Se foloseste peste inghetat pentru aceste chiftelute. Pestele se pune cu legumele curatate si tocate marunt sa fiarba, dupa...
Chiftelute marinate din peste oceanic
Pestele se curata de solzi si intestine si se aseaza intr-un vas. Se potriveste la gust de sare si piper, se presara cu...
Peste oceanic a la grec
Pestele se curata, se spala si se da prin masina de tocat carne. Sosul alb se prepara astfel: se pune intr-un vas untul,...
Sufleu de peste oceanic
Scrumbiile curatate si spalate se pun pe o sita care se aseaza la randul ei pe un vas cu apa cu bicarbonat de sodiu ( 40 gr...
Scrumbii sarate
Tiparul se curata de solzi si intestine dupa care se spala si se taie bucati. Intr-un vas rezistent la caldura se pune untul,...
Tipar la cuptor
Pastravii se curata de solzi, se golesc de intestine, apoi se spala si se usuca cu o carpa curata. Se pun in lapte cu putina...
Pastrav prajitPastravii se curata, se spala si se usuca cu un servet. Se ung apoi cu unt, se invelesc in hartie pergament si se pun pe...
Pastrav la gratarSe curata pastravii de solzi, se golesc de intestine, se spala bine, apoi li se taie aripioarele. Ceapa si rosiile se taie...
Pastravi la tava
Codul se feliaza si se pune pentru cateva minute in lapte. Se scot apoi fileurile, se dau prin faina, ou batut si prin...
Fileuri de cod
Legumele se curata, se spala si se toaca marunt. Se pun apoi la fiert intr-un litru jumate de apa fiarta. Intre timp se...
Biban fiert
Bibanul se pune la oparit, apoi se curata de piele si se taie in felii. Acestea se dau prin faina si se prajesc in unt...
Biban cu rosii
Pestele se fierbe, apoi se curata de piele si oase si se sfarama cu dosul lingurii de lemn pana devine ca o pasta. Separat...
Crochete de peste
Scrumbiile se curata de solzi apoi se taie in lunga de-a lungul burti, se scot maruntaiele, se spala si se sareaza. Se curata...
Rasol de scrumbii de Dunare
Scrumbiile se curata de solzi si intestine, se spala, se sareaza si se inveleste fiecare scrumbie in hartie pergament unsa cu...
Scrumbii de Dunare la gratar
Scrumbiile se curata de solzi si oase, se spala si se pun in tava cu ulei, sare, piper, patrunjel verde tocat, un pahar cu...
Scrumbii de Dunare la cuptor
Bibanul curatat si spalat, se taie in lung, de-a lungul sirii spinarii. Se scot oasele mari si carnea se taie bucati. Se pune...
Biban in saramura
Pestele se curata de piele, se spala si se taie in felii. Se sareaza, se dau feliile prin faina si se pun apoi la prajit in...
Biban prajit
Heringii se spala, se curata si li se fac mici incizii. Se dau apoi prin faina, ulei si se pun la fript pe gratarul...
Hering la gratar
Heringii se curata, se spala si se sareaza. Se dau apoi prin faina si se prajesc in uleiul fierbinte. Separat se face un sos...
Hering cu sos de mustar
Legumele, se curata, se spala si se toaca marunt. Se pun apoi la fiert in apa cu verdeata tocata marunt si se adauga otetul,...
Hering marinat
Ceapa se toaca marunt si impreuna cu rosiile taiate in sferturi, curatate de pielite si seminte si somnul curatat si spalat...
Somn cu ciuperci
Calcanul se curata de solzi si intestine, se spala si se desface apoi in fileuri. Ceapa se taie subtire si se pune intr-un...
Calcan in sos de vin
Se spala bine calcanul si se pune apoi sa fiarba cu supa de legume sau in apa fierbinte. Cand pestele s-a fiert se scoate...
Mancare de calcan cu unt si capere
Pestele se curata se solzi si intestine, se spala si se taie bucati. Intre timp se pun la calit in ulei ceapa si usturoiul...
Peste a la grec
Se poate folosi pentru acest fel de macare orice fel de peste. Acesta se curata, se spala si se cresteaza cu un cutit din loc...
Peste la minut
Legumele se curata, se spala, se toaca marunt si se pun sa fiarba. Se adauga somnul curatat si spalat, atunci cand legumele...
Rasol de somn
Cega se curata de solzi, maruntaie si sira spinarii, se spala si se prasara apoi cu sare si piper. Se stropeste apoi cu...
Cega prajita
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane