Se pune pe foc intr-o cratita (pe abur) smintina impreuna cu faina, galbenusurile si untul de sardele (pregatit din 50 gr....
Sos frantuzescFaina si untul sau untdelemnul se infierbinta intr-o cratita un minut la foc mic, se sting cu supa fierbinte, adaugata in 2-3...
Sos de vin pentru peste rasolPe planseta in mijlocul gramezii de faina se pun untul, zahar, oua, vin, bicarbonat de sodiu. Se framanta si apoi se intinde...
Cremsnit cu visineSe pune cuptorul la incalzit la 250�. Se amesteca faina cu praful de copt si sarea. Se adauga oul, laptele si iaurtul /...
Nan � piine din IndiaSe spala cartofii si se pun la fiert in coaja. Se curata, se sfarima fierbinti si se amesteca cu jumatate din unt, ouale...
Galuste de cartofi la cuptorCartofii se curata si se fierb intregi. Se scurg si se lasa sa se usuce 20 minute, apoi se piseaza bine. Se adauga 2...
Gniochi (crochete de cartofi)Se amesteca faina, zaharul, margarina si ouale. Daca aluatul este prea nisipos, se adauga putin lapte. Se intinde blatul in...
Tarta cu fructeCeapa taiata felii subtiri se rumeneste cu faina in unt. Se adauga radacina de patrunjel si frunzele de telina taiate marunt,...
Sos indianSe inabusa in ulei cepele taiate marunt. Se adauga faina si se stinge cu zeama in care a fiert limba. Se lasa sa dea citeva...
Limba cu masline si lamiieSe freaca putin untul cu drojdia si zaharul, se adauga ouale, sarea, vanilia, faina si se framinta bine o coca mai mult moale...
Prajitura cu nuci si marmeladaSe curata pastravii si se spala in apa cu zeama de la o jumatate de lamaie, apoi se usuca si se dau prin faina. Se taie...
Pastravi cu bereLaptele se bate cu oualele, si se adauga ploaie faina pina se obtine o compozitie de consistenta unei smintani. Se adauca...
Compozitie de snitelSpanacul curatit si spalat si cepele tocate marunt se inabusa cu untul in oala, pina se inmoaie spanacul. Se adauga faina si...
Supa cu spanac si smintinaSe framinta o coca din faina, un ou, unt taiat cubulete, un praf de sare si 2 linguri de apa rece. Se pune coca pentru 30 de...
Quiche cu dovleceiSe amesteca zaharul cu ouale intregi, coaja de lamiie, putina sare, 100 gr.unt topit si, la urma, in ploaie, faina. Se coace...
Prajitura cu sirop de fructeSe curata dovleceii si se dau prin razatoarea mare. Se scurg de apa si se amesteca cu ouale si cu faina (atat cit sa fie...
Pirjolute de dovleceiCarnea se toaca impreuna cu ceapa. Se adauga sare. Se rumeneste putin faina in ulei, se stinge cu bulion, se adauga apa si se...
Perisoare cu tarhonSe amesteca untul cu faina, se face o adincitura la mijloc in care se pune un ou intreg, doua galbenusuri, smintina, doua...
Prajitura cu bezeaSe prepara un sos alb din 2 linguri unt si doua linguri faina stins cu lapte clocotit. Se adauga 2-3 linguri de smintina si...
Sos de marar cu smintinaSe clocoteste laptele cu 50 gr. unt, putina sare si zahar. Se toarna faina cernuta proaspat. Se amesteca pina ce compozitia...
Gogosi pripite dulciSe freaca galbenusurile cu zaharul pina se obtine o crema. Se adauga migdalele si nucile pisate, amestecate bine impreuna,...
Bastonase cu migdale si nuciSpanacul se curata, se fierbe in apa clocotita cu sare 7 minute si se scurge. Se amesteca cu un sos alb preparat din 50 gr....
Budinca de spanac cu cascavalSe pune mierea la foc lasind sa dea un clocot. Se trece printr-o sita deasa sau printr-un tifon, se toarna peste faina pusa...
Fursecuri cu miere, lamiie si migdaleAveti nevoie de un robot la puterea maxima. Se pun, in ordine, oua, zahar, unt, faina, praful de copt si sarea, lapte, cacao,...
Chec de cacaoSe amesteca drojdia cu ½ pahar de lapte caldut, se adauga o parte din faina si se framinta bine ca sa se obtina un aluat...
Prajitura cu parfum de vanilieSe inabusa in unt carnea taiata bucati cu ceapa tocata marunt, se adauga faina, ciupercile spalate si taiate feliute subtiri....
Ciuperci cu carne frageda si smintinaSe incorporeaza cu carnea tocata verdeata , usturoiul, ouale, sarea si piperul. Se fac bilute care se dau prin faina si se...
Chiftelute in pat de aluatSe bat ouale cu zaharul, se adauga laptele, apoi uleiul si se amesteca bine. Se pune bicarbonatul si la urma faina putin cite...
Chec alb cu nuci, rahat si stafideSalata se spala bine, se scurge si se pune intr-o salatiera. Sunca taiata cubulete se caleste intr-o tigaie impreuna cu...
Salata verde cu sunca afumataSe amesteca ½ ora untul frecat spuma cu galbenusurile si cu smintina. Se adauga faina, sarea si albusurile batute spuma. Se...
Budinca de sunca cu spanacSe pune intr-o oala untul sa se topeasca, se adauga faina si se caleste putin amestecand bine cu telul de sosuri sa nu se...
Sos BechamelSe caleste puiul in ulei. Se adauga ceapa si usturoiul, apoi faina, amestecind bine. Se toarna apa si vinul si restul...
Sos de migdale cu pui¼ l lapte se fierbe cu zaharul. Se amesteca restul de lapte cu faina si se toarna in laptele fiert, apoi se amesteca in...
Crema pentru prajituri si tortSe prepara sosul astfel: se topeste untul intr-o craticioara (nu se incinge). Se adauga atita faina cit cuprinde grasimea,...
Gaina cu orez, smintina si zeama de lamiieCarnea bine spalata si taiata bucati se rumeneste in ulei, se adauga ceapa tocata marunt, faina, spanacul (foarte bine ales,...
Miel cu spanac si lamiieOuale, cacaua si zaharul se bat bine aproximativ 30 de minute, apoi se adauga faina. Se unge o tava si se tapeteaza cu faina,...
Negresa in pijamaSe face un blat din prima compozitie – se bat bine albusurile cu zaharul, apoi se pun pe rind galbenusurile, nuca, faina,...
Prajitura cu dulceata si crema nesSe pune ceapa, usturoiul si patrunjelul tocate sa se caleasca in putin ulei, apoi se adauga carnea tocata, 2 linguri de faina...
Lasagne cu carne tocataSalata curatita se taie in patru si se fierbe 20 minute. Separat, se face un sos din faina si o lingura de unt, la care se...
Salata verde cu smintina si ouaOuale se fierb foarte bine. Se toaca cepele si ciupercile curatite si se inabusa in unt impreuna cu verdeata. Cind s-au...
Oua cu sos de ciuperciSe separa ouale. Galbenusurile se bat cu zahar, se adauga faina, migdalele macinate, untul topit. Se bat albusurile spuma...
Tort cu migdale si mascarponeSe separa ouale. Se freaca 100 g zahar cu galbenusurile. Se adauga treptat untul, smintina si faina. Se framinta un aluat si...
Fursecuri cu smintinaDin faina, oua, sare, zahar vanilat si lapte se prepara aluatul de clatite. Se coc clatite la foc potrivit. Miezul de nuca...
Clatite cu nuca si friscaSe face un aluat din faina, grasime, otet si sare. Se intinde o foaie cu care se imbraca fundul si marginile unei tavi de...
Pasteta de vitelDin faina, sare, ou, ulei si apa se face un aluat. Se da la rece. Legumele se toaca si se dinstuie in putin ulei. Se...
Pasteta de legume cu morcoviSe amesteca galbenusurile de ou cu zaharul si sucul de portocala. Albusurile se bat spuma tare si se incorporeaza in...
Tort cu brinza dulce si coacazePentru blat se amesteca toate ingredientele cu mixerul si se pun in tava de tort unsa si pudrata cu faina. Se coace blatul la...
Tort cu pere si crema caramelSe amesteca zaharul cu untul si galbenusurile pina se obtine o crema alba. Se adauga albusurile batute spuma tare, faina...
Chec cu migdaleSe bate spuma untul cu zaharul tos si zaharul vanilat. Se inglobeaza ouale cand nu se mai simt cristalele de zahar. Se...
Tarta dubla cu visine si caise