Ficateii se spala si se pun la scurs, se unge cu putin ulei o tava, kaiserul se taie in felii potrivite. Pe fiecare felie...
Ficatei de pui la tava
Se sectioneaza rinichi si se elimina centrul de culoare alba. Se taie in 8 parti relativ egale si se pun intrun bol cu apa cu...
Rinichi sote cu legume
Drojdia se freaca cu zaharul si se adauga in faina. Apoi turnam uleiul,laptele si sarea. Se framanta pina obtinem aluatul.
Blat de pizza a`la Razvan
Se fierbe ficatul cu foile de dafin; cind este gata se scoate din apa se lasa la racit si se taie marunt, in apa de la ficat...
Orez cu ficat
Se pun pe fundul unei cratite cateva feliute de slanina, deasupra carnea, si se frige pe o parte si pe alta timp de 20 de...
Friptura inabusita nemteasca
Se fierb cartofii si ouale, se unge o oala adanca cu unt sau margarina, se dau pe razatoare toate ingredientele si se aseaza...
Cartofi la cuptor
Se spala bine pestele si se sterge cu hartie de bucatarie. Se condimenteaza dupa preferinta si se stropeste bine cu zeama de...
Peste la cuptor
Se pun pastele fainoase la fiert, conform cu specificatiile de pe punga. Ceapa si cateii de usturoi se taie marunt, dupa care...
Paste a la Florin
Se rad pestii de solzi, se curata inauntru, si se spala. Se pun sa se friga la foc incins. Se intorc pe o parte si pe alta cu...
Biban in saramura
Se aleg ciuperci mijlocii, se rupe cotorul, si se spala cu putina lamaie. Se usuca bine cu un servet, se face un aluat de...
Ciuperci cu aluat
Se fierbe orezul, se scurge si se spala. Separat, se pune uleiul intr-o tigaie mai mare, impreuna cu cateii de usturoi...
Orez chinezesc
Se curata si se fierb ciupercile in apa cu sare, circa 20 de minute, dupa care se scurg. Intre timp se prajeste in unt sau...
Mancarica de ciuperci cu piept de pui
Budinca de creier este o mancare foarte delicioasa. Pentru a pregati aceasta reteta avem nevoie de creier, smantana, oua si...
Budinca de creier
Se curata porumbeii, se umplu cu o compozitie din carne de vitel, miez de paine muiat in lapte, si ficatul de porumbel, toate...
Porumbei umpluti
Se fierb cartofii, se curata de coaja, se trec prin sita si se amesteca cu o cantitate egala de faina, si putina apa calda,...
Gogosi de cartofi
Se spala foarte bine spanacul si se pune la fiert in apa clocotita si sarata. Se scurge apa si se toaca foarte marunt. Intr-o...
Spanac cu sos de rosii
Se pune zaharul intr-o cratita unde se rumeneste. Cind are culoarea rosiatica, se pune putina apa. Dupa topirea zaharului...
Pui cu gutui
Se pune untul sau margarina la topit intr-o cratita, cand aproape s-a topit se adauga ceapa tocata marunt, se acopera cu un...
Pui caffe
Se face o tigaie tiganeasca cu cartofi prajiti, se prajesc mai putin decat de obicei, se scot si pun la scurs de ulei, se...
Pizza saracului
Se taie biftecul intr-o bucata de 4-5 cm grosime, se curata de pielite si grasime. Se turteste cu lama unui cutit, pentru a i...
Chateaubriant
Se fac 500 ml de supa din cubul de vegeta si apa. Carnea se taie fasii de 1 x 4 cm si se prajesc pt 5 minute in margarina,...
Friptura cu banane
Se alege un ficat frumos, proaspat si alb. Se curata si se tine 2 ore in apa putin sarata. Se sterge usor cu o carpa si se...
Ficat de gasca natur
Se fierb cuburile de soia cu delikat o jumatate de ora. Dupa aceea se scurg si se taie in bucatele mai mici. Se introduc...
Spaghetti cu soia
Se spala si se usuca carnea. Cu o sforicica de bucatarie se leaga cei doi ardei iuti proaspeti de carne. Carnea se pune...
Friptura picanta cu ardei
Cartofii se curata, spala, injumatatesc si se pun cca. 20 min. la fiert. Se curata conopida, se spala, se imparte in...
Ragout de conopida
Din faina, apa, oua se framanta un aluat elastic. Apoi se ia cate o bucata de marimea unui mar si cu sucitorul se intinde o...
Tortelini
Se toaca legumele cat de marunt posibil. Se pune ceapa la prajit si, dupa ce s-a colorat, se adauga ardeii. Dupa cca un minut...
Peste pe legume
Se toaca marunt ceapa si se pune in tigaie la calit. Se taie bucati mici pieptul de pui si se pune in tigaie dupa ce s-a...
Pui cu rosii si ciuperci
Se fierbe orezul ca pentru orez cu lapte. Deoparte se taie in bucatele mici, cateva fructe zaharisite, de culori diferite si...
Orez a l`imperatrice
Se pun sa se coaca la cuptor 3-4 cartofi mari (cam 600 gr.). Se rup in doua si cu o lingurita se scoate miezul. Se freaca cat...
Sufle de cartofi
1. Se ia dovleacul si i se taie capacul de deasupra 2. Se scot semintele de dovleac si se arunca 3. Se scoate o lingura...
Sarmalute in dovleac
O jumatate de kg de conopida congelata se pune la microunde 10 minute la putere maxima. Se scoate, se amesteca, se presara...
Conopida cu cascaval
Se toarna ulei intr-o tava, se asterne un strat de ceapa taiata rondele, se asaza deasupra puiul in prealabil sarat si...
Pui la cuptor
Se caleste ceapa in ulei. Se adauga orezul spalat si se lasa la calit pana cand capata transparenta. Se adauga morcovii,...
Orez cu legume
Se curata cepele si se taie rondele. Untul si uleiul se pun intr-o tigaie, se adauga ceapa si se caleste, apoi se stropeste...
Macrou cu smantana si lamaie
Se pune in tigaie la prajit carnea, cirnatii, sunca, intre timp se face si o mamaliguta potrivita nici prea moale nici tare,...
Tochitura Bucovineana
Se fierb macaroane in mod obisnuit, dupa indicatiile de pe punga. Se razuieste branza, de preferat pe razatoarea mica. Se...
Macaroane cu branza
Se curata cartofii, se spala, se toaca in cuburi, se mai spala inca odata si se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Se...
Cartofi gratinati cu mujdei
Se face o mamaliga in zerul de oaie (ca si cum am face o mamaliga normala, doar ca in loc de apa punem zer). Se topeste untul...
Balmosel
Se curata muschiul de pielite. Se despica muschiul in doua in lungime, dar nu de tot. Se scoate o fasie de carne din mijloc,...
Muschi de vaca umplut
1. Preincalziti cuptorul pana la temperatura de 225 grade C. Curatati ceapa si usturoiul, apoi tocati-le. Caliti-le intr-o...
Musaca de cartofi si dovlecei
Se rumenesc bucatile de rata cu o jumatate lingura de untura. Se adauga cate putina apa si se lasa sa fiarba inabusit. Se...
Rata cu masline
Prazul se da prin masina de tocat. La 1 kg de praz - 2 linguri pline de faina, 2-3 linguri de branza rasa, o lingura de unt,...
Chiftele de praz
Se curata cartofii si se taie cuburi, nu foarte mici. Se pun la fiert. Se pun si ouale la fiert. Cand au terminat de fiert...
"Crompi" cu ou si cu smantana
Varza se tine in apa la desarat 2 h. Se scurge si se taie subtire. Se toaca ceapa marunt. Se inabusa in tuci adaugindu-se...
Varza murata cu ciolan fript
Muschiul intreg se sareaza pipereaza se pune in tava. Se unge cu un strat gros de mustar, se presara piper mult, se pune...
Muschi in crusta
Morcovul si telina se curata si se taie bastonase - pai, subtiri de 0.5 cm. Ardeii se taie cuburi mari, ceapa - julien....
Piept de pui "Minimum de calorii"
Se taie aripile in 1/2 si se prajesc. Se prepara un sos din restul ingredientelor, ce se va fierbe cateva minute. Se...
Aripi de pui cu sos de hrean
Se face o mamaliga mai moale. Se unge cu unt o forma de sticla ce merge la foc. Se pune un strat subtire de mamaliga. Aceasta...
Mamaliga cu branza la cuptor
Se face o foaie de placinta. Se aseaza intr-o forma sau chiar o cratita bine unsa cu unt, 4-5 randuri de foi stropite intre...
Placinta cu macaroane
Pentru 6 persoane se aleg cam 3/4 kg. de andive, toate albe. Se curata de frunzele galbene, se taie putin la varf si se...
Andive la gratin
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori