Se trece prin sita brinza de vaca, se amesteca cu cele doua galbenusuri rascoapte, trecute de asemenea prin sita si cu cele 3...
Prajitura cu zmeura
Se fierbe orezul cu vinul si 5 linguri de zahar, pina ce se ingroasa. Se lasa sa se raceasca, apoi se freaca cu untul si cu...
Budinca de orez cu vin si scortisoara
Se fierbe zarzavatul in apa cu sare, la foc mic, timp de o ora si jumatate. Se strecoara prin sita. Se prajeste untul cu...
Supa de zarzavaturi
Pregatire: Se amesteca bine margarina, iaurtul si albusul. Se adauga incet faina. Se amesteca si praful de copt cu faina si...
Bulbul satosu
Se rumenesc taiteii intr-o tigaie cu unt incins. Se asaza intr-o tava in strat egal, se acopera cu un sirop si se tin in...
Cataif cu frisca
1. Se amesteca malaiul, faina, praful de copt, bicarbonatul intr-un castron. 2. In alt castron se amesteca oul, iaurtul si...
Muffins-aperitiv
Formele de hirtie se pun pe o tava de aragaz. Untul se topeste si se lasa la racit. Se amesteca spuma ouale cu zaharul. Se...
Muffins cu ciocolata
Apa si zaharul se fierb, amestecind din cind in cind. Din serbetul care fierbe se pica o picatura pe o unghie. Daca pe unghie...
Baclava turceasca
Se fierbe zaharul cu apa citeva minute si se ia apoi de pe foc. In acest timp, visinele curatate de simburi se dau prin...
Inghetata de visine cu zeama de lamiie
Se face o crema din unt bine frecat cu zahar, cacao si rom. Se inmoaie biscuitii in lapte indulcit si se asaza pe farfurie un...
Tort de biscuiti cu cacao si rom
Se bat spuma albusurile, apoi se adauga zaharul si vanilia sau coaja de lamiie, batind mereu pina se intaresc bine. Intr-un...
Sufleu de albus cu fructe
Dupa ce li se scot simburii, visinele se pun cu putin zahar sa se scurga, timp de o ora. Se freaca untul spuma, se adauga...
Budinca de visine cu vanilie
Se dizolva zaharul in apa, se face un sirop gros (pe foc). Se incorporeaza laptele si cacao in siropul racorit. Se adauga...
Ciocolata de casa cu alune si stafide
Se topeste ciocolata in lapte fiert si se adauga zaharul. Se freaca galbenusurile si se toarna cite putin ciocolata topita in...
Parfe de ciocolata cu frisca
Se bat cu telul cele 3 albusuri la fel ca pentru bezele, dupa care se adauga pe rind, batind continuu, mierea, zaharul,...
Fursecuri simple cu miere si nuci
Se freaca spuma untul cu zaharul, adaugind cite un ou si romul, apoi cacao sau ciocolata. In crema obtinuta se pun biscuitii...
Tort de biscuiti cu cacao
Se pun ouale intr-un castron asezat intr-un vas cu apa clocotita pe foc si se bat bine cu zaharul pina se obtine o crema. Se...
Crema cu alune sau nuci pralinate
Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se amesteca cu amidonul si cu praful de copt. Albusurile se bat bine cu...
Tort simplu
Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat cu mixerul si se adauga zaharul si praful de copt. Galbenusurile se...
Prajitura cu visine
Se freaca galbenusurile cu zaharul, smintina, faina, coaja de lamiie si la urma se adauga albusul batut spuma. Se toarna in...
Budinca de smintina
Se prepara o nuga rumenita din zahar tos si nuci. Rece, se trece prin masina. Se bat albusurile cu zaharul pudra pe baia de...
Sufleu de zahar ars
Se fierbe laptele si se adauga 2 pliculete zahar vanilat,se acopera si se lasa la parfumat cateva minute. Albusurile se bat...
Lapte de pasare acu vanilie si rom
Se pune mierea intr-un vas la foc mic si se amesteca pina devine lichida. Se da la o parte, se lasa sa se raceasca si se...
Turta dulce cu nuci
Se pun intr-o cratita la caramelizat 250 g zahar. Cind incepe sa se ingalbeneasca, se adauga nucile, lasindu-le sa se...
Tort de cacao
Se fierbe laptele cu zahar, amidonul se amesteca cu lapte rece si se toarna in laptele clocotit, amestecind mereu. Se las sa...
Crema de lapte cu portocala
Malaiul, faina, zaharul, sarea, bicarbonatul si uleiul, se pun intr-un castron. Se amesteca cu lingura, adaugind cite putin...
Budinca de malai dulce
Se bat margarina cu zaharul si zaharul vanilat si se adauga sarea, ouale, praful de copt si faina. Apoi se adauga laptele,...
Prajitura nougat
Se face o coca din toate ingredientele si la sfirsit sa adauga visinele si nucile. Se pune coca intr-o forma si apoi in...
Prajitura de ciocolata
Se fierb castanele in lapte pina sint moi, apoi se scot si se piseaza sau se trec prin sita. Laptele sa pastreaza. Se bate...
Prajitura de castane
Se fierbe laptele cu zahar (50 gr.) Se pune piinea intr-un vas mare si se pune laptele peste ea. Se adauga visinata si se...
Crema bavariana (Bayerische Creme)
Se cojesc perele, lasindu-se un cm in partea de la coada. Coada se taie un pic in partea de jos pentru a putea fi prezentate...
Pere in vin rosu cu menta
Se bate zaharul pudra cu galbanusurile si se adauga nucile. Se bat albusurile si se adauga la galbenusuri. Se pune coca...
Tort cu crema de capsuni
Galbenusurile si zaharul se pun intr-un castron si se bat bine cu telul ½ ora. Se adauga ciocolata rasa, faina si se mai...
Rulada de ciocolata
Se bate cu telul albusul cu zaharul, adaugindu-se treptat capsunile, pina ce se intareste spuma.
Spuma de capsuni din bezea
Se bat ouale cu zaharul, se toarna incetul cu incetul laptele clocotit cu vanilie. Se toarna in cesti speciale care suporta...
Crema la cesti
Se spala si curata fructele, se taie in bucati potrivite, se stoarce o lamiie peste ele, se indulceste cu miere dupa gust, se...
Salata de fructe de sezon
Se topeste unul pe foc mic si sa adauga biscuitii pisati, apoi sa pune la rece in frigider. Se amesteca brinza de vaci cu...
Tort de vara
Se bat margarina, zaharul, sarea spuma. Se adauga ouale, faina si praful de copt. Se unga o tava cu margarina si se pune coca...
Prajitura de martipan
Se amesteca zaharul cu albusurile. Daca se folosesc mere(13-14 mere potrivite) se curata de coaja, se rad si se amesteca cu...
Prajitura cu fructe si bezeaPrajitura Albina, cu miere si gem este o prajitura de casa foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Este o...
Prajitura albina (cu miere si gem)
Se spala capsunile, se scot coditele. Se dau capsunile prin sita. Zeama obtinuta se amesteca cu zahar si se pune la foc mic...
Spuma de capsuni cu frisca
Se desface amidonul cu putin lapte, se adauga zaharul si esenta dorita si se fierbe. Se ia de pe foc si se rastoarna cite...
Inghetata din lapte si oua
Se freaca galbenusurile cu zahar si rom pina se fac ca o crema. Se amesteca incet cu albusul batut spuma. Se toarna in cesti...
Crema de oua
Se prepara crema: se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga incet esenta de cafea. Separat se freaca untul in care se...
Tort de piscoturi cu oua
Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga albusurile spuma, faina, untul topit cald (nu fierbinte) si la urma nucile. Se...
Pesmeti pentru vin si ceai
Se framinta toate la un loc si se lasa sa creasca. Se intinde coca, se taie cu un pahar in forma de gogosi si se prajesc in...
Gogosi cu brinza
Brinza data prin sita sau sfarimata cu furculita se amesteca cu faina si grisul. Se adauga ouale intregi, sarea si se...
Papanasi cu gris si smintina
Se bat galbenusurile spuma cu 120 gr. de zahar si 1 + 1/2 lingura de miere. Intr-un alt castron se bat albusurile spuma cu...
Savoiardi (biscuiti piemontezi pentru Tiramisu)
Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc