Cotletele se tin in lapte 1 h, se scurg, se taie pe lung, se ung in interior cu unt, se sareaza, pipereaza. Se introduce in...
Cotlete de porc la cuptor
Telina si morcovul se taie pai, ardeii - carouri mari, ciupercile, daca sunt mici, se lasa intregi; cele mari - se taie in...
Deliciul lui Budha
Dupa ce se dezgheata puiul si se spala bine si in interior (aveti grija sa nu mai ramana nimic inauntru), se condimenteaza cu...
Pui pe sticla
Se pun la fiert cartofii cu coaja, astfel incat sa nu iasa sfaramiciosi. Se curata ceapa si se taie solzisori cat de ingusti....
Cartofi stralucitori
Puiul taiat bucati e pus sa fiarba in apa cu o ceapa si putina sare. Apa trebuie sa acopere puiul, si se tine sa fiarba la...
Pilaf de pui
Se curata foarte bine capul de vitel si se pune sa stea cateva ore in apa rece, schimband apa de e nevoie, pana nu mai ramane...
Cap de vitel cu maioneza
Se curata ciupercile de coaja, se rup coditele, se spala. Se aseaza palarioarele intr-o tava. Cooditele se toaca marunt, se...
Ciuperci la tava
Carnea se sareaza, pipereaza, aromeaza dupa gust si se frige pe gratar. 0,7 kg rosii se coc pe gratar. Ardeii grasi se coc pe...
Ceafa gratinata cu sos special
Se face o tocatura din carne de porc si slanina proaspata. Se trece de 2 ori prin masina de tocat. Se adauga un ou, sare, un...
Curcan umplut cu castane
Se taie 1 kg. de carne in bucatele potrivite. Se pun la fiert cu un litru de apa rece, si sare. Apa trebuie in orice caz sa...
Ciulama de vitel
Se alege un crap mai mare, se curata si se taie capul si coada. Se despica pestele in doua, in lungime, se scot inotatoarele,...
Saramura de peste
Pestele, fara cap, curatat de solzi (cu tot cu oase, nu file) se portioneaza, se da prin sarea grunjoasa si se coace pe...
Saramura de crap romanesc
Se fierbe o limba de vitel. Se curata de piele si se taie in cuburi mici. Se face un rantas din o jumatate lingura de unt si...
Risotto cu limba
Se pun la fiert pastele cu putina sare, 3-4 foi de dafin, 1 lingura de ulei. Se fierb cat este indicat pe cutie. Dupa ce au...
Spaghete cu creveti
Se curata cartofii, se taie rondele si se prajesc. Intre timp se rad ouale fierte si brinza pe razatoarea mica, se taie sunca...
Cartofi surpriza
Se curata somonul, se sareaza si se aseaza in tava. Peste somon se toarna uleiul de masline, vinul, zeama de lamiie. La...
Somon cu lamiie
Se prepara o marinata din: 1 catel usturoi pisat frecat cu sare si piper, o foaie dafin, zeama de la o lamiie, putina apa....
Pui de balta deliciosi
Se taie vinetele jumatati in lung. Intr-o cratita se pune ulei si se prajesc jumatatile de vinete cu miezul in jos pana se...
Vinete umplute
Pastele se fierb in apa cu sare, se clatesc si se scurg. Intr-o tigaie se pun: uleiul usturoiul si ceapa taiate marunt si se...
Paste cu sos ragu
Se curata conopida dupa care se pune la fiert in apa cu sare, pana aceasta se fierbe curatam ceapa care se va taia marunt si...
Conopida cu carne la cuptor
Se fierbe pieptul de pui, se taie cuburi iar apoi se pune intr-o tigaie impreuna cu legumele si se calesc in putin ulei pana...
Pui in sos dulce-acrisor
Cornurilor li se taie un capacel si se scoate din ele miezul. Acesta se inmoaie cu putin lapte (2-3 linguri). In acelasi bol...
Cornuri umplute
Se trece carnea prin masina de tocat si se adauga slanina taiata in cubulete mici, ceapa calita in untura, orezul ales si...
Sarmale
Se tavaleste carnea prin sare si se pune intr-un vas incapator la racoare (de preferina intr-o camera rece, nu la frigider si...
Jambon
Se trec de doua-trei ori prin masina de tocat carne grasa de la gatul porcului, pulpa si muschi in parti egale. Se adauga...
Carnati
Carnea si ficatul se pun la fiert in apa cu sare. Cand ficatul s-a albit, se scoate, se lasa sa se raceasca si se trece de...
Lebertwurst
Inainte de a fi puse la fiert, toate bucatile de carne si soricul se spala foarte bine; daca e nevoie, se tin putin in apa...
Toba
Se da pestele prin masina de tocat apoi se amesteca cu ouale batute bine, cu pesmet, unt, zeama de la jumatate de lamaie si...
Crochete din peste
Se fierb maruntaiele in apa rece cu sare. Intre timp, se spala orezul si se pune la fiert atata cat sa se inmoaie, fara sa...
Caltabosi
Picioarele, urechile si soricul se oparesc, se parlesc, se rad cu cutitul si se spala in mai multe ape caldute pana raman...
Piftie de porc
Carnea avand o pelicula de 1 cm de grasime se sareaza si se lasa o jumatate de ora la temperatura camerei. Se asaza in tava...
Pulpa de porc la cuptor
Se curata crevetii de crusta, si se inlatura intestinul din interiorul crevetelui. Se inveleste fiecare in parte cu cate o...
Surprise-Shrimps
Se spala legumele, se curata coaja de la cartofi si vinete si se curata de seminte gogosarii. Intr-o tava, se pune untul sau...
Tocanita de legume cu pulpe de pui
Se fierb cartofii cu coaja, se curata, se taie felii. Se rumeneste 100 gr de sunca cruda, taiata patratele mici, cu o...
Cartofi cu sunca
Se taie carnea in fasii de 3 cm, potrivit de groase si se frige in ulei. Merele se curata de coaja, se taie felii si se...
Carne de porc cu mere
Se fierb cartofii in coaja, se curata si se taie felii. Intr-o tava de iena se caleste ceapa cu o lingura de unt. Se adauga...
Cartofi cu ou
Se iau citeva vinete, se spala, se taie felii si se pun intr-o cratita cu apa care colocoteste. Se lasa 5-10 minute. Se scurg...
Vinete cu sos de rosii si usturoi
Pestele se curata de solzi, i se scot intestinele, se spala in mai multe ape, se taie capetele si cozile, si bucatile ramase...
Friptura de peste
Se taie varza, morcovii, ardeii (pot fi date si pe robot), se aseaza intr-o oala. Deasupra se aseaza pieptul si pulpele de...
Rata pe varza
Rata se curata de grsimea care se vede. Se pune intr-o tava rezistenta la foc, in picioare, cu o sticla de bere umpluta cu...
Rata/Pui la cuptor
Se calesc 2-3 cepe taiate marunt impreuna cu ciupercile taiate felii in putin ulei la foc potrivit, se lasa sa se inmoaie...
Sarmale cu ciuperci
Se taie slanina cubulete, ceapa marunt, iar ficatul si garful cuburi, usturoiul se zdrobeste. Slanina se prajeste in untura,...
Sarmale din Ormansag
In timp ce fierb macaroanele, se calesc cateii de usturoi, zdrobiti, in cantitatea de unt 1 min., se adauga dovlecelul ras si...
Macaroane cu sos de dovlecel
Se curata pestele si se pune la fiert. Intre timp se golesc rosiile de continut si se pun cu gura in jos, sa se scurga bine...
Rosii umplute cu pasta de peste
Se spala cartofii si se pun nla fiert necuratati in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert se curata de coaja si se taie rondele. Se...
Cartofi frantuzesti
Se alege un salau de cca 1-1.5 kg, se curata, se fileteaza si se prajeste in ulei. Separat se piseaza usturoiul si se face un...
Salau prajit cu usturoi
Se fac 4-5 clatite de dimensiunile unui vas Jena. Se tapeteaza cu unt. Se pune la baza o clatita, apoi fileul fiert, iar...
Sufleu de salau
Se desareaza pestele. Se inabusa orezul cu ceapa taiata marunt in ulei si cu putina apa. Cind orezul este pe jumatate fiert,...
Pilaf cu pana de somn sarat
Se ia un crap cu cap cu tot, se curata, si se cresteaza pe o parte si pe alta la distanta de 3cm (crestaturile nu se fac...
Crap cu varza
Se caleste ceapa in ulei circa 5 minute, dupa care adaugam ciuperci, marar, sare si piper dupa gust.
Tocanita de ciuperci
Se indeparteaza coaja si semintele rosiilor si se taie marunt. Intr-o tava obisnuita, dupa ce se tapeteaza cu ulei, se pun...
Orez cu rosii la cuptor
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori