Ceapa se toaca si se pune intr-un vas impreuna cu unt si se lasa sa se inmoaie, fara a se rumeni insa. Carnea se trece prin...
Musaca de carne si cartofiCarnea se da prin masina de tocat, impreuna cu felia de paine muiata si stoarsa. Ceapa tocata se amesteca impreuna cu carne....
Musaca de telina cu carneVinetele se curata de coaja si se feliaza, pe lungime. Se oparesc apoi feliile in apa clocotita, dupa care se sterg si se...
Musaca greceascaVarza se curata si se indeparteaza cotorul. Carnea se toaca prin masina de tocat si se amesteca impreuna cu cepele tocate. Se...
Varza a la ClujPrazului i se taie partile verzi, se curata de prima foaie si se taie apoi in felii lungi de 7-8 cm. Se pune la oparit si se...
Praz umplut cu carneCarnea se feliaza, se impaneaza cu slanina si se pune la fiert, pe foc foarte mic, in sucul ei. Varza se taie fidelute si se...
Friptura cu varzaCarnea se pune la fiert si se trece apoi prin masina de tocat carne. Se curata si se toaca marunt ceapa si se pune la rumenit...
Tocatura moldoveneasca din carne de vacaCarnea cruda se da prin masina de tocat impreuna cu o felie de paine muiata in apa si stoarsa bine. Se toaca cepele si se pun...
Rulada din tochituraMuschiul se taie felii mai groase, se presara cu piper, se ung cu ulei pe ambele parti si se lasa sa stea o ora. Se pun apoi...
Muschi de vita soteCarnea se curata de pielite, se taie felii si se bat pe ambele parti cu un batator de carne. Se pun apoi la fript intr-un vas...
Biftec de vita cu ouaAntricoatele se pun la rumenit in ulei sau untura, pe amandoua partile. Se scot apoi si se pun pe o farfurie. in vasul in...
Antricoate de vacuta cu legumeMuschiul se curata de pielite, se sareaza si se pipereaza dupa care se lasa deoparte. Se pune ulei, intr-un vas, se adauga...
Sos de masline si ciuperci cu muschi de vacaCarnea se impaneaza cu fasii subtiri de slanina sau se infasoara in felii de slanina. Se adauga sare si se introduce usturoi...
Friptura din carne de vacaCarnea se taie felii groase si intre timp se infierbanta gratarul si se unge cu ulei. Se asaza apoi feliile de muschi sau...
Friptura din carne de vaca la gratarMuschiul se curata de pielite, se sterge si se taie in lungime astfel incat partea din mijloc sa fie groasa, iar partile...
Muschi de vita ChateaubriandSe pune la fiert in apa fierbinte carnea si se lasa la fiert pana cand devine frageda. Se adauga apoi zarzavatul curatat,...
Friptura dietetica de vacaMuschiul de vita se curata de pielite si se taie felioare mici. Se adauga sare deasupra si se infig apoi in frigare,...
Muschi de vaca la frigaruiVrabiile se curata si se presara cu sare si piper. Se invelesc apoi in feliute de slanina si se prajesc in unt la foc mare....
Mancare de vrabii cu orezPotarnichile se curata si se spala, apoi se pun cu ulei fierbinte intr-un vas sa se rumeneasca pe foc mic. Se intorc din cand...
Mancare de potarnichi cu ciuperciRata salbatica se pune pentru cateva ore intr-o marinata facuta din otet amestecat cu apa, 1 foaie de dafin si boabe de...
Rata salbatica cu napiApa se pune intr-o oala la fiert, pe foc potrivit si cand incepe sa dea in clocot, se adauga rasolul cu os si ceapa...
Rasol de vacaRasolul se pune la fiert in apa clocotita si se curata de spuma. Dupa o ora de fiert, se adauga zarzavatul curatata si tocat...
Rasol de vaca cu sos de ciuperciMuschiul de vita se curata de pielite, apoi se impaneaza cu usturoi tocat, se adauga sare, se unge cu ulei si se leaga cu o...
Friptura din muschi de vaca la cuptorCarnea se taie felii groase si se impaneaza in mijloc cu feliute de slanina rulata si trecuta prin patrunjel verde si...
Friptura de vita inabusitaSturzii se curata si se spala dupa care se pun intr-un vas cu unt fierbinte si cu patru felii de slanina. Se acopera vasul cu...
Sturzi la cuptorPrepelitele se curata si se spala iar apoi se pun in cuptor impreuna cu untul si se lasa sa se rumeneasca. Se stropesc din...
Prepelite dobrogene cu orezCiocarliile se curata si se spala dupa care se pun la fiert in apa cu sare. Merele se curata, se taie felii si se calesc in...
Ciocarlii cu mereSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateUmilul păstârnac este unul dintre ingredientele mele preferate, atât pentru preparate dulci, cât şi sărate. Este atât...
Tarta cu pastarnacRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiO cana de ceai fierbinte si un fursec delicios incalzesc inima oricui!
Fursecuri fragedeIata o reteta super simpla de chec aromat cu lamaie, usor crocant de la macul din interior si cu o glazura dulce-acrisoara de...
Desert chec cu lamaie si macCapsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...
Capsuni la borcansunt pur si simplu deliciosi!
Creveti decorticati in sos de lamaieDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri