Se amesteca totul, pasta se toarna intr-o tava mica, unsa si se coace cca 45 minute
Aperitiv cu dovleceiSe mexeaza bine untul cu mustarul, sarea si piperul. Se asaza una peste alta felii de sunca si cascaval taiate la aceeasi...
Dobos de sunca si cascavalGalbenusele fierte de la 2 oua le-am dat prin sita si am adaugat o lingurita de smantana , am frecat bine cat sa se dezlege...
Sos pentru oua umplutePulpa se maseaza bine cu toate ingredientele de mai sus si se lasa la frigider acoperit cel putin 24h Dupa 24 h se prajeste...
Pulpa de miel picantaCombinati praful de ghimbir, usturoiul, sucul de portocala, sosul de soia, vinul rosu, otetul de vin alb si mierea Turnati...
Cotlete de miel in stil chinezescSe freaca putin untul cu zaharul si apoi se pun celelalte ingrediente Intai facem maiaua,pe care o lasam la crescut intr-un...
Cozonac de sarbatoriIn galetusa de la MdP adaugam laptele caldut, sarea, miere de albine, vanilia si coaja de lamaie. Dupa adaugam faina, untul...
Cozonac cu miere, stafide si migdaleSe ia un cutit cu lama foarte ascutita si se despica avocado-ul. I se scoate miezul, i se adauga un ou tare taiat marunt,...
Crema de ou cu avocadoSe face o pasta din 100gr margarina vegetala si 2-3 lingurite mustar. Se ung felii de paine cu aceasta pasta si deasupra se...
Sandviciuri cu maslineSe freaca intr-o cratita mica pe un disc de tabla pus pe un foc foarte mic mierea cu un varf de lingurita de bicarbonat,...
Rulouri cu nuci (de post)Se freaca marmelada cu apa pana se face ca o crema. Cand pasta este moale se adauga uleiul, romul, fructele (stafidele se tin...
Chec de marmeladaIntr-o tigaie mare se pun doua trei linguri de ulei in care se rumenesc ceapa si usturoiul taiate marunt. In cratita in care...
Stufat cu carne de miel sau oaieSe spala pulpa de miel bine, dupa care se impaneaza cu usturoi. Se ia o tava, unsa in prealabil cu unt pe care se va aseza...
Friptura de miel la tavaCiorbă de miel reţetă. Se pune apa intr-un vas adanc si se fierbe in clocot. Se adauga morcov, telina, ceapa toate tocate...
Ciorbă de miel reţetă a la BuzauDin aluatul de cozonac se intinde o foaie de vreo ½ cm grosime si de marime tavii in care se coace pasca. Se unge tava cu...
Pasca cu smantana IIn tava unsa si tapetata cu faina se pune un strat gros de 0,5 cm de aluat de cozonac sau aluat fraged cu care se imbraca si...
Pasca cu smantana 2Cele 8 galbenusuri si 4 albusuri se bat bine cu zaharul. Se adauga smantana (care in prealabil a stat cateva ore la scurs...
Pasca cu smantana 3Drojdia se freaca cu 2 linguri zahar pana se lichefiaza . Se adauga 2 linguri lapte caldut si putina faina. Se face o...
Cozonac moldovenescPieptul de pui taiat cubulete mici,Ceapa si usturoiul tocat marunt se pun in tigaie cu o lingura de ulei si se prajesc 5...
Rosii umplute cu piept de pui(gaina)Spanacul il puneti la fiert, apoi il stracurati bine, il faceti piure apoi cu mixerul. Untul il topiti pe foc, adaugati apoi...
Chec de spanacAm fiert un muschi mic de vitel si l-am taiat felii cand s-a mai racit. Intr-un castronel am amestecat 3 linguri zdravene cu...
Carne de vitel cu sos de smantanaSe lasa ciolanul in apa cateva ore, se arunca apa, se pune la fiert in apa rece cu sare. Aprox dupa 1 ora se adauga legumele...
Ciorba de legume cu ciolanCiorbă de miel reţetă. Se fierbe capul de miel cam 35-40 min. in apa cu sare si se spumeaza (dupa ce incepe sa fiarba), se...
Ciorbă de miel reţetă cu macrisCalim intai putin zarzavatul Adaugam si varza taiata, mie imi place mult varza asta, atat ca aspect cat si ca miros in...
Ciorba de varza creata cu rasol si hreanSe bat albusurile spuma cu un praf de sare, separat se bat galbenusurile cu zaharul; Cand zaharul s-a topit se adauga faina...
Tarta cu fructeSe face un aluat cat mai omogen si se da 2h la frigo. Se taie in cubulete rahatul si se pune la muiat intr-o cescuta de rom...
Tarta cu migdale si ciocolataAm calit ceapa verde cu usturoiul si sare. Ciupercile sotate si racite le-am dat prin masina. Am amestecat totul, am...
Drob de ciuperciSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateCapsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...
Capsuni la borcan5 portocale se freaca cu zaharul bucati, apoi se pune la fiert cu 1/2 l apa. Se taie restul de portocale in 2, se stoarce...
Sirop de portocalePentru a realiza un sos de miere, sunt necesare urmatoarele ingrediente: miere, fructe la alegere si apa.
Sos de miereBitterul Angostura si sucul de limete impreuna cu gheata se scutura cu toata forta in shaker si strecuram in pahare racite de...
Bitter digestivRosiile umplute cu jumari sunt aperitive rapide si delicioase. Se pregatesc rosiile la fel ca la ochiuri in tomate. Separat...
Rosii umplute cu jumariSalatele fac parte din acea categorie de mâncăruri care nu au nevoie de prea mare prezentare! Se fac foarte ușor, din...
Salata cu somon afumatDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri