Se prepara mazarea sote, in care se adauga marar verde tocat fin. Se prepara scrobul si in timp ce se coaguleaza ouale, se...
Scrob cu mazare
Painea faramitata se inmoaie in jumatate pahar cu lapte. Galbenusurile se freaca bine, se amesteca cu amestecul de lapte si...
Omleta frageda
Se bat ouale, apoi se amesteca cu legumele tocate marunt si se adauga sare. Se toarna compozitia in tigaia cu unt incins si...
Omleta cu verdeturi
Untul se pune in tigaie pe foc, iar cand este fierbinte se adauga ceapa tocata marunt. Se lasa sa se inmoaie bine, pana...
Omleta cu ceapa
Se toaca ceapa cu tot cu codite si se rumeneste usor in unt, amestecand tot timpul. Apoi se toarna ouale batute, cu sare,...
Scrob cu ceapa verde
Se bat ouale intr-un castron si se amesteca cu smantana groasa si proaspata. Se pun 25 gr unt intr-o tigaie iar cand s-a...
Scrob cu smantana
Feliile de paine se taie cubulete si se prajesc in unt. Ouale se bat, se amesteca cu smantana si se toarna peste crutoane. Se...
Scrob cu paine
Se spala si se calesc ciupercile in unt, la fel si ficateii. Se bat ouale, se pun pe foc si se lasa sa se coaguleze,...
Scrob vanatoresc
Se spala, se curata si se prajesc ficatii in ulei. Se scot ficateii usor rumeniti, se taie bucatele, se amesteca cu ouale, cu...
Scrob cu ficatei de pasare
Se taie rosiile in jumatati, se scobesc, se lasa putin sa se scurga, apoi in fiecare se picura o picatura de otet. Se fac...
Ochiuri in rosii, cu maioneza
Se fierbe mazarea in putina apa cu unt. Se aleg carote mici, se rad de coaja, se spala si se fierb. Se fac ochiuri in apa. Pe...
Ochiuri pe mazare si carote
Preparatele din oua batute sunt denumite scrob sau jumari. Se bat ouale intr-un castron, se adauga patrunjel, sare, piper si...
Scrob
Se fierbe sparanghelul in apa cu varfurile in sus pentru ca acestea sa fiarba in abur (de aceea se leaga snop). Se bat ouale,...
Scrob cu sparanghel
Se spala rosiile si se taie in jumatati, se scobesc si se lasa cu gura in jos, ca sa se scurga bine, apoi se picura in...
Scrob in rosii
Se bat oual,e si se amesteca cu cascavalul ras sare si piper. Se pune pe foc si se lasa sa se coaguleze in unt fierbinte.
Scrob cu cascaval
Se toaca marunt patrunjelul verde, mararul, arpagicul si tarhonul. Se pun toate verdeturile intr-o tigaie, cu unt, sa se...
Scrob cu verdeata
Se fierbe orezul cu trei cesti de apa, unt, sare, piper si se pune vasul in cuptor pana scade apa si orezul devine putin...
Ochiuri pe orez si spanac
Slanina se taie felioare si se prajeste.Se sparg ouale pe slanina si se lasa pe foc pana se coaguleaza albusul si galbenusul....
Ochiuri pe slanina
Acest aperitiv este ideal atunci cand trebuie sa pregatim ceva rapid si gustos. Se prajesc feliile de franzela in unt. Se...
Ochiuri cu sunca pe felii de franzela prajita
Ciupercile se spala bine in multe ape, dar nu se curata de pielita si apoi se taie felioare. Ceapa se toaca marunt si se pune...
Ochiuri pe ciuperci
Se fac ouale ochiuri si se lasa la racit. Se prepara piureul de spanac si se asaza intr-un vas de sticla incasabila, uns cu...
Ochiuri pe spanac
Intr-un vas de sticla incasabila uns cu unt, se asaza un strat gros de frunze de spanac oparite bine in apa clocotita cu...
Ochiuri pe frunze de spanac
Intr-un vas cu apa, se adauga otetul si se pune pe foc. Cand incepe sa fiarba apa, se sparg ouale deasupra apei si li se dau...
Ochiuri in apa
Se prepara sosul alb din 1 lingura unt, 1 lingura faina, 1 pahar lapte si sare. Se introduc in sosul alb 100 gr cascaval ras...
Ochiuri gratinate
Se pune intr-un vas untul si se asaza pe foc sa se topeasca. Se adauga faina, se amesteca bine cu untul si se stinge cu apa...
Ochiuri in sos de vin
Se prajesc feliile de paine in unt. Se fierbe mazarea cu apa cat o cuprinde si cu unt cat o nuca. Se prepara sosul alb din...
Ochiuri pe mazare
Se prepara ochiurile in apa. Se prajesc ciupercile in unt cu verdeata si sare. Se aranjeaza pe un platou branza in mijloc. De...
Ochiuri ciobanesti
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane