Se pun impreuna la fiert 200 ml apa, uleiul si sarea. Cand au dat in clocot, se toarna faina si se amesteca repede, pana se...
Gogosi frantuzesti
Carnea se da prin masina de tocat, ceapa se taie marunt, iar apoi se separa albusul unui ou de galbenus. Carnea se pune...
Strudel cu carne
Faina se framanta cu unt, circa 150 ml apa si sare, obtinand o coca omogena, de consistenta potrivita. Se lasa 20 de minute...
Strudel cu fructe de padure
Pentru aluat, ouale se amesteca cu zaharul pana se dizolva. Se adauga uleiul si laptele incins, amestecand bine. Se pune...
Tort cu ricotta
Poti pregati repede pateuri cu branza, daca folosesti aluat de foietaj. Aceasta reteta este excelenta.
Pateuri cu branza in amestecReteta de mousse de ciocolata e o reteta usoara si aspectuoasa, aerata, numai buna si pentru copii. Se separa albusurile de...
Mousse de ciocolataMini-torturile cu ciocolata sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii aromei intense de ciocolata. Prepararea torturilor in...
Mini-tort de ciocolata
Pornind de la Tiramisu reţetă originala, am adaptat reteta obtinand un delicios Tiramisu reţetă cu frisca In 500 ml apa,...
Tiramisu reţetă cu frisca
Galbenusurile se separa de albusuri, se bate frisca lichida si se amesteca lichidul din compot impreuna cu lichiorul si 150...
Tort cu visine
Se freaca untul sau margarina, se adauga zaharul si se amesteca. Se adauga coaja de lamaie, miezul de nuca macinat, faina,...
Cornulete fragede de nucaLaptele de pasare este un desert minunat, fin si delicios. Dar laptele de pasare cu migdale este mult mai aromat, nu va...
Lapte de pasare cu migdale
Drojdia se amesteca cu zahar, putin lapte cald si 150 gr faina, dupa care se lasa la crescut. In 250 ml lapte se amesteca...
Cozonac moldovenesc
Untul se freaca cu zaharul si albusurile. Se adauga stafidele curatate si spalate, se amesteca bine, apoi se adauga faina, in...
Fursecuri cu stafide
Spaghetele se fierb in apa clocotita cu sare. Usturoiul si patrunjelul se toaca marunt, ardeiul se feliaza iar parmezanul se...
Spaghete incendiare
Ardeii se taie in bucati mici. Se fierb pastele impreuna cu ardeii, in apa cu sare, dupa care se scurg. Intr-un vas se...
Tortellini al forno
Mozzarela se rade pe razatoarea mare, ciupercile se curata si feliaza, carnaciorii se taie feliute subtiri pe diagonala,...
Pizza cu sunca, ciuperci si carnaciori
Reţetă de preparare a papanaşilor. Se separa galbenusurile de albusuri, Uleiul se pune la incins. Se amesteca intr-un...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu branza
Se scurge compotul si fructele se taie cuburi. Gelatina se dizolva in apa rece. Frisca lichida se bate, piersica se taie...
Tort de piersici cu ciocolata
Orezul se spala in minnim sapte ape si se pune la fiert in 600 ml apa. Ardeiul si patrunjelul se toaca foarte fin. Cand...
Orez natur
Se curata cartofii de coaja, se spala, se usuca, se sareaza si se pipereaza. Se tavalesc apoi prin pesmet, se asaza intr-o...
Cartofi copti la cuptorSpaghetti al pomodoro este un fel de baza din bucataria italiana, raspandit peste tot in lume. Pastele cu sos de rosii si...
Spaghetti al pomodoro
Drojdia se amesteca impreuna cu zaharul si 100 ml apa calda. Cand a dospit, se adauga faina, sarea, uleiul, 300 ml apa calda,...
Pizza casei
Legumele se dau prin masina de tocat, pastele se fierb in apa cu sare pentru 7-8 minute, iar mozzarela se rade. Legumele se...
Lasagna
Pastele se fierb 7-8 minute in apa cu sare. Gorgonzola, cascavalul, mozzarela si ementaler-ul se taie cubulete. intr-o tigaie...
Fusilli quatro fromagi
Vinetele, dovleceii si ardeii se feliaza si se inmoaie pe gratar, iar mozzarela se rade. Drojdia se amesteca cu zaharul si...
Pizza verdure
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane