Se curata prazul si se taie felii subtiri. Acestea se pun la rumenit in 3 linguri ulei. Separat, se toaca ceapa, se pune cu...
Orez cu praz
Intr-un vas se pun 50 gr unt si se lasa sa se infierbante. Se adauga apoi orezul, se amesteca cu lingura si se lasa sa se...
Orez cu ficatei de pasare
Se caleste in 50 gr unt pus intr-un vas cu capac mazarea, apoi se adauga putina apa fierbinte, zahar si se lasa la fiert pana...
Orez cu mazare si cascaval
Orezul se spala si se fierbe in apa calda cu putina sare. Separat se curata si se fierbe mazarea. Dupa ce a fiert, orezul, se...
Orez cu mazare si sos
Se spala si se pune la fiert orezul, in apa calda cu sare. Se lasa sa fiarba la foc mic sau la cuptor, apoi se strecoara, se...
Orez cu spanac
Orezul se amesteca cu ulei, se adauga apa si se introduce in cuptor. Ciupercile se taia felii si se pun cu unt intr-un vas,...
Orez cu ciuperci
Se pune orezul intr-un vas cu apa si se tine 2 ore, ca sa se umfle bine. Apoi se scurge si se pune la fiert cu 3 cesti de apa...
Orez pentru garnituri
Prima data spalam orezul in mai multe ape pentru a indeparta amidonul. Dupa ce l-am spalat il punem intr-un vas acoperit timp...
Orez cu bulion de rosii
Ceapa se toaca marunt si se pune cu untul intr-un vas, pe foc, sa se caleasca bine. Se adaug apoi orezul si se amesteca tot...
Orez cu ceapa
Orezul bine spalat si uscta intr-un servet se pune pe foc intr-un vas cu unt infierbantat. Se amesteca cu furculita cateva...
Pilaf de orez fara carne
Dupa ce s-a spalat bine orezul se pune in apa sa se umfle. In acelasi timp se toaca ceapa, ardeii si gogosarii marunt si se...
Pilaf de orez
Ceapa se marunteste si se pune la rumenit in putin unt. Se adauga apoi orezul, se amesteca doua minute si se toarna deasupra...
Rizotto
Se fierbe orezul in lapte cu sare pana scade de tot. Se lasa la rece pana a doua zi. Atunci se adauga galbenusurile de oua,...
Orez transat
Hribii se spala foarte bine si se taie felii iar apoi se pun cu ceapa tocata in ulei, pe foc mic, sa se caleasca pana scade...
Orez cu hribi
Se pune orezul la fiert in apa cu putina sare. Se pun 50 gr unt intr-o tigaie si cand s-a topit se adauga faina si se...
Orez gratinat
Orezul se pune la fiert in apa timp de 10 minute, iar apoi se scurge, se clateste si se pune din nou la fiert dar de data...
Rizi-bizi
Orezul si mazarea se pun separat la fiert in apa cu unt si sare. Se unge cu unt o cescuta mica, care se umple cu orez...
Rizi-bizi cu mazare
Se spala bine orezul si se fierbe in apa 3 minute, ca sa se umfle. Se scurge si se repeta operatiunea sub jetul de apa. Se...
Orez moldovenesc
Se prepara orezul dupa reteta de orez moldovenesc si se amesteca cu fructele taiate marunt. Se ia din amestec cate o lingura,...
Crochete de orez
Se toaca ceapa si se caleste in unt, impreuna cu orezul. Se adauga ardeii si rosiile taiate marunt si se lasa sa se inmoaie...
Orez cu rosii
Se pune intr-un vas mare orezul bine spalat si se toarna peste el apa calda si laptele. Se pune pe foc si se lasa sa fiarba...
Bulete de orez
Se face o mamaliga mai moale din apa, lapte, malai si sare. Cand este gata preparata se adauga o lingura cu unt si casul...
Mamaliga cu branza la cuptor
Alivanca este o mancare ieftina si sanatoasa. Este usor de preparat si e foarte delicioasa.
Alivanca cu smantana
Se amesteca malaiul cu faina, branza de vaci, untul, sare, zaharul si iaurturile. Se amesteca bine toate aceste ingrediente...
Budinca din malai
Se opareste malaiul cu laptele fierbinte, se amesteca bine si se lasa sa se raceasca. Se freaca galbenusurile cu zaharul si...
Prajitura cu malai
Se prepara o mamaliguta moale, bine fiarta, din malai, apa si sare. Deasupra ei se presara branza de vaci si smantana, sau...
Mamaliga cu branza
Se taie felii de franzela, care se inmoaie in lapte. Se lasa feliile pana ce absorb tot laptele. Se sparg ouale si se bat...
Friganele cu paine
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane