Se fierb rosiile si se dau prin sita, apoi se pun din nou sa fiarba ca sa scada. Se pune untul intr-o tigaie pe foc, iar cand...
Sos de rosii
Se pun intr-o tigaie untul, ceapa tocata si usturoiul si se lasa sa se caleasca bine. Se adauga pasta de rosii, faina, apoi...
Sos de rosii
Se curata ceapa si se taie feliute foarte subtiri, la fel si ciupercile. Intr-o oala se pune unt iar cand s-a incalzit se...
Sos moldovenesc cu ciuperci
Se incalzeste untul, se incorporeaza faina, se stinge cu supa si se fierbe putin. Smantana calda se amesteca cu galbenusurile...
Sos suprem
Castravetele, ceapa, tarhonul, caperele (sau ciupercile) se toaca foarte marunt. Se amesteca toate cu galbenusul de ou...
Sos de lamaie
Se introduc intr-un vas toate ingredientele, in afara de mustar. Se pune vasul pe foc in alt vas cu apa fierbinte si se...
Sos pentru creier
Intr-un castron se amesteca mustarul cu sare, piper si se freaca bine cu lingura, se adauga cu picatura otetul si uleiul,...
Sos remulade
Se curata cartofii, se taie si se prepara cartofi prajiti, in ulei, in ceaun. Se face omleta, din ouale batute, rumenita usor...
Omleta cu cartofi prajiti
Se sparg ouale si se separa albusul de galbenus in vase separate. Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra si cu zaharul...
Omleta dulce
Merele se curata de coaja, se taie felii cat mai subtiri si se pun intr-o tigaie, pe foc, sa se caleasca pana scade toata...
Omleta cu mere
Se pune o lingura cu unt intr-o tigaie pe foc iar cand s-a topit se adauga faina si se amesteca repede si bine pana se...
Sos alb
Ca sa reuseasca o maioneza buna, nu se foloseste ulei rece si nici oua scoase din frigider. Se preseaza bine galbenusul fiert...
Maioneza
Se sparg ouale si se separa galbenusurile de albusuri in vase separate. Galbenusurile se freaca cu sare, piper si se adauga...
Omleta dorohoiana
Se fierbe sparanghelul, dupa care se scurge si se taie bucati mici. Separat se bat ouale si se pun in tigaia incinsa cu ulei....
Omleta simpla cu sparanghel
Se fierbe creierul iar apoi se taie in bucati mici. Se bat ouale, se pun in tigaia incinsa cu unt si se prepara omleta...
Omleta cu creier
Se toarna laptele rece peste faina, batand continuu cu telul. Se adauga galbenusurile, branza si se bate bine, iar la urma se...
Omleta cu lapte
Se oparesc rosiile, se curata de pielita si se taie in doua, se preseaza putin ca sa-si piarda din apa si seminte, apoi se...
Omleta cu rosii
Se prepara piureul de spanac bine scazut si se amesteca cu ouale batute. Se prajeste in unt fierbinte pe ambele parti si se...
Omleta cu spanac
Se taie sunca cuburi si se rumeneste usor in unt. Se bat ouale putin si se adauga peste sunca. Se rumeneste omleta pe amble...
Omleta cu sunca
Se curata vanata din loc in loc, se taie rondele, se pudreaza cu sare si se lasa intr-un vas 20 minute, ca sa se scurga...
Omleta cu sos de vinete
Sparanghelul se curata, se fierbe si se strecoara. Cozile de ceapa verde se calesc in 20 g unt, se adauga faina si se...
Omleta cu sparanghel
Se bat ouale, se adauga cascavalul ras pe razatoarea mica si se pune omleta in untul incins din tigaie. Cand este gata, se...
Omleta cu cascaval
Se prepara o tocanita de hribi bine scazuta. Se pune o tigaie cu 25 gr unt pe foc si cand este fierbinte se toarna ouale...
Omleta cu hribiSe spala bine ciupercile, se taie marunt si se calesc in 25 gr unt, acoperite cu capac, sa fiarba in zeama lor pana scade apa...
Omleta cu ciuperci
Un rinichi de vaca se curata de grasime, se opareste bine si se prepara sote cu o lingura unt. Ouale se bat si se toarna...
Scrob cu sote de rinichi
Trufele se spala, se taie subtire si se calesc in unt. Cand sunt gata se opreste o parte din trufe pentru garnisit, iar in...
Scrob cu trufe
Se spala ciupercile si se pun sa fiarba in apa cu zeama de la jumatate lamaie. Cand sunt fierte se strecoara, se taie bucati...
Scrob cu ciuperci
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane