Toate retetele

Pulpa de miel cu busuioc
Mancaruri cu carne

Pulpa de miel cu busuioc

Carnea se taie bucati, se rumeneste in ulei pe ambele parti, dupa care se aseaza intr-o cratita impreuna cu vinul,...

Pulpa de miel cu busuioc
Gerbeaud cu miere
Prajituri

Gerbeaud cu miere

Ingredientele pentru aluat, cu exceptia fainii si a bicarbonatului de sodiu, se pune intr-un vas termorezistent, si...

Gerbeaud cu miere
Oua "Ratusca"
Aperitive cu oua

Oua "Ratusca"

Se fierb ouale. Se decojesc. Se taie pe vertical si se scoate galbenusul. Intr-un castronel se amesteca galbenusul dat prin...

Oua "Ratusca"
Tort de mere
Torturi

Tort de mere

Intr-o oala inalta cam de 15 cm se topeste margarina cu 4 linguri de zahar. Se curata si se gauresc merele, inlaturand...

Tort de mere
Salata de melci
Salate de raci, melci

Salata de melci

Se fierb melcii, se scot din scoica cat sunt fierbinti, cu un ac mare. Se pregatesc cu otet, ulei, sare si piper.

Salata de melci
Salata exotica rece
Salate de fructe

Salata exotica rece

Se taie banana in felii de 1/2 cm grosime. Merele se curata de coaja, se taie in cubulete se fierb cu zaharul si se lasa la...

Salata exotica rece
Aperitiv de primavara
Aperitive cu branza

Aperitiv de primavara

Braza de vaci se freaca bine cu smantana si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Ceapa verde, patrunjelul si mararul...

Aperitiv de primavara
Salata de mere date prin razatoare
Salate de fructe

Salata de mere date prin razatoare

Se da prin razatoare marul intr-un bol, se taie banana cubulete mici, se adauga cateva stafide si se sfarma peste 2 biscuiti,...

Salata de mere date prin razatoare
Lizertort de ciocolata
Torturi

Lizertort de ciocolata

1. Intr-o cratita mica se fierba dulceata timp de 3 minute si apoi se lasa sa se raceasca. 2. Intr-un castron de mixer se...

Lizertort de ciocolata
Tikka de pui
Mancaruri cu carne

Tikka de pui

1. Se taie bucatile de carne de pui in cuburi de 2,5 centimetri fiecare. Se presara sare si zeama de lamiie. Se lasa deoparte...

Tikka de pui
Ciuperci umplute
Aperitive cu ciuperci

Ciuperci umplute

Ciupercile se curata, se spala sub jet de apa si se scurg bine. Piciorusele se separa si se taie marunt. Se curata ceapa si...

Ciuperci umplute
Ciuperci umplute cu branza
Aperitive cu branza

Ciuperci umplute cu branza

Poti oferi familiei tale un aperitiv delicios daca pregatesti ciuperci umplute cu branza. Este o mancare consistenta si...

Ciuperci umplute cu branza
Omleta
Aperitive cu oua

Omleta

Se bat ouale, se pune laptele sau o linguta de smantana si sare. Ouale se bat in ultimul moment si atat numai cat sa se...

Omleta
Galusti cu prune
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Galusti cu prune

Se aleg cartofii, se spala bine cu apa rece si se pun in coaja la fiert cu sare si intregi. Dupa ce au fiert, se curata de...

Galusti cu prune
Drob de miel in prapur
Mancaruri cu carne

Drob de miel in prapur

Maruntaiele se oparesc, se spala si se pun la fiert cu apa si sare. Cind au fiert, se lasa sa se raceasca si se trec prin...

Drob de miel in prapur
Chebab
Mancaruri cu carne

Chebab

Se taie felii subtiri de carne de oaie. Se pune intr-un vas si se asezoneaza cu ceapa taiata felii subtiri, piper pisat,...

Chebab
Anghemacht de miel
Mancaruri cu carne

Anghemacht de miel

Se taie bucati carnea de miel, se sareaza si se prajeste in untura sau ulei incins cit sa capete culoare aurie. Se scoate in...

Anghemacht de miel
Prajitura cu smochine
Prajituri

Prajitura cu smochine

Se fierbe laptele, zaharul si untul. Se ia laptele de pe foc si se lasa sa se raceasca, dupa care se adauga biscuitii,...

Prajitura cu smochine
Pasca cu ciocolata
Cozonac

Pasca cu ciocolata

Din aluatul de cozonac se intinde o foaie de vreo 1/2 cm. grosime si de marimea tavei in care se coace pasca. Se unge tava cu...

Pasca cu ciocolata
Cozonaci obisnuiti
Cozonac

Cozonaci obisnuiti

Se inmoaie drojdia in putin lapte caldut (sa nu fie fierbinte, caci se opareste drojdia si nu mai creste aluatul), se adauga...

Cozonaci obisnuiti
Unt cu verdeata
Unturi

Unt cu verdeata

Se toaca fin putina frunza de patrunjel, se amesteca cu untul proaspat, fara sa se frece. Se adauga un praf de sare, piper si...

Unt cu verdeata
Oua puisor
Aperitive cu oua

Oua puisor

Ouale se fierb tari. Se curata de coaja, dupa ce au fost tinute putin in apa rece, apoi se taie un capacel si se scoate...

Oua puisor
Sarmalute foitaj
Aperitive cu carne

Sarmalute foitaj

Se rade pe razatoarea mica morcovul, telina si oul fiert. Se caleste ceapa si cand se raceste se amesteca (framanta) cu...

Sarmalute foitaj
Betisoare cu nuci si miere
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Betisoare cu nuci si miere

Zaharul se freaca impreuna cu mierea, apoi se adauga, pe rand, ouale batute, zeama si coaja rasa de lamaie, continuand...

Betisoare cu nuci si miere
Deliciosa
Salate reci

Deliciosa

Se taie salamul in bucatele mici, varza se taie si ea. Din usturoi se face mujdei. Se pun toate ingriedentele intr-un castron...

Deliciosa
Drob de miel
Aperitive cu carne

Drob de miel

Se fierbe carnea si ficatul si se toaca marunt cu cutitul. Se adauga ouale si bucata de paine si restul ingredientelor. Se...

Drob de miel
Friptura de miel
Mancaruri cu carne

Friptura de miel

Se asaza carnea de miel intr-un vas si se freaca bine cu lamiie, apoi cu mujdei si cimbru. Peste carnea astfel pregatita se...

Friptura de miel
Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori