Legumele se cuarata si se pun apoi la fiert in apa. Cand sunt aproape fierte se pune si cega sa fiarba. Se scoate apoi din...
Cega cu sos alb
Calcanul se spala bine si i se inseparteaza pielea dar si sira spinarii Se da apoi prin lapte, faina, ou si pesmet, se...
Calcan prajit
Calcanul se pune la oparit in apa fierbinte dupa care i se scoate pielea si se taie bucati. Se fierb legumele curatate si...
Rasol de calcan
Bucatile de nisetru se asaza intr-un vas, se potrivesc la gust de sare, piper si se adauga peste ele arpagicul taiat,...
Nisetru gratinat
Pestele se curata de solzi si maruntaie dupa care se spala si se taie bucati. Ciupercile taiate marunt se pun la calit in...
Nisetru cu sos de ciuperci
Legumele se curata, se spala si se pun sa fiarba. Cand sunt aproape fierte se adauga cega spalata si curatata in prealabil si...
Rasol de cega
Se face o supa dintr-un litru de apa si legumele curatate, spalate si tocate marunt. Se adauga nisetrul in supa, la fiert si...
Rasol de nisetru
Pestele se opareste si se rad de pe el solzii, apoi se taie felii, se sareaza si se lasa sa se scurga. Se da apoi prin faina...
Zacusca de nisetru
Ciupercile se spala si se pun cu o lingura de unt sa fiarba inabusite in apa ce o lasa. Feliile de morun curatate si spalate...
Stufat de morun cu ciuperci
Morunul spalat, curatat si fiert se desface in fileuri mici. Sosul alb se prepara dintr-o lingura unt, o lingura faina si...
Mancare de morun cu branza
Nisetrul se opareste putin si apoi se curata de solzi si maruntaie si se spala. Legumele se curata, se taie marunt si apoi se...
Nisetru in maioneza
Nisetrul se curata de solzi si maruntaie, apoi se spala si se taie bucati. Se dau aceste bucati prin faina si se pun la...
Nisetru prajit
Ceapa, morcovul si telina se curata, se taie si se pun in apa la fiert. cand au fiert, se pun bucatile taiate de stiuca,...
Rasol de stiuca
Stiuca se curata de solzi si de maruntaie, se spala si se spala. Se pune apoi pe foc mic si se lasa la fiert. Se scoate apoi...
Stiuca cu sos alb si capere
Stiuca se curata, se spala si se taie bucati. Untul se pun in tigaie la infierbantat si se adauga bucatile de stiuca la...
Stiuca cu vin si ciuperci
Stiuca se curata de solzi si maruntaie, apoi se spala si se coate pielea, care se pune de o parte. Carnea se scoate de pe...
Stiuca umpluta cu legume
Morunul se curata apoi se spala cu apa fierbinte si se sareaza dupa care se lasa o ora. Intre timp se fierb in apa morcovul,...
Rasol de morun
Feliile de morun se ung cu ulei si se lasa pe farfurie 30 minute, apoi se pune la fript pe gratarul fierbinte. Se frig pe...
Morun la gratar
Se desface carnea de nisetru in fileuri. Morcovii se rad pe razatoarea mica. Se potriveste de sare si piper pestele dupa care...
Fileuri de nisetru cu morcovi
Morunul se curata de solzi si maruntaie, se spala, se taie felii si se adauga peste ele sare si piper. Se aseaza apoi feliile...
Morun cu sos de vin
Pestele se curata si se spala. Se sareaza apoi si se lasa sa stea jumatate de ora. Intre timp se taie rosiile felii, iar...
Salau cu ciuperci
Pestele se curata de solzi si maruntaie, se spala si i se scot oasele. Dupa aceea se taie bucati, se sareaza, iar apoi se dau...
Salau prajit
Salaul se curata de solzi si maruntaie, apoi se taie bucati, se sareaza si se dau prin faina. S epun la prajit in ulei pe...
Zacusca de salau
Salaul se curata si se spala, dupa care se taie in lungime, pe sira spinarii. Oasele se scot cu totul si se desface carnea in...
File de salau
Crapul se curata de solzi si intestine, se spala si se taie bucati. Se sareaza si se dau apoi prin faina dupa care se pun la...
Crap marinat
Crapul se curata, se spala iar apoi se taie bucati. Se sareaza si se pipereaza si se lasa deoparte. Intre timp se taie ceapa...
Plachie de crap
Salaul se curata si se spala. Separat se curata, si se toaca marunt legumele inafara de cartofi si se pun la fiert intr-un...
Rasol de salau
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane