina pana se omogenizeaza....
SPIRALE CU SUSANTagliatii se fierb in apa cu sare 7-8 minute. Sunca se feliaza subtire si se taie in bucati medii. Intr-o tigaie se topeste...
TAGLIATII AI PROSCIUTTOCarne de gaina se fierbe o ora jumatate cu ceapa si sare, dupa care se scoate separat intr-un vas (platou ). Legumele se...
GAINA RASOL CU LEGUME SI HREANCarnea se unge cu ulei si se aseaza in tava la cuptor, cu apa si sare circa 50 minute si se unge cu jiul format din cind in...
CURCAN CU SOS DE CIUPERCISpaghetele se fierb 10 min, se strecoara, si se clatesc cu apa rece. sunca si ciuprcile se taie julien si se calesc la foc...
SPAGHETE MILANEZEFierbeti spaghetele 10min, clatitile cu apa rece. Carnea se caleste cu ulei 5 -7 minute, adaugatii rosiile, sare, piper,...
SPAGHETE BOLOGNEZEUsturoiul si ceapa, tocata, se amesteca cu smantana. Se adauga verdeata tocata marunt si brinza de vaci. Dupa gust otetul,...
Sour creamUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori