Se curata cartofii cruzi de coaja si taie rondele sau ca si pentru prajit. Se aseaza intr-o tava, se stropesc cu ulei, se...
Cartofi cu lapteSe alege o pulpa, se da cu sare, se tine o jumatate de ora inainte de a fi pregatita. Se sterge bine cu o carpa, se pune...
Pulpa de vitel la tavaTochitura macelareasca a la Miacori Ingredientele pentru 10 persoane. Mod de preparare: Intr-un ceaun, neaparat mai...
Tochitura macelareasca MiacoriBABIC, este un un nume sarbesc care se citeste BABICI. Se spune ca cel ce a adus reteta de acest salam de casa a venit din...
Babic de BuzauSe taie din cotlet suvite de 4-5 mm grosime si lungi de 15-20 cm, care sa aibe si putina grasime, foarte subtirecel mult 2...
Rulada de cotlet cu pasta de miciPentru ca micii sa iasa foarte buni cantitatea minima de carne prelucrata trebuie sa fie 7 kg. Toate ingredientele sunt...
Mici deliciosiSe taie carnea in bucatele, se prajeste in ulei incins, se adauga ceapa taiata felii destul de mari, la fel si morcovul. Se...
KalopsSe scot oasele de pe pui. Se taie puiul in bucati mici si se aseaza pe o tava unsa bine. Se taie baconul in bucati mici si se...
Flygande Jakob (Jakob zburatorul)Se taie napii in doua, si fiecare jumatate in alte 3 sau 4 bucati. Se curata bucatile dandu-le in acelasi timp si o forma,...
Napi cu smantanaSe prajesc cartofi intr-o tigaie. Cand sunt aproape gata se pune carnea taiata bucatele peste cartofi. Se mai lasa 5 min dupa...
Cartofi mortaliSe fierb spaghetele, se pun la stors. Se taie sunca, ardeii, rosiile, ceapa bucatele. Se amesteca cu branza telemea data pe...
Spaghete cu maionezaSe taie ceapa si ardeii bucatele, se pun la calit in ulei. Se pune sare. Cand s-au inmuiat, se adauga rosiile decojite si...
Ghiveci cu ouaSe taie carnea in felii, se curata cartofi, ceapa se curata si se taie rondele. Apoi carnea se prajeste rapid intr-o tigaie...
SjomansbiffPuiul se spala, se freaca cu foarte putina sare, se pune intr-o tava cu apa o foaie de dafin si putin ulei la cuptorul incins...
Pui a la NickSe alege mazarea, se pune la fiert cu apa multa clocotita, si un praf de sare. Se pun frunzele de minta. Trebuie sa fiarba...
Mazare verde englezeascaSe alege mazarea, se pune la fiert cu apa multa clocotita, si un praf de sare. Se pun frunzele de minta. Trebuie sa fiarba...
Mazare verde englezeascaSe taie carnea julien, se soteaza impreuna cu ceapa pana se inmoaie. Se amesteca restul de ingrediente si se adauga peste...
Muschi StroganoffIepurele, dupa ce a stat la fezandat in piele 2 zile, se jupoaie si se tine la bait 12 ore. Dupa ce a fost scos de la...
Rasol in bors de iepure impanatSe curata ceapa si se taie normal, se pune la unduit cu legumele, sarea, vegeta si un pic de piper, si la sfarsit, dupa ce...
Orez cu sos de ciuperciSe pune orezul la fiert odata cu delikat-ul sau knorr-ul (un cubulet) si sare daca mai e nevoie. Intre timp se caleste ceapa...
Orez delicios (bulgaresc/oltenesc)Se combina toate ingredientele de mai sus si pe urma se aseaza intr-o tava. Se acopera cu folie de aluminiu si se pune in...
Friptura de pui cu legumeSe toaca o ceapa marunta si se trage cu o lingura de unt. Cand ceapa s-a topit si incepe sa se ingalbeneasca, se adauga o...
Risotto milanezIn tava neunsa se pune un strat de ceapa taiata rondele, apoi morcovul ras, pestele care a fost in prealabil sarat si...
Merlucius cu rozmarinSe taie pieptul de pui in cubulete si se rumeneste usor in ulei timp de 3 min. amestecandu-se frecvent; se adauga apoi...
Pui cu aluneCeapa se taie pestisori si se caleste in ulei impreuna cu ardei iute din care am taiat cam 10 felii. Dupa un minut de calire...
Piept de pui cu nectarineSe aleg patlagele rosii netede si destul de mari, ca sa incapa in fiecare un ou. Se taie capacul, se golesc de miez, se pune...
Ochiuri in tomate1. Se incepe cu sosul: Se amesteca zaharul, balsamico, maizena si sucul de rosii intr-o cratita. Se da in fiert,...
Mincare dulce - acrisoaraSe bate muschiuletul de vitel ca pentru snitel, se da putin prin faina de griu si se pune la prajit in unt. Se prajeste pe...
Muschi de vitel in sos gorgonzolaPiure-ul de cartofi: Cartofii se curata si se fierb. Se scurge apa. Se adauga laptele si se smesteca cu mixerul. Se adauga...
Cottage pieZaharul, mierea si bulionul se amesteca bine. Somonul se pregateste de gratar si se face la 220 grade C dupa ce s-a pus pe...
Somon la gratarIntr-o cratita cu ulei se prajesc ceapa si usturoiul (3-4 minute), se adauga ciupercile si puiul si se lasa 4-5 minute. Se...
Lasagna de puiPestele, pe care s-a presarat sare, se prajeste in unt intr-o tigaie. Pe el se presara branza si se stropeste cu laptele. Se...
Merlan cu branza gen svaiterSupa de oase se prepare din 3 kg oase de vita sparte si fierte in 2 litri de apa. Se lasa sa scada pina ajunge la 1/2 litru...
Reteta de miciSe fierbe o zeama din oase de vaca cu maduva, care se scade bine, din 500 gramme de oase la fiece kilogramm de carne. Se...
Reteta mititeiSe curata cartofii, se spala, se taie cubulete, si se pun la fiert cu sare. Intre timp, ceapa se marunteste si se pune la...
Cartofi cu sos de mirodeniiSe oparesc foile de stevie si se scurg bine. Urda se amesteca cu 1 legatura ceapa verde si mararul, tocate marunt. Se fierbe...
Sarmalute cu urda in foi de stevieSe curata vinetele de coaja, se taie pe lungime apoi in cubulete si se oparesc in apa cu sare. Cepa tocata se caleste in ulei...
Drob de vineteFicatul se taie subtire, cel nult 5-6 mm, se fraca cu vegeta, se tavaleste bine prin malai si piper si se prajeste in tigaie...
Ficat a la MiacoriIntr-un castron se freaca faina cu laptele pina se obtine o pasta omogena. Oulele se bat spuma separat apoi se toarna in...
Compozitie de snitel foarte pufoasaSe taie ficateii in bucati mici, se spala si se curata. Apoi, ceapa se taie marunt si se frige in ulei. Se adauga ficateii si...
Orez cu ficateiSe curata cartofii, se spala, se taie in bucati de marimea unei nuci si se fierb 3 minute. Sunca presata se prajeste in 2...
Cartofi nisiposiPentru 6 persoane este bine sa se foloseasca 1.5 l lapte de oaie. Se pune la fiert laptele indoit cu apa si cand da in clocot...
Bulz a la MiacoriSe amesteca faina cu condimentul de peste, sare si piper. Platica se eviscereaza si se curata de solzi, apoi se cresteaza...
Platica cu saramura picanta de legumeNu stiu cum ar arata 1Mai fara mici, iar cei mai deliciosi mititei sunt cei de la Buzau. De oriunde ai fi, cu aceasta reteta...
Mici ca la BuzauUna din conditiile de buna reusita e ca bucatile de carne sa nu fie taiate in lungul fibrelor, ci in curmezis. Se taie felii...
Snitel vienezSe pune usturoiul taiat marunt, sarea piperul si dafinul peste filetele de carne si se lasa aprox. o ora ca sa-si ia gust. O...
Biftec pe piatraSe perie cu grija partea exterioara a cochiliilor sub jet de apa. Se deschid stridiile cu un cutit. Se arunca primul suc din...
Stridi cu sos de sampanie (10 portii)Se adauga peste lapte o jumatate de ceasca de apa si se pune pe foc. Cand a inceput sa dea in clocote, se adauga pestele si...
File de calcan cu lapteSe fierb dovleceii si se scurg bine cel putin 1/2 ora. Se toaca, se amesteca cu oul, faina, piperul, sarea si verdeata si se...
Chiftele de dovleceiSe ia ceapa care se taie fidelute si se caleste, usturoiul se taie maruntel si se pune peste ceapa, se presara un pic de...
TochituraPestele se taie felii sau filete in functie de marimea lui, se sareaza si se prajeste fara faina intr-o tigaie care sa nu...
Peste cu sos pescadorPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaNu a fost un tort prea insiropat, cum se mai intampla de obicei sa fac, iar dulcele de la ciocolata s-a combinat perfect cu...
Tort cu ciocolata si zmeuraPentru ciulama de ciuperci ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. In cazul folosirii...
Ciulama cu ciuperciCiulama de ciuperci si usturoi este o mancare de post sanatoasa si delicioasa. Se curata ceapa si se spala apoi se toaca...
Ciulama de ciuperci si usturoi de postHribi cu usturoi este o ciulama de ciuperci delicioasa. 1 kg hribi curatati si bine spalati se taie fidelute, se pun la calit...
Hribi cu usturoiPentru ciulamaua delicioasa de ciuperci se pregatesc ciupercile la fel ca mai sus si se fierb in apa cu putina sare. Se...
Ciulama delicioasa de ciuperciAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareIncearca aceasta reteta usoara de briose cu afine si faina integrala, perfecte pentru un mic dejun sanatos sau gustare. Fara...
Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasaBriosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...
Briose cu afine - reteta de briose pufoase