faina-de-secara

Mancaruri cu peste

Peste cu sos pescador

Pestele se taie felii sau filete in functie de marimea lui, se sareaza si se prajeste fara faina intr-o tigaie care sa nu...

Peste cu sos pescador
Checuri

Chec economic

Se amesteca bine ouale cu paharul de iaurt, se adauga zaharul, uleiul, faina, praful de copt, mirodeniile. La sfarsit se...

Chec economic
Cozonac

Cozonac neframantat

Faina se cerne si se amesteca in ea drojdia. Se separa ouale: cinci albusuri se pun deoparte; opt galbenusuri si trei...

Cozonac neframantat
Cozonac

Cozonac usor si bun

Laptele se fierbe cu 75 gr zahar. cand e caldut se amesteca: 3 linguri lapte cu 3 linguri faina si drojdia, se lasa la...

Cozonac usor si bun
Mancaruri cu carne

Rosii umplute cu ficatei

Se prajeste ficatul, se macina impreuna cu o felie de paine, se caleste ceapa si se adauga la ficatei, ouale, sare piper, si...

Rosii umplute cu ficatei
Sosuri rosii

Sos de rosii

Se face un rantas alb cu o jumatate lingura de unt si tot atata faina. Se stinge cu o ceasca de zeama de carne. Se adauga...

Sos de rosii
Aluat frantuzesc
Aluaturi

Aluat frantuzesc

Se amesteca faina de patiserie si untul. In loc de unt se poate folosi margarina pentru creme (moale). Se amesteca pentru a...

Aluat frantuzesc
Prajituri

Placinta cu branza de burduf si marar

Din faina, 50 gr. oua, sare, untura si ulei se framnata un aluat compact si nelipicios. Se unge coca pe deasupra cu unt si se...

Placinta cu branza de burduf si marar
Gogosi

Langosi a la Cluj

Din faina, oua, drojdie, sare si apa se prepara coca. Separat se fierb cartofii in coaja, se curata, se trec prin masina de...

Langosi a la Cluj
Mancaruri cu carne

Miel pane

Se spala o jumatate de miel, de preferat partea din fata, se taie in bucati cat 2-3 degete de late. Se sareaza si se tin 20...

Miel pane
Mancaruri cu carne

Miel cu spanac

Se rumenesc, cu o lingura de untura, bucatile de carne si o ceapa taiata marunt. Se adauga un praf de faina. Se curata...

Miel cu spanac
Prajituri

Piersici

Se face o coca din oua, ulei, zahar, praf de copt si faina. Se fac gogoloase mici care se coc in tava. Dupa ce sunt rumenite...

Piersici
Prajituri

PLACINTA CU MERE

1/2pahar de ulei se pune intr-un bol. Se adauga faina pina se face ca o ciulama. Restul paharului cu ulei se completeaza cu...

PLACINTA CU MERE
Prajituri

Painea episcopului

Se cantaresc 5 oua si apoi se bat cu zahar egal la greutate cu ouale. Se adauga tot atata faina incetul cu incetul, stafide...

Painea episcopului
Torturi

Tort Delicia

Blatul Se amesteca galbenusuri cu apa si zaharul, se pune bicarbonatul si jumatate din cantitatea de faina. Separat se bate...

Tort Delicia
Paste si pizza

Super PIZZA

Se amesteca drojdia cu apa calduta si se adauga o lingurita de ulei. Se amesteca intr-un castron faina cu compozitia din...

Super PIZZA
Prajituri

Amandina de cofetarie

Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile cu zaharul pana se dizolva zaharul dupa care se adauga galbenusurile...

Amandina de cofetarie
Prajituri

Prajitura cu stafide

Se freaca untul spuma, se pun pe rand galbenusurile si zaharul. Dupa ce sunt bine frecate, se adauga stafidele alese si usor...

Prajitura cu stafide
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Piscoturi cu amoniac

Se bat bine ouale cu zaharul, uleiul si amoniacul. Se pune faina si se mesteca pana se obtine un aluat tare (ca la taitei)....

Piscoturi cu amoniac
Prajituri

Vieneza

200 g faina, 120 g unt (margarina), 80 g zahar, 1 ou, 1 pachetel de praf de copt Se framinta totul bine si compozitia se...

Vieneza
Prajituri

Rulada cu crema de ness

Se bat albusurile spuma dupa care se adauga zaharul treptat, apoi se adauga galbenusurile iar dupa ce s-a omogenizat se...

Rulada cu crema de ness
Prajituri

Regina Maria

Blatul 1 6 albusuri se bat foarte bine spuma cu 200 grame zahar, se adauga 250 gr nuci taiate marunt ( nu macinate!) apoi 2...

Regina Maria
Prajituri

Profiterolles cu frisca

Aluatul: Se fierbe intr-o cratita 2 1/2 decilitri de apa cu 100 gr. unt proaspat, un praf de sare, si o lingurita de zahar....

Profiterolles cu frisca
Prajituri

Tarte cu ananas

Se cerne 200 gr. faina, care se amesteca cu 200 gr. zahar pisat si 200 gr. migdale pisate. Se adauga 2-3 oua, atat cat se...

Tarte cu ananas
Checuri

Pandispan vanilat

Se separa albusurile, se bat spuma tare , se pune treptat zaharul si cu zaharul vanilat, se amesteca bine, se pune treptat...

Pandispan vanilat
Cozonac

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adanc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 ml de lapte se adauga zaharul, se amesteca si se...

Cozonac moldovenesc
Prajituri

Prajitura cu blat din albusuri

10 albusuri se bat spuma cu 300 g zahar, 2 linguri faina si 2 linguri otet. Blatul obtinut se intinde in tava de la cuptor...

Prajitura cu blat din albusuri
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Indiene

Blatul: se aseaza intr-un castron potrivit faina, grisul, 100 g miere de albine, nuca macinata si ulei presat la rece. Se...

Indiene
Prajituri

Prajitura Mirela

Din galbenusuri, zahar, faina, rom, zahar vanilat si albusurile batute separat se formeaza un blat care se coace in tava la...

Prajitura Mirela
Prajituri

Muffins cu portocale si ciocolata

Intr-un bol, se amesteca ingredientele uscate: faina, praful de copt, zaharul si coaja rasa de portocala. In alt bol se bat:...

Muffins cu portocale si ciocolata
Prajituri

Prajituri delicioase "cuib de viespe" cu scortisoara

Din ingrediente se prepara un aluat, care se lasa la dospit circa 3-4 ore. Cand aluatul a crescut, se intinde pe masa cu...

Prajituri delicioase "cuib de viespe" cu scortisoara
Prajituri

Franzelute cu tarate si mere

Se amesteca tarata, laptele, uleiul si laptele. In alt vas sa amesteca faina, praful de copt, sarea, zaharul si...

Franzelute cu tarate si mere
Aperitive cu oua

Franzelute cu tarate si mere

Se amesteca tarata, laptele, uleiul si laptele. In alt vas sa amesteca faina, praful de copt, sarea, zaharul si...

Franzelute cu tarate si mere
Prajituri

Ciocolatina

Se bat albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar {250g}, se adauga faina si nuca macinata. Se pune compozitia intr-o...

Ciocolatina
Prajituri

Prajitura cu nuca si gem de caise

Aluatul rezultat din amestecarea ingredientelor se imparte in doua parti. Dintr-una se face o foaie care se pune in tava unsa...

Prajitura cu nuca si gem de caise
Aperitive cu legume

Chiftele de cartofi

Cartofii curatati de coaja se dau prin razatoarea mica si se pun intr-un castron in care se adauga ouale. Se amesteca cu...

Chiftele de cartofi
Aluaturi

Saratele cu chimen

Se amesteca pe masa de aluat faina cu untul proaspat. Se face loc la mijloc si sepune un ou, o lingura de lapte, o lingura de...

Saratele cu chimen
Preparate cu miere

Turta dulce

Se pune mierea in vasul in care vom pregati compozitia si se amesteca pe margine pina se moaie. Se da la o parte, se pune...

Turta dulce
Aperitive cu branza

Branzoaice de casa

Branzoaicele de casa sunt cele mai gustoase dintre retetele de aperitive cu branza. Pentru prepararea acestei retete avem...

Branzoaice de casa
Prajituri

Madlene

Se bat intr-un castron ouale intregi, cu zaharul, pana ce cresc si se albesc. Se adauga faina, se amesteca, apoi se toarna...

Madlene
Prajituri

Savarina cu pesmet

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se afce o crema spumoasa, se adauga pesmetul fin cernut, apoi faina si albusurile...

Savarina cu pesmet
Prajituri

Tarta cu bezea

Se freaca untul cu 120 gr zahar si cu galbenusurile. Se adauga faina. Se face un aluat, din care se intinde o foaie cat tava....

Tarta cu bezea
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Nasturei

Se freaca untul cu zaharul, se adauga ouale, apoi faina si stafidele sau nucile taiate marunt, cu cutitul. Se scoate cu...

Nasturei
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti cu glazura de ciocolata

Se amesteca toate ingredientele, se pune faina pana se face un aluat care se desprinde de pe maini. Se intinde o foaie...

Biscuiti cu glazura de ciocolata
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete de rahat si nuci

Se pune untul intr-un castron si se freaca timp de 2 minute cu zaharul. Se adauga galbenusul si oul intreg, pe rand, romul,...

Cornulete de rahat si nuci
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos de vin pentru peste rasol

Faina si untul sau untdelemnul se infierbinta intr-o cratita un minut la foc mic, se sting cu supa fierbinte, adaugata in 2-3...

Sos de vin pentru peste rasol
Aperitive cu branza

Cascaval la capac

Aceasta reteta este foarte delicioasa si se pregateste usor si repede. Pentru a prepara cascaval la capac, avem nevoie de...

Cascaval la capac
Sosuri albe

Sos Bechamel original

Sosul se prepara dintr-un sfert de pachet de unt, 2-3 linguri faina, lapte, toate la foc mic. Cand este suficient de gros, se...

Sos Bechamel original
Cozonac

Cozonac moldovenesc

Faina si ouale se pun cu cel putin sase ore inainte in camera de lucru incalzita, iar faina se cerne in prealabil. Se prepara...

Cozonac moldovenesc
Paste si pizza

Pizza Everything

Din apa, sare si faina se face un aluat care se framinta bine pina se curata de pe miini cind se framinta. Din acest aluat se...

Pizza Everything
Prajituri

Prajitura Iulia

Blatul: 8 albusuri, 200 g zahar pudra, 250 g nucã macinata, 3 linguri faina, 1 lingurita amoniac Se bat albusurile spuma,...

Prajitura Iulia