Se macina carnea, se amesteca direct cu oua, condimente, verdeturi. Se pune in tava la cuptor (cu sau fara ou fiert prin drob).
Drob ca la balteniCateva din ingrediente pregatite: -galbenusurile si albusurile plus cele 2 linguri de ulei sarea sunt deja in cuva -drojdia...
Cozonac laudatSe bat albusurile spuma,galbenusurile se freaca cu zaharul+zaharul vanilat. Galbenusurile frecate,se aduga la spuma de ou,se...
Tort cu mandarineNucile se toaca marunt cu cutitul. Se fierbe compozitia la foc potrivit. Daca este prea moale se adauga 1-2 linguri pesmet de...
Crema de rahat topit (pentru cozonac)Se taie zarzavaturile rondele si cubulete,prazul marunt si varza se curata de foile de deasupra. Patrunjelul se scoate sa se...
Ciorba de varza de bruxellesClatitele banatene sunt o reteta de clatite dulci cu sos de vanilie si branza delicioase, si potrivite pentru desert. Copiii...
Clatite banatenePrajitura Tutti Frutti este o delicioasa prajitura cu doua blaturi, crema fina de branza si fructe. O prajitura delicioasa pe...
Prajitura Tutti FruttiIn primul rand, se bat pana fac spume urmatoarele: 2 galbenuse, un ou intreg, 5-6 plicuri de zahar vanilat, o cana de zahar...
Cozonac insiropatCeapa am calit-o, impreuna cu orezul, verdeata si putina apa. Am incoporat pateul de ficat, sare si piper. Am pus si ouale....
Drob fals (fara miel)Muschiuletul de porc se spala si se taie in bucati mari (3-4 de persoana) care se pun la prajit in ulei incins. Usturoiul se...
Tochitura ca la cramaDupa ce dati un clocot de 10 minute cu puiul portionat,opriti pieptul si eventual pulpele,aruncati apa. Acum ,dupa ce s-a...
Tochitura de puiSe macina jumerile si ceapa se toaca foarte marunt. Mustarul,sarea si piperul se amesteca bine, apoi se adauga o parte din...
Pasta de jumeriRulada din biscuiti este o reteta simpla ce seamana un pic cu reteta de salam de biscuiti. Pentru aceasta reteta de desert...
Rulada din biscuiti Noapte si Zi1. Pentru sosul de cascaval se zdrobeste cascavalul cu o furculita si se amesteca cu smantana si vin. 2.Pentru omleta se bat...
Omleta cu spanac si sos de brinza cu ciuperci1. Cuptorul se incalzeste la 225C. Se unge o tava de cozonac cu unt. 2. Painea se taie felii insa nu pina jos, apoi se aseaza...
Paine cu cascaval si ciuperciSe pun granulele de soia intr-un vas cu apa si un praf de sare la fiert la foc mic , pana se umfla si se inmoaie. Orezul se...
Drob de legumeCREMA: Se pune la fiert 1 litru de apa cu un pahar si jumatate de zahar. Dupa ce a clocotit, se toarna 'in ploaie' grisul, se...
Prajitura aromata cu grisPrajitura gratar cu piersici este o reteta de prajitura de casa cu fructe, foarte aspectuoasa si delicioasa.
Prajitura gratar cu piersiciPreincalzim cuptorul la 205`C. Ungem o tava cu ulei si punem cartofii feliati cat sa acopere bine fundul tavii. Punem si...
Peste sea bass cu cartofi la cuptorSe iau fileurile, se spala se usuca cu un servet. Se ung cu ulei si zeama de lamaie, se pun deasupra cateva rondele de...
Somon fript la gratar cu garnitura de cartofi naturPrajesc bucatile de somon in ulei de masline, de fapt le tin doar cateva secunde pe fiecare parte, cat sa se li coaguleze...
Plachie din somonSe pot folosi si carnati proaspeti, indepartandu-le pielita. Calim cepa tocata, in ulei, impreuna cu usturoiul tocat si...
Supa de cartofi cu carnati1. Guliile se taie in felii si se fierb in apa cu sare 8 minute. Se scot din apa si se pastreaza 1/4 l din apa in care au...
Gulii prajite cu crusta de morcovi si cascavalPestele spalat si portionat,indulcit cu sare ,se tavaleste pe ambele parti prin faina si se prajeste bine in ulei incins,apoi...
Plachie din salauTaiem pestele bucati, il saram si il punem la prajit. Taiem ceapa si ardeiul si le calim si pe ele impreuna pana se inmoaie...
Saramura de peste, la cuptorUleiul se pune intr-un vas si se pune la foc cam la 190grade. Intr-un vas,se amesteca ouale batute,cu ricotta si vanilia,apoi...
Zeppole di san giuseppeSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateCapsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...
Capsuni la borcanSe pune apa la fiert si, cind da in clocot, se toarna peste florile de musetel. Se acopera si se lasa sa stea 10-15 minute,...
Ceai de musetelSe pun frunzele cu alcoolul intr-o sticla de culoare inchisa, se astupa bine si se lasa la loc racoros si intunecos 24 de...
Lichior din frunze de visinSe pune la fiert laptele cu apa, sare si malaiul. Se face o mamaliga mai moale. Cind este gata se adauga brinza si se...
BalmusSe pun galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamiie si praful de sare. Se freaca cu o lingura de lemn, pana ce...
Sos maionezaDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri