In doua tigai se pun cate 25 gr unt si se pun pe foc. Cand untul s-a incalzit, se pune cate o felie de cascaval in fiecare si...
Ochiuri pe cascaval
Se fierb ouale tari. Se aleg frunzele de salata verde si se spala. Se asaza intr-o salatiera pentru frunze, se toarna cate o...
Oua cu tarhon
Ouale se fierb tari, se curata si se taie in doua. Rosiile se spala, se scobesc de miez dar nu prea mult, apoi se asaza cu...
Oua cu branza
Se bat bine albusurile cu telul pana se obtine o spuma tare. Intr-un vas de sticla incasabila, uns cu unt, se toarna spuma de...
Oua moldovenesti
Se fierb ouale, dar nu rascoapte si se curata de coaja. Se pune sosul de rosii intr-un vas de sticla incasabila, se asaza in...
Oua in sos de rosii
Se prepara din lapte, sare si malai o mamaliguta moale. Cand este gata se amesteca cu o lingura unt, una cu smantana si se...
Oua pe mamaliguta
Se prepara un sos alb din unt, faina si lapte. Se fierb ouale rascoapte si se pun in apa rece, apoi se curata si se toaca. Se...
Crochete de oua
Intr-o tigaie se pun 50 gr unt si se lasa sa se topeasca. Cand incepe sa sfaraie, se sparg ouale deasupra untului, cat mai...
Ochiuri prajite
Se face o maioneza: trei galbenusuri se freaca bine cu un cartof fiert si trecut prin sita sau ras pe razatoarea mica. Se...
Oua umplute cu sunca, pe maioneza
Se fierb ouale tari, se curata si se taie in doua pe lungime. Se scot galbenusurile si se freaca cu unt, sare, piper, apoi se...
Oua umplute cu ciuperci
Se fierb taiteii, se strecoara, se clatesc si se amesteca cu unt. Se asaza intr-un vas de sticla incasabila, iar deasupra se...
Oua cu taitei
Se fierb ouale rascoapte, se taie in doua pe lungime, se scot galbenusurile, care se freaca cu lingura de lemn pana se fac...
Oua umplute cu castraveti si maioneza
Se fierb ouale tari, se decojesc si se taie in doua pe lungime. Se scot galbenusurile, se freaca cu dosul lingurii de lemn,...
Oua umplute in sos
Se fierb ouale tari si se decojesc. Se ia cate un ou si la capatul gros se pune o ridiche curatata, infipta in ou cu o...
Ratuste din oua
Ouale fierte se racesc, se decojesc si se taie in doua pe lungime. Se scot galbenusurile, se trec prin sita si se amesteca cu...
Oua umplute cu ficatei
Se inmoaie painea in lapte. Se fierb ouale tari. Sardelele se curata de oase. Dupa ce s-au fiert ouala se curata de coaja si...
Oua umplute cu sardele
Daca vrei sa prepari aperitive delicioase, pregateste oua umplute in aspic. Aceasta reteta este foarte buna.
Oua umplute in aspic
Ouale se fierb rascoapte, se curata de coaja si se taie in doua pe lungime. Se scot galbenusurile si se freaca cu o lingura...
Oua picante umplute
Se fierb ouale tari. Se prepara maioneza, se aranjeaza intr-un vas mai adanc si deasupra se asaza ouale fierte intregi. Se...
Oua fierte cu maioneza
Se fierb ouala tari. Intre timp, se pregateste un sote din zbarciogi foarte bine spalati, preparat cu unt, bucatele de rosii,...
Oua ciobanesti
Se fierb ouale rascoapte, se decojesc si se preseaza bine cu lingura de lemn, se amesteca cu o lingura de unt, ou patrunjel...
Oua sucevene
Se fierb ouale rascoapte, se scot galbenusurile si se toaca. Se pun galbenusurile tocate pe un platou. Peste ele se asaza...
Oua a la russe
Se fierb taiteii, se scurg, se clatesc, se amesteca cu unt si se pun la cuptor. Se fierb ouale tari, se taie in felii groase....
Oua italienesti
Se fierb ouale tari, se decojesc si se separa albusurile de galbenusuri. Se caleste ceapa tocata in unt, se adauga sare,...
Oua brailene
Ouale se spala si se fierb tari, apoi se taie in doua pe lungime, prin coaja. Se scobesc si se pastreaza jumatatile de coji....
Oua la cuptor
Se fierb ouale rascoapte, se curata de coaja si se rad 5 oua pe razatoarea mare de legume. Se curata si se rade ceapa pe...
Oua pe salata verde
Se pune intr-o oala orezul bine spalat si scurs, apoi se amesteca cu trei linguri de ulei (fara sa se puna pe foc). In alt...
Oua cu rizoto
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane