emilia buzlea - Rețete

Piept de pui cu smantana si ciuperci
Mancaruri cu ciuperci

Piept de pui cu smantana si ciuperci

1.Am prajit in putin ulei pieptul de pui, apoi l-am pus deoparte si am calit ceapa. 2.Am adaugat champignonii taiati felii si...

Piept de pui cu smantana si ciuperci
Placinta de Peste
Mancaruri cu cartofi

Placinta de Peste

Se curata si se spala bine legumele ,se toaca marunt dupa placul fiecaruia . La reteta zice ca se pot da in fiert 1 minut dar...

Placinta de Peste
Prajitura rece cu fructe de padure
Prajituri

Prajitura rece cu fructe de padure

Blat: 1.Se macina biscuitii, se topeste untul, se amesteca impreuna; 2.Se tapeteaza pe fund, ca un blat, cu amestecul de mai...

Prajitura rece cu fructe de padure
Falafel Sihab - chiftelute naut
Aperitive cu oua

Falafel Sihab - chiftelute naut

Pregatirea nautului: Se spala nautul si se lasa in apa +1 lingutita bicarbonat, de seara pana dimineata (eu l-am lasat ~15...

Falafel Sihab - chiftelute naut
Cheesecake marmorat
Torturi

Cheesecake marmorat

Cand pregatim cheesecake mai intai facem blatul: topim untul impreuna cu ciocolata si turnam fierbinte peste biscuitii...

Cheesecake marmorat
Miel cu legume
Retete de Pasti

Miel cu legume

Metoda de Preparare: -incingem uleiul si untul intr-o cratita pe foc in care prajim bucatile de carne bine; -adaugam faina,...

Miel cu legume
Chifle cu afumatura
Aperitive cu oua

Chifle cu afumatura

Aluat: Eu am folosit masina de paine pentru aluat, dar se poate foarte bine framanta si cu mana. Se pune in urmatoarea ordine...

Chifle cu afumatura
Rulouri de vinete cu sunca si Roquefort
Aperitive cu oua

Rulouri de vinete cu sunca si Roquefort

Taiem vinetele felii subtiri de 0,5 cm si le grilam. Pe fiecare felie punem prosciutto cotto si o bucatica de Roquefort....

Rulouri de vinete cu sunca si Roquefort
Tort de sampanie
Torturi

Tort de sampanie

Tortul cu crema de sampanie este un tort elegant, pufos, usor, potrivit pentru orice moment de sarbatoare. Urmareste reteta...

Tort de sampanie
Lasagna cu mozzarella si rosii
Paste si pizza

Lasagna cu mozzarella si rosii

Se amesteca rosiile (daca sunt intregi le zdrobiti cu furculitza), cu sare, ulei masline, mult usturoi, origano si basilic....

Lasagna cu mozzarella si rosii
Cornuri cu ciocolata in straturi
Budinci

Cornuri cu ciocolata in straturi

Cornurile cu ciocolata in straturi au umplutura din abundenta, sunt delicioase, si nu se compara cu cornurile din comert....

Cornuri cu ciocolata in straturi
Bascute cu dulceata
Budinci

Bascute cu dulceata

Aluat 1.Drojdia se amesteca cu 100 ml. lapte cald, 1 lingurita de zahar, se face o adancitura in centrul fainii (cernute) si...

Bascute cu dulceata
Ardei umpluti, fara orez
Mancaruri cu cartofi

Ardei umpluti, fara orez

Se pune cuptorul la incalzit la 225 grade C. Bacon-ul se taie in feliute si se prajeste. Se pune sa se scurga pe servetele de...

Ardei umpluti, fara orez
Sarmale cu carne de porc si vita in foi de varza
Mancaruri cu varza

Sarmale cu carne de porc si vita in foi de varza

Carnea de vita si porc, se spala si se taie in bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie felii. Orezul se alege de...

Sarmale cu carne de porc si vita in foi de varza
Varza acra cu masline
Mancaruri cu varza

Varza acra cu masline

Daca varza murata e prea acra, se spala mai intai in apa. Se scurge bine si se taie ca fideaua. Se rumenesc 2 cepe taiate...

Varza acra cu masline
Dulceata de caise
Dulceata

Dulceata de caise

Pentru dulceata se aleg caise coapte, dar tari. Se curata de coaja fara sa se scoata samburii, se tin in apa de var 30 min,...

Dulceata de caise
Cirnati de porc cu sos de vin
Mancaruri cu carne

Cirnati de porc cu sos de vin

Se fierb 5 minute carnatii cu o ceasca de apa clocotita. Se arunca apa si se inlocuieste cu vin. Se adauga nucsoara cat o...

Cirnati de porc cu sos de vin
Compot de struguri
Compoturi

Compot de struguri

Se spala boabele de struguri. Se toarna deasupra apa in care am fiert cuisoarele. Se acopera si se fierbe la foc mic. Dupa ce...

Compot de struguri
Compot de gutui aromat
Compoturi

Compot de gutui aromat

Se curata gutuile de coaja si samburi si se taie felii de grosimea unui deget. Se pun in apa rece. In acest timp se fierbe...

Compot de gutui aromat
Tocanita de ciuperci
Mancaruri cu legume

Tocanita de ciuperci

Ciupercile curatate se taie bucati, se sareaza, se inabusa cu ceapa calita in ulei. Se presara un virf de cutit de boia si se...

Tocanita de ciuperci
Bors de zarzavat
Borsuri

Bors de zarzavat

Toate zarzavaturile se taie in fisii subtiri si se pun la fiert cu apa rece, cu ceapa taiata marunt si sarea necesara....

Bors de zarzavat
Creier cu sos
Mancaruri cu carne

Creier cu sos

In 3 linguri de untdelemn se caleste faina si se stinge cu supa de legume. Se toarna vinul si se lasa sa fiarba la foc mic....

Creier cu sos
Taiatei cu varza calita
Mancaruri cu varza

Taiatei cu varza calita

Pentru ca sa faceti taiatei cu varza calita se curata si se toaca varza, se presara sare si se lasa pe planseta 15 minute,...

Taiatei cu varza calita
Fasole alba cu ciolan afumat
Mancaruri cu carne

Fasole alba cu ciolan afumat

Se alege fasolea si se pune la inmuiat in apa calduta cu o seara inainte. Ciolanul de porc bine curatat se pune in apa rece...

Fasole alba cu ciolan afumat
Mancare de linte
Mancaruri cu legume

Mancare de linte

Lintea se pune la inmuiat citeva ore dupa care se fierbe la foc domol, pentru a nu se sfarima bobul. Separat se pregateste un...

Mancare de linte
Carnaciori crocanti cu branza
Mancaruri cu carne

Carnaciori crocanti cu branza

Carnaciorii se cresteaza transversal la o distanta de 4-5 cm. Brinza se taie fisii inguste si se asaza in dreptul...

Carnaciori crocanti cu branza
Limba in sos de smantana
Mancaruri cu carne

Limba in sos de smantana

Se fierbe limba si se taie in bucati de grosimea unui deget. Intr-o cratita se pune untdelemn in care se prajeste ceapa rasa,...

Limba in sos de smantana
Coulis de capsuni

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Negresa cu capsuni si menta

Negresa cu capsuni si menta

Gustoasa, usor de preparat si cu ingrediente putine

Negresa cu capsuni si menta
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Cartofi, carnati si fleica la cuptor
1
Mancaruri cu carne

Cartofi, carnati si fleica la cuptor

Nu stiu daca exista cineva caruia sa nu-i placa acest fel de mancare, pregatita cu carnatii proaspeti de casa, fleica de la...

Cartofi, carnati si fleica la cuptor
Cuib de viespe cu nuca si miere de albine
2
Preparate cu miere

Cuib de viespe cu nuca si miere de albine

Prajitura cuib de viespe cu nuca si miere de albine este delicioasa. Pentru a prepara aceasta prajitura aveti nevoie de: 10...

Cuib de viespe cu nuca si miere de albine
Bezele simple si rapide
3
Spume

Bezele simple si rapide

Pentru bezele simple se bat albusurile intr-un cazanel sau intr-o oala, pe marginea masinii, se amesteca cu zaharul vanilat...

Bezele simple si rapide
Parteneri
Briose aperitiv, cu carne tocata si cus-cus
Bucataras.RO

Briose aperitiv, cu carne tocata si cus-cus

Dupa cum am mai spus, imi place sa-mi surprind placut familia, preparand cate ceva de efect, ca in cazul acestor briose. Am...

Briose aperitiv, cu carne tocata si cus-cus
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
ReteteCulinare.RO

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!