Se spala macrisul si se pune in apa fierbinte sa fiarba cateva minute. Se scurge, se amesteca cu sosul alb, cu patrunjel...
Oua cu macrisSe curata rosiile de pielite, se taie in doua si se curata de seminte, apoi se prajesc in unt. Ouale se fierb moi. Se taie...
Oua cu rosii si cascavalSe fierbe spanacul, se scurge si se trece prin strecuratoare apasand cu dosul lingurii de lemn, pana se obtine o pasta. Se...
Oua cu spanacSe fierb ouale moi aproximativ patru minute. Painea se taie felii subtiri, cascavalul se rade, untul se topeste pe foc....
Oua pe felii de paine prajitaOuale se fierb si se lasa in apa calduta ca sa se mentina calde. Se prepara sosul: 25 gr unt se pun intr-o tigaie ca sa se...
Oua cu sos BechamelSe fierb taiteii on apa clocotita cu sare timp de 15 minute. Se fierb ouale 5 minute ca sa ramana galbenusul cleios. Se...
Oua brasoveneSe fierb ouale moi, se curata de coaja si se aranjeaza intr-un vas incasabil uns cu unt. Se prepara un sos alb: 30 gr unt...
Oua cu ciuperciSe ia un platou dreptunghiular si pe doua colturi vis-a-vis, in diagonala, se asaza cate cinci sardele in forma de evantai cu...
Oua cu sardeleSe fierb ouale tari si se decojesc. Se amesteca smantana cu faina si 1 praf de sare. Se unge un vas cu unt, se toarna...
Oua in sos de smantanaSe fierb ouale, se decojesc, se taie in lung si se asaza intr-un vas incasabil, cu galbenusurile in sus, se presara sare si...
Oua picante cu hreanDin faina, 30 gr unt si lapte, se prepara un sos alb. Crevetii decojiti se amesteca in sosul alb, cu patrunjel tocat, 1...
Oua cu crevetiSe fierb cartofii in coaja, se curata, se dau prin masina de tocat, se adauga 50 gr unt, sare, piper. Intr-un vas uns cu unt,...
Oua in cartofiSe fierb ouale rascoapte. Ceapa se taie feliute foarte subtiri si se pune in tigaie cu unt sa se inmoaie bine, pe foc mic. Se...
Oua cu sos de ceapaBautura cu ou pentru raceala este un leac din batrani pentru raceala. La ingredientele date se mai pot adauga si mirodenii...
Bautura cu ou pentru racealaSe rade pe razatoarea mica cascavalul si se asterne jumatate din cantitate intr-un vas de inox bine uns cu unt. Peste...
Oua cu cascaval la cuptorSe aleg rosii tari, de aceeasi marime, se spala si se taie felii. Ouale se fierb patru minute, ca sa fie cleioase. Se lasa sa...
Oua fierte cu rosiiSe fierb ouale moi, nu se curata de coaja si se lasa in apa calduta ca sa se mentina calde. Se prajesc feliile de paine in...
Oua moi cu sosSe infierbanta tare uleiul in tigaie, se apleaca tigaia ca sa vina uleiul intr-o parte, se sparge pe rand cate un ou si se...
Oua prajiteSe ia un vas incasabil, se unge cu un strat gros de unt si apoi se asaza un strat gros de cascaval ras. Se sparg ouale incet...
Oua milanezeSe fierbe fasolea in apa, se trece prin sita, se amesteca batand bine cu putin lapte cald, unt si sare.
Tartine cu piure de fasole boabeSe pune intr-o oala faina, pe foc, se amesteca cu doua linguri cascaval ras si cu laptele, apoi se lasa sa se raceasca si se...
Tartine oltenestiLimonada cu ou, pe cat de neobisnuit suna este ideala pentru micul dejun. Este hranitor si sanatos. Se bate oul cu zahar, se...
Limonada cu ouSe bat doua oua cu zahar, dupa gust, se adauga coniacul si vinul rosu.
Oua cu vinDaca iti plac aperitivele deosebite, pregateste oua in aspic. Aceasta reteta este delicioasa si usor de preparat.
Oua in aspicOul crud cu lapte este foarte bun pentru micul dejun. Este o bomba proteica ce te va ajuta sa treci mai usor peste prima...
Ou crud cu lapteAceste saratele se umple cu o crema de branza topita. Pentru a prepara aceste aperitive delicioase, avem nevoie de cascaval,...
Saratele umpluteSe dizolva drojdia in lapte si se amesteca in faina, apoi se adauga untul, un praf de sare si se framanta bine. Se intinde o...
Saleuri cu drojdieSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateAm facut blaturi din turta dulce, 4 bucati, dar se pot face si mai putine daca doriti un tort nu prea inalt, apoi un jeleu...
Tort din turta dulceEste absolut delicioasa, cu un gust usor dulceag, picant, afumat, un preparat delicios ce merita incercat.
Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoaEu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraSecretul acestor tarte consta in carnea proaspata de porc si carnatii facuti de Sarbatoarea Ignatului-taierea porcului...
Placinte cu carne si carnatiBuni tare si tin si 2 ani.
Gogosari in otet fara conservantDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri