Ficatul, inabusit cu ceapa in putin unt, se trece prin masina de tocat, se amesteca cu galbenusurile date prin sita si cu...
Crema de ficat cu oua pentru sandvisuriSe alege varza tinara, proaspata si se curata de foile galbene. Se fierbe in apa clocotita varza cu ceapa. Se trece prin...
Supa-crema de varza de BruxellesSe inmoaie biscuitii in laptele cald in care s-a dizolvat zaharul. Se trec prin sita. Se bat bine ouale intregi si se adauga...
Crema cu biscuitiSe freaca spuma untul cu zaharul si se adauga galbenusurile unul cite unul. Se freaca foarte bine pentru ca sa se obtina o...
Mazurca cu migdaleSe fierbe conopida cu ceapa si verdeata. Dupa ce au fiert, se scoate ceapa si verdeata, iar conopida se da prin sita. Se face...
Supa-crema de conopida cu verdeataCiupercile se curata si se spala, apoi 2/3 din ele se taie lamele subtiri si se pun la fiert cu apa rece. Dupa circa 10-15...
Crema-supa de ciuperciSunca, trecuta de doua ori prin masina de tocat, se freaca cu untul pina se omogenizeaza. Se adauga coniacul, se sareaza si...
Crema de suncaGalbenusurile cu zaharul, coaja si zeama de la o lamiie se freaca pina se obtine o crema. Se adauga albusurile batute spuma...
Dobos-tort cu ciocolataSe spala bine fructele si se mixeaza, amestecate cu indulcitorul.
Crema dietetica de fructe rosiiSe fierbe ficatul in apa clocotita 15-20 minute. Se trece prin masina de tocat, se freaca cu untul, laptele, sarea si...
Crema de ficatCrema: 1/2 lapte si 3 linguri de faina se amesteca si se pun intr-un vas pe foc, amestecindu-se cu telul pina se obtinem o...
Prajitura "Alba ca zapada"Piersicile curatate de coaja si simburi se fierbe cu apa, vin si zahar, pina se obtine un pireu gros. Dupa ce s-a racit,...
Crema de piersiciSe inmoaie usor biscuitii in laptele indulcit si se asaza unul linga altul pe un platou drptunghiular. Se prepara crema: se...
Prajitura de biscuiti cu crema de fructeSe freaca untul cu zaharul ca o crema si cu galbenusurile adaugate, unul cite unul. Se adauga apoi ciocolata sau cacao,...
Sufleu japonezSe incinge uleiul, se adauga faina, se lasa sa se rumeneasca putin si se adaunga chimenul pisat. Se stinge cu zeama de...
Supa crema de chimenBlat: Acest aluat se coace in tava unsa si tapetata cu faina. Crema: Se ia de pe foc si se adauga un pachet de unt si esenta...
Prajitura "Petre "Se face un aluat din cele aratate, se lasa sa se odihneasca ½ ora. Se imparte apoi aluatul in trei parti egale. Se intind...
Patrate cu crema de migdaleSe freaca untul cu zaharul, apoi se adauga cite un ou si se freaca mai departe, se pune faina, in acelasi timp cu laptele. In...
Prajitura cu crema de nuciSe arde zaharul se adauga untul, se da la o parte, se pune nuca, apoi cele doua oua amestecindu-se repede. Crema se pune...
Prajitura rapida de foi "Lica"Se fierb cartofii si conopida in apa cu sare. Bine fierte, se trec prin sita, afara de citeve mici buchetele de conopida,...
Supa-crema de conopidaSe freaca untul cu zaharul si oul, se adauga apoi vinul, romul, uleiul si la urma faina. Se framinta un aluat potrivit de...
Cornete cu frisca sau cremaSe fierbe laptele cu vanilie. Pe aburi se pregateste crema: 3 galbenusuri se amestca bine cu 6 linguri de zahar, cind zaharul...
Inghetata ZicaSe freaca galbenusurile cu zaharul ca o crema, se adauga faina si cacao, iar dupa ce s-a amestecat bine, spuma de albusuri....
Rulada cu friscaSe fierbe carnea, dupa care se lasa sa se raceasca si se taie felii subtiri. Feliile se pun pe un platou si deasupra se...
Vitello tonnatoBiscuitii se inmoaie in apa un pic incalzita in prealabil. Margarina cu zaharul se amesteca bine, obtinind o crema pufoasa....
Biscuiti cu cremaSe bat bine smintina cu zeama de fructe sau siropul si se adauga treptat, amestecind mereu apa minerala
Limonada-crema la gheataSe pune la fiert apa cu untul, sarea si zaharul. Cind incepe sa fiarba se pune faina in ploaie, amestecind neincetat pina se...
Choux a la crème (Gogosi cu crema)Crema englezeasca este usor de preparat, foarte aromata, si poate fi folosita cu succes la prepararea prajiturilor,...
Crema englezeascaSe face o crema din unt bine frecat cu zahar, cacao si rom. Se inmoaie biscuitii in lapte indulcit si se asaza pe farfurie un...
Tort de biscuiti cu cacao si romSe freaca spuma untul cu zaharul, adaugind cite un ou si romul, apoi cacao sau ciocolata. In crema obtinuta se pun biscuitii...
Tort de biscuiti cu cacaoSe pun ouale intr-un castron asezat intr-un vas cu apa clocotita pe foc si se bat bine cu zaharul pina se obtine o crema. Se...
Crema cu alune sau nuci pralinateSe fierbe laptele cu zahar, amidonul se amesteca cu lapte rece si se toarna in laptele clocotit, amestecind mereu. Se las sa...
Crema de lapte cu portocalaSe taie prazul in bucati, se inabusa in grasime, se adauga faina si se stinge cu apa sau cu zeama de zarzavat fiert. Se lasa...
Supa crema de prazSe fierbe laptele cu zahar (50 gr.) Se pune piinea intr-un vas mare si se pune laptele peste ea. Se adauga visinata si se...
Crema bavariana (Bayerische Creme)Racii se prajesc cu un strop de ulei timp de 5 minute. Se separa carnea de restul carapacei. In alt recipient se pun la...
Supa crema de raciSe bate zaharul pudra cu galbanusurile si se adauga nucile. Se bat albusurile si se adauga la galbenusuri. Se pune coca...
Tort cu crema de capsuniSe bat ouale cu zaharul, se toarna incetul cu incetul laptele clocotit cu vanilie. Se toarna in cesti speciale care suporta...
Crema la cestiSe fierb cartofii curatati si taiati cuburi impreuna cu ceapa tocata. Cind sint fierti se trec prin sita, subtiind cu zeama...
Supa de cartofi-cremaSe freaca galbenusurile cu zahar si rom pina se fac ca o crema. Se amesteca incet cu albusul batut spuma. Se toarna in cesti...
Crema de ouaSe prepara crema: se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga incet esenta de cafea. Separat se freaca untul in care se...
Tort de piscoturi cu ouaSe curata spanacul, se spala in mai multe ape ca sa se curete bine de nisip. Se pune la fiert cu apa clocotita cu sare,...
Supa crema de spanac simplaTiramisu reţetă reinterpretata Se dizolva cafeaua in apa calda si se lasa la racit. Intr-un bol se bat ouale cu zaharul...
Tiramisu reţetă reinterpretataSpanacul se fierbe, se scurge, se toaca si se inabusa intr-o cratita in doua linguri ulei. Separat, intr-o oala, se prajeste...
Crema de spanac cu iaurtSe topeste untul, se piseaza usturoiul si se amesteca pina sint ca o crema. Se taie bagheta felii si se da prin crema...
Chnoblibrot (Piine cu usturoi)Se face blatul obisnuit, se bate spuma , se pune zaharul, galbenusele, nuca, faina si se coace intr-o tava tapetata. Crema se...
Tort specialSe face amestecul foilor si se coc 4 foi pe dosul tavii. Se fierbe laptele cu faina si se da la rece. Se amesteca 250 g zahar...
Prajitura cu crema de lamiieBrinza se amesteca cu untul, apoi ce celelalte ingrediente. Crema obtinuta se toarne peste aluatul din tava, se unge cu ou,...
Umplutura de brinza de vaci pentru pascaSe topeste untul fara sa fie incins. Se adauga faina pina ce este toata cuprinsa de unt. Se toarna o ceasca de lapte si se...
Crema de cacao cu fainaDin ingredientele pt. blat se face un aluat, care se intinde intr-o forma de tarta si se da la cuptor 15 minute. Crema: se...
Tarta cu lamiieSe rad merele prin razatoare, se umezesc cu zeama de lamiie, se adauga zaharul pudra, nucile si coaja rasa de lamiie. Se lasa...
Crema de mere crude