Se prepara un sos alb din unt si faina, stins cu apa calduta. Se amesteca in sos mararul tocat, zeama de lamaie si galbenusul...
Sos de marar
Se curata si se piseaza usturoiul pana devine pasta, apoi se amesteca cu nucile si miezul de paine inmuiat, stors si se bate...
Sos scordolea
Se pune untul intr-o tigaie si cand s-a topit se adauga pesmetul si se amesteca pana se incorporeaza bine pesmetul in unt.
Sos cu pesmet
Se toaca ceapa marunt si se pune cu vinul intr-o oala, pe foc mic, acoperita cu capac si se lasa sa fiarba pana scade tot...
Sos de ciuperci cu vin
Se spala rosiile, se taie bucati si se lasa sa se scurga de zeama, apoi se trec prin sita si se freaca cu lingura, lasand sa...
Sos de rosii cu smantana
Se piseaza usturoiul in piulita de lemn, pana se face pasta. Se adauga un praf de sare si apa si se serveste.
Mujdei
Se curata ceapa, se toaca si se opareste. Se scurge, se pune cu unt intr-o tigaie, se toarna supa strecurata de legume si se...
Sos de ceapa
Se freaca bine intr-un castron uleiul cu zeama de lamaie. Se adauga apoi verdeata tocata, apa minerala, sare si piper si se...
Sos pentru peste
Se prepara maioneza din trei oua si o jumatate de pahar ulei, adaugand cate putin ulei. Se amesteca apoi cu iaurtul, mustarul...
Sos pentru legume
Se fierb cateva boabe de piper cu 3 linguri otet pana se evapora aproape tot otetul. Dupa ce s-a racit se amesteca cu...
Sos olandez
Se spala sfecla, apoi se curata si se da prin masina de tocat. Se amesteca sfecla cu hreanul ras si cu otet dupa gust.
Sos de hrean cu sfecla rosi
Se rad legumele pe razatoarea mica si se inabusa bine in unt apoi se adauga vinul, pasta de rosii, mustarul, smantana, sare,...
Sos romanesc din legume
Se face sosul din faina si supa de carne si se lasa pe foc mic, amestecand pana ce sosul isi schimba culoarea si devine...
Sos Madera
Se bat tare galbenusurile cu bucatele de unt, sare, piper si zeama de lamaie. Se adauga apoi mustarul si se bat din nou bine...
Sos dijonez
Se spala ciupercile, se taie feliute si se pun cu unt, impreuna cu arpagicul tocat, pe foc mic, sa se inabuse bine, pana...
Sos vanatoresc cu ciuperci
Rosiile fierte in putina apa se dau prin sita. Se fierb din nou pana scade apa. Se adauga zaharul, piperul, sare, mustarul,...
Sos picant
Se rade hreanul pe razatoarea mica iar apoi se amesteca cu smantana. Se pune pe foc sa fiarba doua clocote.
Sos de hrean cu smantana
In maioneza preparata se amesteca doua linguri de piure de spanac foarte bine scazut si verdeturile tocate marunt. In lipsa...
Sos verde
Se prepara sosul alb cu zeama de carne, unt si faina, se adauga mustarul, putin otet, ciupercile inabusite in unt si taiate...
Sos pentru fripturi
Se fierbe un ou rascopt, se scoate galbenusul si se preseaza cu dosul lingurii sa se faca pasta si se amesteca cu doua...
Maioneza cu smantana
Se amesteca uleiul cu otet, sare, piper si se freaca bine. Se lasa la rece. Se toaca foarte marunt toate verdeturile si...
Sos moldovenesc
Se face sosul din faina si supa de carne si se lasa pe foc mic, amestecand pana ce sosul isi schimba culoarea si devine...
Sos brun
Se rade hreanul pe razatoarea mica. Ciupercile taiate felii se inabusa cu ceapa tocata in ulei, pe foc mic, pana scade apa pe...
Sos de hrean cu ciuperci
Se toaca marunt tarhonul, hatmatuchiul si arpagicul si se pun sa fiarba cu otetul si cu 3-4 boabe de piper. Cand otetul a...
Sos de legume
Din 50 gr unt si din faina se face un sos care se stinge cu supa de carne. Nu se lasa sa se ingroase tare, se adauga...
Sos catifelat
Se prepara maioneza din trei galbenusuri de oua fierte tari, trei galbenusuri crude si 250 ml ulei. Se adauga mustarul,...
Sos tartar
Se toaca verdeturile si castravetele foarte marunt si se amesteca cu sare, piper, mustar si cu un fileu de sardele desarat si...
Sos romanesc
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane