faina-de-secara

Sosuri albe

Sos frantuzesc

Se pune pe foc intr-o cratita (pe abur) smintina impreuna cu faina, galbenusurile si untul de sardele (pregatit din 50 gr....

Sos frantuzesc
Prajituri

Madelaine

Se ung bine cu margarina si se tapeteaza cu faina 24 forme mici de tarte cu marginea ondulata. Intr-o tigaita se topeste...

Madelaine
Sosuri albe

Sos de vin pentru peste rasol

Faina si untul sau untdelemnul se infierbinta intr-o cratita un minut la foc mic, se sting cu supa fierbinte, adaugata in 2-3...

Sos de vin pentru peste rasol
Prajituri

Mazurca

Zaharul se freaca cu galbenusurile adaugate pe rand, apoi faina, nucile taiate bucatele si stafidele. Albusurile se bat spuma...

Mazurca
Prajituri

Cremsnit cu visine

Pe planseta in mijlocul gramezii de faina se pun untul, zahar, oua, vin, bicarbonat de sodiu. Se framanta si apoi se intinde...

Cremsnit cu visine
Aluaturi

Nan � piine din India

Se pune cuptorul la incalzit la 250�. Se amesteca faina cu praful de copt si sarea. Se adauga oul, laptele si iaurtul /...

Nan � piine din India
Mancaruri cu cartofi

Galuste de cartofi la cuptor

Se spala cartofii si se pun la fiert in coaja. Se curata, se sfarima fierbinti si se amesteca cu jumatate din unt, ouale...

Galuste de cartofi la cuptor
Paste si pizza

Gniochi (crochete de cartofi)

Cartofii se curata si se fierb intregi. Se scurg si se lasa sa se usuce 20 minute, apoi se piseaza bine. Se adauga 2...

Gniochi (crochete de cartofi)
Prajituri

Tarta cu fructe

Se amesteca faina, zaharul, margarina si ouale. Daca aluatul este prea nisipos, se adauga putin lapte. Se intinde blatul in...

Tarta cu fructe
Sosuri condimentate

Sos indian

Ceapa taiata felii subtiri se rumeneste cu faina in unt. Se adauga radacina de patrunjel si frunzele de telina taiate marunt,...

Sos indian
Mancaruri cu carne

Limba cu masline si lamiie

Se inabusa in ulei cepele taiate marunt. Se adauga faina si se stinge cu zeama in care a fiert limba. Se lasa sa dea citeva...

Limba cu masline si lamiie
Prajituri

Prajitura cu nuci si marmelada

Se freaca putin untul cu drojdia si zaharul, se adauga ouale, sarea, vanilia, faina si se framinta bine o coca mai mult moale...

Prajitura cu nuci si marmelada
Mancaruri cu peste

Pastravi cu bere

Se curata pastravii si se spala in apa cu zeama de la o jumatate de lamaie, apoi se usuca si se dau prin faina. Se taie...

Pastravi cu bere
Mancaruri cu carne

Compozitie de snitel

Laptele se bate cu oualele, si se adauga ploaie faina pina se obtine o compozitie de consistenta unei smintani. Se adauca...

Compozitie de snitel
Supe de legume

Supa cu spanac si smintina

Spanacul curatit si spalat si cepele tocate marunt se inabusa cu untul in oala, pina se inmoaie spanacul. Se adauga faina si...

Supa cu spanac si smintina
Sandviciuri

Quiche cu dovlecei

Se framinta o coca din faina, un ou, unt taiat cubulete, un praf de sare si 2 linguri de apa rece. Se pune coca pentru 30 de...

Quiche cu dovlecei
Prajituri

Prajitura cu sirop de fructe

Se amesteca zaharul cu ouale intregi, coaja de lamiie, putina sare, 100 gr.unt topit si, la urma, in ploaie, faina. Se coace...

Prajitura cu sirop de fructe
Aperitive cu oua

Pirjolute de dovlecei

Se curata dovleceii si se dau prin razatoarea mare. Se scurg de apa si se amesteca cu ouale si cu faina (atat cit sa fie...

Pirjolute de dovlecei
Mancaruri cu carne

Perisoare cu tarhon

Carnea se toaca impreuna cu ceapa. Se adauga sare. Se rumeneste putin faina in ulei, se stinge cu bulion, se adauga apa si se...

Perisoare cu tarhon
Prajituri

Prajitura cu bezea

Se amesteca untul cu faina, se face o adincitura la mijloc in care se pune un ou intreg, doua galbenusuri, smintina, doua...

Prajitura cu bezea
Sosuri albe

Sos de marar cu smintina

Se prepara un sos alb din 2 linguri unt si doua linguri faina stins cu lapte clocotit. Se adauga 2-3 linguri de smintina si...

Sos de marar cu smintina
Gogosi

Gogosi pripite dulci

Se clocoteste laptele cu 50 gr. unt, putina sare si zahar. Se toarna faina cernuta proaspat. Se amesteca pina ce compozitia...

Gogosi pripite dulci
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Bastonase cu migdale si nuci

Se freaca galbenusurile cu zaharul pina se obtine o crema. Se adauga migdalele si nucile pisate, amestecate bine impreuna,...

Bastonase cu migdale si nuci
Mancaruri cu legume

Budinca de spanac cu cascaval

Spanacul se curata, se fierbe in apa clocotita cu sare 7 minute si se scurge. Se amesteca cu un sos alb preparat din 50 gr....

Budinca de spanac cu cascaval
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri cu miere, lamiie si migdale

Se pune mierea la foc lasind sa dea un clocot. Se trece printr-o sita deasa sau printr-un tifon, se toarna peste faina pusa...

Fursecuri cu miere, lamiie si migdale
Checuri

Chec de cacao

Aveti nevoie de un robot la puterea maxima. Se pun, in ordine, oua, zahar, unt, faina, praful de copt si sarea, lapte, cacao,...

Chec de cacao
Prajituri

Prajitura cu parfum de vanilie

Se amesteca drojdia cu ½ pahar de lapte caldut, se adauga o parte din faina si se framinta bine ca sa se obtina un aluat...

Prajitura cu parfum de vanilie
Mancaruri cu ciuperci

Ciuperci cu carne frageda si smintina

Se inabusa in unt carnea taiata bucati cu ceapa tocata marunt, se adauga faina, ciupercile spalate si taiate feliute subtiri....

Ciuperci cu carne frageda si smintina
Aperitive cu carne

Chiftelute in pat de aluat

Se incorporeaza cu carnea tocata verdeata , usturoiul, ouale, sarea si piperul. Se fac bilute care se dau prin faina si se...

Chiftelute in pat de aluat
Checuri

Chec alb cu nuci, rahat si stafide

Se bat ouale cu zaharul, se adauga laptele, apoi uleiul si se amesteca bine. Se pune bicarbonatul si la urma faina putin cite...

Chec alb cu nuci, rahat si stafide
Salate cu carne de vita

Salata verde cu sunca afumata

Salata se spala bine, se scurge si se pune intr-o salatiera. Sunca taiata cubulete se caleste intr-o tigaie impreuna cu...

Salata verde cu sunca afumata
Mancaruri cu carne

Budinca de sunca cu spanac

Se amesteca ½ ora untul frecat spuma cu galbenusurile si cu smintina. Se adauga faina, sarea si albusurile batute spuma. Se...

Budinca de sunca cu spanac
Sosuri albe

Sos Bechamel

Se pune intr-o oala untul sa se topeasca, se adauga faina si se caleste putin amestecand bine cu telul de sosuri sa nu se...

Sos Bechamel
Sosuri condimentate

Sos de migdale cu pui

Se caleste puiul in ulei. Se adauga ceapa si usturoiul, apoi faina, amestecind bine. Se toarna apa si vinul si restul...

Sos de migdale cu pui
Creme

Crema pentru prajituri si tort

¼ l lapte se fierbe cu zaharul. Se amesteca restul de lapte cu faina si se toarna in laptele fiert, apoi se amesteca in...

Crema pentru prajituri si tort
Mancaruri cu carne

Gaina cu orez, smintina si zeama de lamiie

Se prepara sosul astfel: se topeste untul intr-o craticioara (nu se incinge). Se adauga atita faina cit cuprinde grasimea,...

Gaina cu orez, smintina si zeama de lamiie
Mancaruri cu carne

Miel cu spanac si lamiie

Carnea bine spalata si taiata bucati se rumeneste in ulei, se adauga ceapa tocata marunt, faina, spanacul (foarte bine ales,...

Miel cu spanac si lamiie
Prajituri

Negresa in pijama

Ouale, cacaua si zaharul se bat bine aproximativ 30 de minute, apoi se adauga faina. Se unge o tava si se tapeteaza cu faina,...

Negresa in pijama
Prajituri

Prajitura cu dulceata si crema nes

Se face un blat din prima compozitie – se bat bine albusurile cu zaharul, apoi se pun pe rind galbenusurile, nuca, faina,...

Prajitura cu dulceata si crema nes
Paste si pizza

Lasagne cu carne tocata

Se pune ceapa, usturoiul si patrunjelul tocate sa se caleasca in putin ulei, apoi se adauga carnea tocata, 2 linguri de faina...

Lasagne cu carne tocata
Salate din oua

Salata verde cu smintina si oua

Salata curatita se taie in patru si se fierbe 20 minute. Separat, se face un sos din faina si o lingura de unt, la care se...

Salata verde cu smintina si oua
Aperitive cu oua

Oua cu sos de ciuperci

Ouale se fierb foarte bine. Se toaca cepele si ciupercile curatite si se inabusa in unt impreuna cu verdeata. Cind s-au...

Oua cu sos de ciuperci
Torturi

Tort cu migdale si mascarpone

Se separa ouale. Galbenusurile se bat cu zahar, se adauga faina, migdalele macinate, untul topit. Se bat albusurile spuma...

Tort cu migdale si mascarpone
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri cu smintina

Se separa ouale. Se freaca 100 g zahar cu galbenusurile. Se adauga treptat untul, smintina si faina. Se framinta un aluat si...

Fursecuri cu smintina
Clatite

Clatite cu nuca si frisca

Din faina, oua, sare, zahar vanilat si lapte se prepara aluatul de clatite. Se coc clatite la foc potrivit. Miezul de nuca...

Clatite cu nuca si frisca
Mancaruri cu carne

Pasteta de vitel

Se face un aluat din faina, grasime, otet si sare. Se intinde o foaie cu care se imbraca fundul si marginile unei tavi de...

Pasteta de vitel
Mancaruri cu legume

Pasteta de legume cu morcovi

Din faina, sare, ou, ulei si apa se face un aluat. Se da la rece. Legumele se toaca si se dinstuie in putin ulei. Se...

Pasteta de legume cu morcovi
Torturi

Tort cu brinza dulce si coacaze

Se amesteca galbenusurile de ou cu zaharul si sucul de portocala. Albusurile se bat spuma tare si se incorporeaza in...

Tort cu brinza dulce si coacaze
Torturi

Tort cu pere si crema caramel

Pentru blat se amesteca toate ingredientele cu mixerul si se pun in tava de tort unsa si pudrata cu faina. Se coace blatul la...

Tort cu pere si crema caramel
Checuri

Chec cu migdale

Se amesteca zaharul cu untul si galbenusurile pina se obtine o crema alba. Se adauga albusurile batute spuma tare, faina...

Chec cu migdale
Prajituri

Tarta dubla cu visine si caise

Se bate spuma untul cu zaharul tos si zaharul vanilat. Se inglobeaza ouale cand nu se mai simt cristalele de zahar. Se...

Tarta dubla cu visine si caise