Se fierb taiteii in lapte cu vanilie, zahar, coaja de lamiie, pina ce scad. Se amesteca cu 2 galbenusuri si albusul spuma. Se...
Budinca de taitei
Albusurile se bat bine spuma, se adauga zaharul pudra si migdalele sau alunele sau nucile pisate. Se face o pasta din care se...
Tort de migdale, alune sau nuci
Se amesteca drojdia cu smintina si apoi cu faina si untul. Se framinta bine. Se intinde o foaie de ½ cm grosime, se taie...
Cornulete
Tiramisu reţetă reinterpretata Se dizolva cafeaua in apa calda si se lasa la racit. Intr-un bol se bat ouale cu zaharul...
Tiramisu reţetă reinterpretata
Sufleul de mere se prepara fara faina. Se rad merele curatate de coaja si se pun la foc cu zahar si putin unt, picurindu-se...
Sufleu de mere simplu
Se incepe prepararea primului etaj. Se separa albusele de galbenusuri. Se bat albusele bine cu zaharul si se adauga...
Inghetata etajata
Se bate spuma zaharul cu ouale. Se adauga smintina, praful de copt, zaharul vanilat si bicarbonatul dizolvat in putina zeama...
Chec simplu cu smintina
Se pune la fiert orezul cu putina sare pina cind bobul este aproape moale. Intre timp se scobesc merele inlaturind casuta cu...
Mere umplute
Se freaca bine zaharul pudra cu oul, pina ce amestecul se albeste. Intr-un alt castron se amesteca migdalele, coaja de...
Pricomigdale aromate
Nucile sau alunele se pun intr-o tava de prajitura si se tin in cuptor, 10 minute, la foc mijlociu, cu usa cuptorului...
Pricomigdale cu rom
Se amesteca iaurt natural, uleiul, zaharul, 3,4 linguri cu virf cu smintina, se adauga apoi alternativ ouale si faina...
Orient Express
Foile: albusurile se bat spuma tare, se adauga tot zaharul tos si o lingura cu rom si se bat in continuare pina se intareste...
Tort Dobos
In sucul de la compot se pun 40 gr. de gelatina intr-o cratita si se lasa 1/2de ora Intre timp, se amesteca cele 3...
Tort cu gelatina
Se topeste margarina intr-o tigaie antiaderenta si se pun bananele la prajit. Cind sint prajite pe jumatate, se presara cite...
Banane in coniac
Aceasta budinca este una dintre cele mai bune aperitive. Pentru a prepara aceasta reteta, ai nevoie de paine, dulceata, lapte...
Budinca de piine cu dulceata
Se freaca galbenusurile cu zaharul, peste ele se toarna putin cite putin laptele clocotit cu vanilia, amestecindu-se bine....
Inghetata de vanilie
Se toarna esenta de cafea fierbinte peste faina amestecata cu zaharul pe foc slab si se obtine un sos gros. Se amesteca cu...
Tort rece cu cafea
Se prepara un aluat, care se lasa sa creasca si apoi se taie bucatele. Se ruleaza astfel incit sa se obtina betisoare groase...
Baghete din aluat cu drojdie
Brinza de vaci se da prin sita, se freaca apoi cu un ou, faina, smintina, un praf de sare, vanilie si zahar dupa gust. Se...
Brinzoaice
Se freaca cele 7 galbenusuri cu 5 linguri de zahar cu sarea si zaharul vanillat. Dupa omogenizare, se adauga untul moale la...
Prajitura inteligenta
Se freaca oul cu zaharul si untul pina se face o spuma. Se adauga praful de copt, vanilia, sarea si faina. Se omogenizeaza....
Biscuiti de ciocolata
Se fierbe un sirop mai slab din zahar si apa si se lasa sa se raceasca. Se amesteca cu zeama de la lamii sau de la portocale,...
Inghetata de lamiie sau portocale
Se amesteca 150 g zahar cu ouale, se adauga laptele si vanilia. Restul de zahar se arde si se stinge cu ½ pahar de apa...
Inghetata de zahar ars cu vanilie
1. Se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se deseneaza 24 cercuri, circa 7 cm in diametru pe hirtia/hirtiile pergament care...
Prajituri Schwarzwald
Albusurile se pun intr-un castron foarte curat (fara pic de grasime). Se adauga circa 1/3 din cantitatea de zahar si se bate...
Bezele simple
Se face blatul obisnuit, se bate spuma , se pune zaharul, galbenusele, nuca, faina si se coace intr-o tava tapetata. Crema se...
Tort special
Se face amestecul foilor si se coc 4 foi pe dosul tavii. Se fierbe laptele cu faina si se da la rece. Se amesteca 250 g zahar...
Prajitura cu crema de lamiie
Se bat ouale intregi cu zaharul intr-o cratita, pe foc mic. Se adauga faina, ciocolata topita, cacao, vanilia si apoi laptele...
Umplutura de ciocolata pentru pasca
Brinza se amesteca cu untul, apoi ce celelalte ingrediente. Crema obtinuta se toarne peste aluatul din tava, se unge cu ou,...
Umplutura de brinza de vaci pentru pasca
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate in continuare foarte bine. Se adauga fructele amestecind usor si se...
Umplutura cu fructe pentru pasca
Se freaca bine galbenusurile cu zaharul si apoi se adauga vanilia, coaja de lamiie, albusurile spuma si la urma nucile si se...
Umplutura cu nuci de pasca
Se fierbe laptele cu vanilia. Se alege orezul, se spala, se pune in apa calda si se lasa un sfert de ora sa se umfle, apoi se...
Umplutura de orez de pasca
Se bat albusurile. Se amesteca separat faina, praful de copt, sarea, bicarbonatul, zaharul, untul topit si smintina pina se...
Gogosele Aebleskiver
Se dizolva drojdia in jumatate de ceasca de apa calda. Intre timp se dizolva jumatate de ceasca de zahar in lapte cald, pe...
Pasca poloneza
Se dizolva drojdia in putin lapte caldut, putin indulcit si cu o lingura de faina din cantitatea indicata. Se lasa putin la...
Cozonac trandafir
Se amesteca simintina cu zaharul pudra, vanilia, faina, coaja de lamiie, 4 galbenusuri, 6 albusuri batute spuma si stafidele....
Pasca cu smintina
Se topeste untul fara sa fie incins. Se adauga faina pina ce este toata cuprinsa de unt. Se toarna o ceasca de lapte si se...
Crema de cacao cu faina
Se face din cafea o esenta tare. Se amesteca cu zaharul. Se desparte jumatate din sirop si se da la o parte. In cealalta...
Bomboane de cafea cu nuci
Se prajesc nucile la cuptor pina ce capata o culoare bruna. Se zdrobesc cu sucitorul sau se piseaza. Se bat albusurile cu...
Tort cu nuca si vanilie
Se freaca untul (cu mixerul). Se amesteca in unt zaharul, zaharul pudra, oul, cacaoa, laptele. Praful de copt se amesteca cu...
Prajitura americana cu ciocolata
Se amesteca untul, zaharul, zaharul pudra intr-un castron pina la o consistenta cremoasa. Se adauga fulgii de ovaz. Se bate...
Prajituri americane
Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga grisul presarat si albusurile batute spuma. Daca compozitia este prea tare se...
Savarina de gris
Se freaca spuma untul, se amesteca cu pireul de castane, se adauga galbenusurile, zaharul pudra, praful de copt amestecat cu...
Sufleu de castane
Se taie merele bucatele si se umezesc cu zeama de lamiie. Brinza se freaca bine, apoi se adauga galbenusurile, zaharul, coaja...
Sufleu de mere cu brinza de vaca
Se fierb tare ouale, dupa care se scot galbenusurile si se amesteca, formind un aluat uniform, cu restul ingredientelor....
Biscuiti Moldova
Se topeste margarina. Se amesteca iaurtul, ouale, faina, praful de copt si sarea. Se ia cam 1 dl aluat pentru fiecare...
Clatite americane
Se dizolva drojdia in putina apa calduta (lapte, 38 grade C), se adauga oul, uleiul, sarea, zaharul si restul de apa/ lapte....
Piine impletita
Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc