Se curata nucile de coaja verde, apoi se pun in apa rece, pentru a preveni innegrirea lor. Se tin asa o zi, acoperite cu o...
Dulceata de nuci verzi
Visinele se spala, se curata de codite si samburi. Se pun intr-un vas alternativ un strat de visine, unul de zahar, ultimul...
Dulceata de visine
Se taie cojile de portocale in 4-6 felii intregi, egale. Se tin 3 zile in apa rece, se schimba de 2-3 ori pe zi, dupa care se...
Coji de portocale confiate
Se curata perele de coaja, se taie in doua, se scot samburii, apoi se pun perele la fiert in apa, pana se inmoaie putin. Se...
Pere verzi confiate
Zaharul impreuna cu apa se pun la fiert, apoi dupa ce s-a legat compozitia se adauga fructele taiate in sferturi. Se lasa sa...
Fructe glasate
Miezul de nuca prajit in prealabil se amesteca cu zaharul caramelizat. Se amesteca bine, pana se acopera complet cu zaharul...
Nuci glasate
Se curata fructele de coaja, de samburi si se toaca marunt. Se pun intr-un vas, pe foc foarte mic si se lasa la fiert. Se...
Marmelada de mere, de pere sau prune
Se curata gutuile de coaja, apoi se rad pe razatoarea mare. Se pune siropul la fiert, apoi se adauga o lingura de zeama de...
Dulceata de gutui rase
Se curata de coaja gutuile, se rad pe razatoarea mare, apoi se pun intr-un tifon si se introduc intr-un vas cu jumatate de...
Dulceata de gutui simpla
Coaja rasa de portocala, coaja de nuci verzi, scortisoara, nucsoara si menta se oparesc cu 200 ml vin. In restul de vin se...
Vermut
Se rade coaja de portocala, apoi se pune intr-unc astron cu 500 gr zahar si se freaca bine. Separat, se fierbe restul de...
Sirop de portocalePentru fiecare litru de sirop se adauga cate 1,250 gr zahar si 1 gr sare de lamaie. Aceasta reteta de sirop de zmeura este...
Sirop de zmeura
Se spala prunele si se curata de samburi. Separat se pune apa impreuna cu zaharul la fiert. Se adauga scortisoara, iar dupa...
Compot de prune
Se spala caisele, apoi se asaza in borcane intregi sau jumatati. Se dizolva separat zaharul in apa calda, apoi se toarna...
Compot de caise
Se spala bine fragii, se curata de codite, apoi se dau prin sita. Sucul obtinut se amesteca impreuna cu albusurile batute, cu...
Spuma de fragi
Se spala capsunele si se dau prin sita. Frisca se bate bine, se adauga apoi zaharul, capsunele si se amesteca usor.
Spuma de capsune cu frisca
Se pune vinul la fiert, se adauga zaharul, scortisoara, cuisoarele, coaja rasa de lamaie si se lasa sa dea in clocot.
Vin fiert
Se curata lamaia de coaja, apoi se taie marunt si se piseaza cu zaharul. Se introduce apoi in vasul cu ceai fierbinte, se...
Punch de lamaie
Fructele se curata de coaja, apoi se presara cu zahar si se stropesc cu rom. Se lasa apoi la macerat 1-2 ore.
Cruson
Se rade coaja de portocale si se introduce intr-o damigeana mica. Se toarna deasupra alcool, se astupa si se lasa cateva zile...
Lichior de portocale
Se alege, se spala, apoi se pune la uscat anasonul sau chimenul. Se pun zaharul intr-un vas, se amesteca la foc mic pana...
Lichior de anason sau chimen
Se taie felii nucile verzi, apoi se pun intr-o damigeana de 3 l. Se toarna peste ele 300 ml alcool amestecat cu apa si se...
Lichior de nuci verzi
Se pune laptele la fiert. Intr-un alt vas se rade ciocolata, se adauga zaahrul si se adauga treptat laptele cald. Se amesteca...
Ciocolata cu lapte
Se pune ceaiul la fiert, se adauga zaharul, zeama de lamaie si se toarna apoi in pahare.
Grog fierbinte
Se spala lamaile, apoi se rad de coaja. Se pune coaja rasa intr-un castron, se amsteca impreuna cu zaharul si se freaca cu o...
Citronada
Se amesteca coaja rasa de portocale cu zaharul, apoi se adauga sarea de lamaie, careva picaturi de colorant rosu alimentar si...
Oranjada
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane