Crapul se curata de solzi si maruntaie. Se apala iar apoi se taie in doua, de-a lungul sirii spinarii. Se sareaza si se...
Crap la protap
Crapul se curata de solzi si maruntaie, dupa care se spala, se sareaza si se pipereaza. Se asaza apoi intr-o tava, se...
Crap in sos de vin
Crapul se curata, se spala si se taie bucati. Arpagicul se curata si se introduce in bucatile de arpagic. Se pune pestele...
Crap inabusit
Pestele se curata de solzi si maruntaie, se taie bucati, dupa care se sareaza si se lasa deoparte. Legumele se curata si se...
Crap cu ghiveci de legume
Crapul se curata de solz, de oase si de maruntaie, dupa care se taie bucati. Se presara apoi cu sare si se pun bucatile de...
Crap in saramura
Crapul se curata de solzi si se spala, dupa care se sareaza si se lasa deoparte. Ciupercile se taie marunt si se pun la...
Crap umplut cu ciuperci
Ceapa, morcovul, arpagicul se curata, se spala si se toata marunt. Se pun apoi la fiert cu vinul, otetul sarea, piperul,...
Crap in saramura
Crapul se curata, se taie bucati mici si se fac incizii in fiecare bucata. Bucatile se dau prin faina si se pun la prajit in...
Crap la gratar
Crapul se curata de solzi si maruntaie si apoi se taie bucati. Se dau bucatile de peste prin faina si se pun la prajit in...
Crap cu capere
Crapul se curata de solzi si se goleste de maruntaie. Se taie apoi in bucati si se pun intr-un vas dreptunghiular. Se...
Crap la cuptor cu rosii
Perele se curata, se spala, se taie in jumatate si se curata de samburi. Se pun apoi la rumenit in unt, la cuptor. Se toarna...
Mancare de pere
Pestele se curata de solzi, si se taie felii. acestae se inmoaie in lapte, apoi se dau prin faina si se prajesc in ulei...
Crap prajit
Morcovul, patrunjelul, ceapa si cartofii se curata, se spala si se taie. Se pun apoi la fiert. Dupa ce sunt aproape fierte,...
Rasol de crap
Orezul se pune la inmuiat in apa rece. Intre timp se pun si prunele la inmuiat, dar in apa calda. Se scot apoi si se spala...
Mancare de orez cu prune
Aceasta reteta este foarte delicioasa. Pentru a pregati aspic avem nevoie de carne, zarzavat si condimente.
Aspic
Gutuile, spalate, taiate si curatate de seminte se pun impreuna cu ceapa tocata marunt in unt, pe foc. Se lasa sa se inmoaie...
Mancare de gutui
Dupa ce prunele au fost tinute la inmuiat in apa calduta se spala bine. Intre timp se toaca marunt ceapa si se caleste pe foc...
Mancare de prune uscate
Ceapa se curata si se toaca marunt, dupa care se pune la calit in ulei. Smochinele, dupa ce au fost tinute in prealabil in...
Mancare de smochine
Prunele se spala, se rup in jumatati si li se scot samburii. Se pun apoi intr-un vas un rand de prune, unul de zahar si unul...
Mancare de prune cu smantana
Patrunjelul, morcovul si telina se curata, se spala si se da pe razatoarea mare. S epune apoi la fiert in 2 l de apa. Carnea...
Ciorba de dovlecei umpluti
Legumele, in afara de cartofi se curata, se spala si se taie marunt. Se pune untul intr-o tigaie si se adauga legumele la...
Ciorba de legume cu zeama de varza
Ceapa si verdeat se taie marunt si se pun la fiert in apa cu sare si doua linguri de ulei. Dupa ce au fiert s edauga salata...
Ciorba de salata verde
Carnea si osul se pun la fiert, in 2 litri de apa, la foc mic. Dupa 4-5 ore de fiert, se ia supa de pe foc si se inlatura...
Bulion alb
Rasolul alb se pune in apa rece, la fiert. Legumele se curata, se spala si se toaca marunt si se adauga langa rasol, la...
Consomme din carne
Carnea de vitel se portioneaza bucati mici, care se pun apoi la fiert. Cand face spuma, aceasta se indeparteaza. Morcovii,...
Ciorba de vitel
Burta bine spalata se pune la fiert impreuna cu osul de vitel. Se curata, se spala si se toaca marunt morcovul, ceapa si...
Ciorba de burta
Pestele mic care poate fi albisoara, rosioara, caracuda sau obleti, se curata, se spala si se fierbe in apa cu sare. Se...
Ciorba de peste cu crutoane
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane