Se freaca zaharul cu untul pina devine o crema pufoasa, dupa care se amesteca cu oul batut, cacaua, coaja de lamiie si faina....
Biscuiti cu cacao si lamiieSe curata spanacul, se spala si se pune la fiert cu apa. Dupa ce a dat citeva clcote se ia de pe foc, se strecoara si se...
Supa-crema de spanacSe pune la fiert intr-o oala laptele cu vanilia si 8 linguri de zahar, se lasa sa dea in citeva clocote. Intr-un castron se...
Crema de vanilie caramelizataFoile: se separa albusurile de galbenusuri, apoi albusurile se bat spuma. Se freaca galbenusurile cu zaharul, dupa care se...
Rulada cu foi si crema de ciocolataSe freaca galbenusurile cu zaharul pina se obtine o crema consistenta. Se adauga, apoi, treptat, faina, zaharul vanilat si...
Delicii cu nucaSe curata spanacul, se spala foarte bine sa nu ramina pamint si se pune la fiert. Dupa circa 10 minute, se scurge si se...
Crema supa de spanacDin zahar si 1/2 ceasca apa se prepara un sirop putin legat. Se adauga zeama de la amindoua lamiile si coaja de la una. Dupa...
Crema de lamiieIntr-un castron mai mare se bat galbenusurile cu zaharul pina cind amestecul devine spumos. Se fierbe laptele cu vanilie si...
Crema de vanilieTelina taiata bucati se fierbe in supa de legume timp de 35 min. Se paseaza, se adauga orezul fiert separat si se mai fierb...
Supa crema de telina cu albusSe freaca ouale cu zaharul pina cind amestecul devine precum o crema. Peste crema obtinuta se pune faina, apoi se adauga...
Pasca cu ciocolataLaptele se toarna intr-o craticioara si se amesteca impreuna cu frisca. Se cresteaza batonul de vanilie pe lung, se scoate...
Crema alba cu crusta de caramelSe spala, se scutura si se toaca patrunjelul. Se toaca frunzele de hasmatuchi. Se amesteca untul cu crema de brinza,...
Piept plin cu crema de branzaZaharul se amesteca cu cacaoa, se adauga treptat apa calda si se amesteca pina se obtine o crema groasa. La sfirsit se adauga...
Glazura de cacaoCeapa, prazul si cartofii se curata, se spala si se taie marunt. Se fierb in 2 l de apa cu sare, se strecoara, se paseaza, se...
Supa-crema de prazBudincile din vanilie, 6 linguri de zahar si laptele se fierb pina se ingroasa, apoi se pun 3 galbenusuri frecate cu 3...
Crema pentru CremesSe bat ouale, se amesteca cu laptele in care s-a pus si zaharul, se adauga coaja de lamiie si bananele taiate in felii...
Crema de bananeCrema: Din lapte si amidon se face o compozitie care se lasa apoi sa se raceasca. Untul si zaharul pudra se freaca bine, dupa...
Prajitura metruSe fierb bine legumele introduse in apa in clocot. Cind s-au inmuiat, se trec prin sita, piureul obtinut amestecindu-se cu...
Crema de mazareSe curata merele de coaja, se scoate mijlocul, se taie felii si se pun intr-o cratita. Se adauga zahar, apa si se pun la foc...
Crema de mere cu friscaIn loc de lapte condensat se vor lua 275 gr. lapte proaspat integral si 50 gr. zahar si se va fierbe pina cind ramin 100 gr....
Crema de unt cu coniacSe freaca zaharul cu ouale, se adauga laptele si amestecind mereu se tine pe foc pina incepe sa fiarba. Se ia apoi de pe foc...
Crema de vanilie cu lichiorSe prepara la fel ca si crema de cafea, cu deosebirea ca in loc de cafea se pune in laptele care clocoteste, 100 gr....
Crema de ciocolataIntr-o cratita cu lapte care clocoteste se toarna esenta de cafea tare, se acopera cu un capac si se lasa sa stea pe masa...
Crema de cafeaSe toarna in cratita 3 pahare de lapte se lasa sa dea un clocot, apoi se adauga zaharul. Se desface intr-un pahar cu lapte...
Crema de lapteSe framinta toate ingredientele la un loc (fara cele incluse la Crema), se imparte aluatul in doua parti. Dintr-o parte se...
Tort CabanaMerele se rad si se pun in tava sau o cratita care a fost tapetata cu zahar ars. Peste mere se mai presara putin zahar si...
Tort cu mere si crema de zahar arsSe separa albusurile de galbenusuri.Galbenusurile se freaca apoi cu 150 gr. de zahar tos pina se obtine o crema. Separat, se...
Tort cu mere si dulceataSe pune apa la fiert, se adauga zaharul, aromele, apoi ouale batute si combinate cu lapte praf, gelatina, ce a fost dizolvata...
Crema la paharIntr-un castron, se freaca ouale intregi cu zaharul, pentru a se obtine o crema spumoasa. Se desfac apoi foile de gelatina in...
Tort de portocale cu rom si piscoturiIntr-un castron, se freaca galbenusurile cu o lingura de zahar. In compozitie, se adauga nucile si albusurile batute spuma....
Prajitura cu cremaIntr-un castron curat, se freaca zaharul cu untul pina se obtine o crema. Se adauga apoi ouale pe rind, iaurtul, aromele,...
Prajitura cu caiseIntr-un castron curat se pune untul si se freaca cu o lingura de lemn pina devine o crema usor spumoasa. Se incorporeaza unul...
Prajitura cu cirese si lamiiePortocala se spala si se sterge, dupa care se stoarce sucul. Galbenusurile se freaca cu zahar intr-un castron. In aceasta...
Budinca de gris cu aluneSe curata mazarea si se pun boabele cu apa la foc. Dupa citeva clocote, se adauga frunzele de spanac si de salata verde si...
Supa crema de mazare verdeSe curata telina si ceapa si se aseaza cu apa la fiert. Dupa ce au fiert 30 de minute se adauga cartofii curatati, spalati si...
Supa crema de telinaSe curata zarzavatul, se spala si se fierbe in apa cu sare, apoi se strecoara. Se curata prazul, se spala si se taie in felii...
Supa crema de praz cu cascavalCartofii curatati, taiati felii, se fierb in 400 ml apa clocotita. Cind sint aproape fierti, se adauga faina, amestecata cu...
Supa crema de cartofi cu crutoaneMorcovul se curata, se taie felii si se fierbe in putina apa. Dovleceii se curata, se taie felii si se fierb separat. Cind...
Supa crema de dovlecei cu lapteDovleceii, curatati si taiati bucati, se fierb in apa cu sare si se dau prin sita. Se amesteca cu faina desfacuta in lapte,...
Supa-crema de dovleceiSe da brinza de vaci prin sita si se amesteca cu zaharul pudra si coaja de lamiie. Se aseaza apoi pe o farfurioara cu...
Crema de brinza de vaci cu biscuitiOuale se fierb, se curata de coaja, se scot galbenusurile si se freaca cu uleiul, turnat cite putin, pina se obtine o crema,...
Sos de ou cu mustar si castraveti acriSe coc merele la cuptor intr-un vas smaltuit, se dau prin sita si se lasa sa se raceasca. Se pun intr-un vas inoxidabil si se...
Crema de mere cu albusSe alege fasolea, se spala bine si se pune din ajun sa se inmoaie in de 3 ori mai multa apa rece. A doua zi, se schimba apa...
Supa crema de fasole uscataSe amesteca iaurtul cu zaharul si foaia de gelatina inmuiata in apa rece si apoi dizolvata intr-o lingura de apa calda. Se...
Crema de iaurtSe spala oasele, se sparg si se fierb bine in cantitatea de apa respectiva. Dupa ce au fiert 1 1/2-2 ore, se strecoara. In...
Supa crema de dovleceiCrema de urda cu marar si smantana este foarte delicioasa. Daca vrei sa mananci aperitive gustoase, incearca aceasta reteta.
Urda cu marar si smintinaSe curata carotele (morcovii) si ceapa, se spala si se pun cu apa la fiert. Dupa ce au fiert foarte bine, se strecoara zeama,...
Supa crema de caroteSe spala oasele, se sparg in lungime cu satirul si se aseaza intr-o oala cu apa la foc impreuna cu ceapa. Se lasa sa se...
Supa crema de cartofiSe stropesc piscoturile cu lapte indulcit si cu putin rom. Se aseaza unul linga altul pe un platou si se alterneaza cu crema...
Tort de piscoturi si cu romSe alege lintea, se spala si se pune la fiert cu apa. Dupa citeva clocote, se adauga zarzavatul curatat si apalat si cimbrul....
Supa crema de linteSe spala bine oasele, se sparg pe lungime si se pun la foc impreuna cu ceapa. Dupa ce au fiert 1 1/2-2 ore, se strecoara si...
Supa crema de spanac