ggaby - Rețete

Dulceata de nuci verzi
Dulceata

Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde, apoi se pun in apa rece, pentru a preveni innegrirea lor. Se tin asa o zi, acoperite cu o...

Dulceata de nuci verzi
Dulceata de visine
Dulceata

Dulceata de visine

Visinele se spala, se curata de codite si samburi. Se pun intr-un vas alternativ un strat de visine, unul de zahar, ultimul...

Dulceata de visine
Coji de portocale confiate
Ornamente torturi

Coji de portocale confiate

Se taie cojile de portocale in 4-6 felii intregi, egale. Se tin 3 zile in apa rece, se schimba de 2-3 ori pe zi, dupa care se...

Coji de portocale confiate
Pere verzi confiate
Ornamente torturi

Pere verzi confiate

Se curata perele de coaja, se taie in doua, se scot samburii, apoi se pun perele la fiert in apa, pana se inmoaie putin. Se...

Pere verzi confiate
Fructe glasate
Ornamente torturi

Fructe glasate

Zaharul impreuna cu apa se pun la fiert, apoi dupa ce s-a legat compozitia se adauga fructele taiate in sferturi. Se lasa sa...

Fructe glasate
Nuci glasate
Ornamente torturi

Nuci glasate

Miezul de nuca prajit in prealabil se amesteca cu zaharul caramelizat. Se amesteca bine, pana se acopera complet cu zaharul...

Nuci glasate
Marmelada de mere, de pere sau prune
Dulceata

Marmelada de mere, de pere sau prune

Se curata fructele de coaja, de samburi si se toaca marunt. Se pun intr-un vas, pe foc foarte mic si se lasa la fiert. Se...

Marmelada de mere, de pere sau prune
Dulceata de gutui rase
Dulceata

Dulceata de gutui rase

Se curata gutuile de coaja, apoi se rad pe razatoarea mare. Se pune siropul la fiert, apoi se adauga o lingura de zeama de...

Dulceata de gutui rase
Dulceata de gutui simpla
Dulceata

Dulceata de gutui simpla

Se curata de coaja gutuile, se rad pe razatoarea mare, apoi se pun intr-un tifon si se introduc intr-un vas cu jumatate de...

Dulceata de gutui simpla
Vermut
Bauturi cu vin

Vermut

Coaja rasa de portocala, coaja de nuci verzi, scortisoara, nucsoara si menta se oparesc cu 200 ml vin. In restul de vin se...

Vermut
Sirop de portocale
Siropuri

Sirop de portocale

Se rade coaja de portocala, apoi se pune intr-unc astron cu 500 gr zahar si se freaca bine. Separat, se fierbe restul de...

Sirop de portocale
Sirop de zmeura
Siropuri

Sirop de zmeura

Pentru fiecare litru de sirop se adauga cate 1,250 gr zahar si 1 gr sare de lamaie. Aceasta reteta de sirop de zmeura este...

Sirop de zmeura
Compot de prune
Compoturi

Compot de prune

Se spala prunele si se curata de samburi. Separat se pune apa impreuna cu zaharul la fiert. Se adauga scortisoara, iar dupa...

Compot de prune
Compot de caise
Compoturi

Compot de caise

Se spala caisele, apoi se asaza in borcane intregi sau jumatati. Se dizolva separat zaharul in apa calda, apoi se toarna...

Compot de caise
Spuma de fragi
Spume

Spuma de fragi

Se spala bine fragii, se curata de codite, apoi se dau prin sita. Sucul obtinut se amesteca impreuna cu albusurile batute, cu...

Spuma de fragi
Spuma de capsune cu frisca
Spume

Spuma de capsune cu frisca

Se spala capsunele si se dau prin sita. Frisca se bate bine, se adauga apoi zaharul, capsunele si se amesteca usor.

Spuma de capsune cu frisca
Vin fiert
Bauturi cu vin

Vin fiert

Se pune vinul la fiert, se adauga zaharul, scortisoara, cuisoarele, coaja rasa de lamaie si se lasa sa dea in clocot.

Vin fiert
Punch de lamaie
Punch-uri

Punch de lamaie

Se curata lamaia de coaja, apoi se taie marunt si se piseaza cu zaharul. Se introduce apoi in vasul cu ceai fierbinte, se...

Punch de lamaie
Cruson
Bauturi cu vin

Cruson

Fructele se curata de coaja, apoi se presara cu zahar si se stropesc cu rom. Se lasa apoi la macerat 1-2 ore. 

Cruson
Lichior de portocale
Lichioruri

Lichior de portocale

Se rade coaja de portocale si se introduce intr-o damigeana mica. Se toarna deasupra alcool, se astupa si se lasa cateva zile...

Lichior de portocale
Lichior de anason sau chimen
Lichioruri

Lichior de anason sau chimen

Se alege, se spala, apoi se pune la uscat anasonul sau chimenul. Se pun zaharul intr-un vas, se amesteca la foc mic pana...

Lichior de anason sau chimen
Lichior de nuci verzi
Lichioruri

Lichior de nuci verzi

Se taie felii nucile verzi, apoi se pun intr-o damigeana de 3 l. Se toarna peste ele 300 ml alcool amestecat cu apa si se...

Lichior de nuci verzi
Ciocolata cu lapte
Cafele

Ciocolata cu lapte

Se pune laptele la fiert. Intr-un alt vas se rade ciocolata, se adauga zaahrul si se adauga treptat laptele cald. Se amesteca...

Ciocolata cu lapte
Sodou
Siropuri

Sodou

Se freaca galbenusurile cu zaharul tos, apoi se toarna laptele fierbinte. Se amesteca bine, iar la final se toarna romul.

Sodou
Grog fierbinte
Ceaiuri

Grog fierbinte

Se pune ceaiul la fiert, se adauga zaharul, zeama de lamaie si se toarna apoi in pahare.

Grog fierbinte
Citronada
Sucuri fructe si legume

Citronada

Se spala lamaile, apoi se rad de coaja. Se pune coaja rasa intr-un castron, se amsteca impreuna cu zaharul si se freaca cu o...

Citronada
Oranjada
Sucuri fructe si legume

Oranjada

Se amesteca coaja rasa de portocale cu zaharul, apoi se adauga sarea de lamaie, careva picaturi de colorant rosu alimentar si...

Oranjada
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa