Salam de biscuiţi reţetă, Se rup biscuitii si se taie rahatul intr-un vas mai mare. Separat, se fierbe laptele, se adauga...
Salam de biscuiţi reţetă cu cafeaFoile: Se fierbe laptele cu zaharul si cacaoa pana dau in clocot. Se ia vasul de pe foc si se adauga biscuitii dati prin...
Rulada cu nuca de cocos si cacaoSalam de biscuiţi reţetă, In timpul fierberii laptelui se pune pachetul de margarina cu zaharul si se amesteca pana se...
Salam de biscuiţi reţetăCaisele spalate si scurse bine de apa se curata de coaja, se rup in doua, se scot samburii si se asaza pe o farfurie de...
Caise cu frisca si romSe pune laptele la fiert si cand da in clocot se toarna grisul in ploaie. Se adauga untul si se lasa sa fiarba. Cand este...
Budinca colorataSe prepara orezul cu laptele bine scazut. Cand este rece, se amesteca cu untul frecat spuma si fructele zaharisite taiate...
Gateu a l`AnglaisPiscoturile sepun intr-o punga si cu o sucitoare se sfarma bine. Pesmetul de piscot care s-a format se framanta cu untul sau...
Tort de caspuni cu branza dulceFaina, galbenusul, zaharul pudra, untul in cubulete, zaharul vanilat, sarea, coaja de lamaie si praful de copt se amesteca si...
Biscuiti cu alune si caramelAlbusul se bate spuma, apoi se pune zaharul, zeama de lamaie si se mai bate inca 5 minute pe bain-marin. Se coc trei foi pe...
Tort bezeaBananele se curata si se taie bucati, se preseaza si se amesteca cu oul, laptele, zaharul vanilat, faina, praful de copt si...
Banane MamdaziAlbusurile se bat tare, adaugandu-se zeama de lamaie. Se bat in continuare cu zaharul (pudra), iaurtul si la sfarsit cu...
Chec din albusuriSe pun pastele la fiert conform instructiunilor de pe pachete, apoi se scurge apa si se clatesc. Intre timp se amesteca ouale...
Budinca cu branza dulce si paste fainoaseSe separa galbenusurile de albusuri si se freaca cu 3/4 din cantitatea de zahar, cu mixerul. Se adauga mixand continuu si...
Chec pufosSe sfarama biscuitii cu mana in bucatele mici cat unghia, apoi se amesteca cu margarina, cacaoa, esenta de rom, nucile...
Bulgari de zapadaSe fac doua blaturi separate, unul din 8 oua, altul din 4 oua, astfel: - se bat albusurile spuma tare , cu putina sare, sa...
Prajitura cu romSe taie chiflele graham in doua si se pun la prajit. Se ung cu unt sau margarina si se adauga cate o lingurita de miere care...
Tarta de dimineataDin 500 de grame faina, oua, vin sare, piper si drojdia dizolvata in putina apa calduta se framinta un aluat mai tare. Dupa...
Pogacele cu jumariPentru blat se freaca galbenusurile cu mierea, praful de cop si zaharul vanilat, dupa care de adauga treptat cacao, faina si...
Rulada IuliaToate ingredientele se amesteca cu faina pana se formeaza un aluat potrivit numai bun de intins. Se intinde foaia se unge cu...
SarateleAlbusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul (150 g) si zeama de lamaie. Apoi se adauga si galbenusurile si se continua sa...
Tarta de fructeZaharul, cacaoa, apa se fierb. Dupa ce au fiert se adauga margarina si galbenusurile de ou. Din amestecul acesta se iau 14...
Alune cu ciocolataSe fierbe zaharul impreuna cu cele 3 linguri de cacao si apa. Dupa ce a fiert, se adauga margarina si galbenusurile . Din...
Prajitura cu alune si ciocolataSe unge un vas cu unt si se presara zahar. Intr-un alt vas se amesteca faina, amidonul si laptele care se lasa la foc mic 10...
Kazan DibiSe amesteca intr-un vas zaharul si apa, pe foc mic, pina se dizolva zaharul. Se fierbe timp de cinci minute. Se adauga sucul...
Peynirli KunefeSe fierbe pipetul de pui in apa, pina cind devine fraged. Dupa ce a fiert, se desface de os si se rupe in fisii. Se lasa...
Tavu GogsuSe taie dovleacul in sferturi si se curata de simburi. Se taie bucati si se pun intr-un vas. Se presara cu zahar si se...
Kabak TatlisiSe incalzeste cuptorul. Se amesteca bine zaharul, sucul de lamiie, ouale si galbenusurile intr-un vas mare. Treptat se...
Pastel de LimonSe amesteca toate ingredientele si se bate aluatul pana face bule de aer. Se pune intr-o tava bine unsa si tapetata cu faina...
Painea studentuluiDupa ce se bat bine albusurile se adauga treptat 6 linguri de apa rece apoi pe rand zaharul, galbenusurile, uleiul, faina si...
Chec simplu deliciosSe bat galbenusurile cu 5 linguri de apa si zaharul, apoi se adaoga albusul batut, faina, amidonul si praful de copt. Se...
Cuburi de lamiieSe framinta un aluat care se umple cu umplutura din brinza de oi, oua si zahar.
Aluat pentru brinzoaice165ml lapte se pune la fiert cu 65g unt. Cand clocoteste se pune 100g faina toata odata si se amesteca bine. Se ia deoparte...
Eclere cu ciocolata si bananeO budinca de vanilie se fierbe cu 500 ml lapte si 4-5 linguri zahar apoi se lasa sa se raceasca. 2 albusuri se bat spuma tare...
Desert la paharSe preincalzeste cuptorul la 170 C/350F Se amesteca biscuitii intr-un bol cu zaharul, apoi cu untul, cu ajutorul unei...
Tarta cu lamiie verdeCoca se imparte in trei si se coace pe fundul tavii. Pentru crema: o cana de lapte se bate cu 6 linguri faina, dupa care...
Alba ca zapadaSe unge o cratita smaltuita sau o forma de Iena cu un strat gros margarina sau unt si se tapeteaza cu un strat gros de zahar....
Budinca de orez cu fructeSe fierb macaroanele dupa care se scot, se dau sub jet de apa rece si se scurg. Se amesteca branza, zaharul, scortisoara si...
Budinca de macaroaneSe taie pepenele in lung si se scoate miezul. Jumatate din el se taie cubulete. Se taie cubulete si pepenele rosu si...
Salata IviSe fierbe orezul cu laptele, zaharul si zaharul vanilat. Se lasa sa se raceasca. Cand este rece, se pune pe un platou un...
Budinca de orez cu frisca si capsuniAluatul: Se framanta un aluat fraged si se lasa sa se odihneasca circa 30 de minute la frigider. Umplutura: Se separa...
Prajitura cu orez si fructeAluat: 300 g faina, 2 galbenusuri, 150 g unt, 100 g zahar, 2 – 3 linguri smantana, 1 varf de bicarbonat stins cu otet....
Prajitura cu spuma de zmeuraSe prepara frisca conform instructiunilor din pachet si se adauga vanilia. Separat se topeste gelatina, dupa ce a fost pusa...
Tort DiplomatSe bat albusurile de la 4 oua adaugindu-se treptat 5 linguri de zahar si un virf de cutit de bicarbonat stins in zema de...
Prajitura LiaSe freaca margarina cu zaharul. Se adauga cate un galbenus si se freaca bine dupa fiecare. Apoi se pune laptele, praful de...
Prajitura cu fructe (prune)Se freaca bine zaharul cu zeama de fructe. Cind zaharul e complet topit, se adauga cu inceul laptele. Se mai amesteca putin...
Inghetata de fructe cu lapteSe pune faina intr-un vas, se adauga sarea, zaharul, untul putin muita si la sirsit galbenusurile. Se framinta putin, atit...
Aluat de tarteDrojdia, zaharul se freaca sa se lichefiez, se adauga untul, galbenusurile pe rind, romul, coaja rasa de lamiie, sarea,...
Gogosi simpleSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateUsor si frumos, un aperitiv gustos, pentru cei mici si nu numai!
Trifoi cu 4 foi cu branza si spanacAm facut blaturi din turta dulce, 4 bucati, dar se pot face si mai putine daca doriti un tort nu prea inalt, apoi un jeleu...
Tort din turta dulceEste absolut delicioasa, cu un gust usor dulceag, picant, afumat, un preparat delicios ce merita incercat.
Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa Pai de la cine sa inveti sa prepari saramura cu peste, daca nu de la Bucatarasi de pe malul Dunarii ? M-am indragostit...
Saramura de pastrav - cu busuioc si legume coapteDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri