Carnea se bate un pic, se condimenteaza cu sare, piper apoi se da usor prin faina; se pune la prajit in unt (eu folosesc...
Escalop cu ciuperciAm taiat un piept de pui cuburi si l-am amestecat cu 2 linguri de sos de soia si jumatate din sucul din conserva. L-am lasat...
Pui cu ananasPrajitura cu morcov, cu crema fina de branza, este foarte asemanatoare cu cea ce se serveste in cunoscutele Starbucks. Este o...
Prajitura cu morcov, StarbucksPieptul de pui fiert se taie in lamele subtiri. Cartofi fierti in coaja sa curata si se taie cubulete mici. Pieptul de pui...
Salata de cartofiSeparam albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma pana se intaresc apoi se adauga zaharul cate o lingura si se bate...
Chec cu morcovDovleceii se spala cu apa rece. Se pun la fiert intr-o oala cu apa si cu sare. Se lasa la fiert timp de 10 minute. Intre...
Dovlecei umpluti cu mozzarella si cimbruAluatul se lucreaza in castron. Untul se freaca spuma. Zaharul se freaca cu galbenusurile si albusul apoi se amesteca cu...
Placinta fina cu mere-se spala ardeii, se taie in doua, li se scot cotoarele si semintele si se taie pe lat in fasii groase; -rosiilor, li se taie...
Mancarica de ardei cu carnati afumatiArdeii se coc. Ceapa se taie marunt si se caleste in unt. Se adauga faina si bulionul desfacut intr-o ceasca de apa si dupa 5...
Ardei copti, cu pui si smantanaUntul la temperaura camerei se taie cubulete, se pune peste faina si se omogenizeaza. Apoi se pune si brinzica, si cind si...
Pateuri, aperitive rapideFicatul il pun in tigaie cu o lingura de ulei si 3 linguri de apa plus piper si-l tin pana scade apa. il racesc si-l tai...
Rulada de pui cu ficatCeapa si usturoiul se toaca si se calesc usor cu un strop de ulei; cand ceapa a devenit sticloasa se adauga carnea tocata, si...
Musaca greco-italiano-ponticaBLAT: Se bat albusurile spuma cu sarea si zaharul adaugat treptat. Se adauga apoi galbenusurile pe rand amestecand usor. Apoi...
Chanteclairse toaca carnea, ceapa si usturoiul si se calesc in putin ulei.Se adauga sare si piper. Se unge o tava cu putin ulei si se...
Placinta cu carneSe incinge uleiul si se calesc usor ceapa si usturoiul tocate marunt. Se adauga carnea tocata si se tine pe foc, pana se...
Pastitio, mancare greceascaAceasta reteta de prajitura, Fluturas de primavara, nu doar ca are forma de fluture, dar este si foarte buna! Cu blat...
Prajitura Fluturas de primavaraAm curatat si tocat ceapa si usturoiul, le-am pus la calit in ceva ulei de masline. Cind devine sticlos(amestecul de...
Paste la cuptorDaca sunt prea sarati castravetii ii pui cateva ore la desarat. Calesti carnea, adaugi ceapa tocata, morcov si o ceasca de...
Mancare de castraveti acri cu mamaliga- Se prepara un aluat mai tare din 500 g de faina, apa calduta circa 2 pahare si o lingurita de sare. Se framinta bine, apoi...
Placinta dobrogeanaIntr-un vas mare se amesteca usturoiul, patrunjelul, berea, faina, praful de copt, sofranul si sarea pina se omogenizeaza....
Churros de PescadoSe framanta un aluat din toate ingredientele. Se formeaza o bila care se lasa la rece pentru 30 de minute. Se spala spanacul...
Quiche cu spanacPrajitura Patru anotimpuri este o reteta de prajitura delicioasa cu fructe, usor de preparat, foarte aspectuoasa, potrivita...
Prajitura patru anotimpuriProcesul tehnologic s-a desfasurat in masina de paine, dupa care am scos aluatul, gata dospit, l-am impartit cu precizie...
Crescenta bolognese cu carnatAluatul l-am facut din 100 g unt, un ou, faina din macinis integral de grau si putina apa cat sa se formeze o coca potrivita....
Tarta cu ton si branza de oaieSe amesteca ingredientele, se formeaza chiftele pe care le-am trecut prin faina apoi le-am prajit in ulei.
Chiftele de peste cu salataLangosii sunt parca o combinatie intre gogosi si placinte, se fac des in Ardeal si Banat. Sunt deliciosi si poti fi facuti cu...
Langosi obisnuitiSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateCapsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...
Capsuni la borcanZaharul pudra se freaca cu 4 linguri esenta de cafea tare pina se obtine o masa groasa. Vasul cu aceasta compozitie se pune...
Glazura de cafea (nefiarta)Visinele cele mai coapte se pun intr-o sticla si se presara zahar in proportie de 500-600 g la 1 kg visine. Se poate pune si...
VisinataAceasta este varianta mea de islere, unele sunt umplute cu crema de unt, altele cu gem de caise, apoi glazurate cu ciocolata.
IslerePentru a realiza un sos de miere, sunt necesare urmatoarele ingrediente: miere, fructe la alegere si apa.
Sos de miere Se face atat de simplu, este fraged si aromat! Garantat cel mai bun stufat de miel!
Stufat de mielDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri