Pestele se taie felii sau filete in functie de marimea lui, se sareaza si se prajeste fara faina intr-o tigaie care sa nu...
Peste cu sos pescadorSe amesteca bine ouale cu paharul de iaurt, se adauga zaharul, uleiul, faina, praful de copt, mirodeniile. La sfarsit se...
Chec economicFaina se cerne si se amesteca in ea drojdia. Se separa ouale: cinci albusuri se pun deoparte; opt galbenusuri si trei...
Cozonac neframantatLaptele se fierbe cu 75 gr zahar. cand e caldut se amesteca: 3 linguri lapte cu 3 linguri faina si drojdia, se lasa la...
Cozonac usor si bunSe prajeste ficatul, se macina impreuna cu o felie de paine, se caleste ceapa si se adauga la ficatei, ouale, sare piper, si...
Rosii umplute cu ficateiSe face un rantas alb cu o jumatate lingura de unt si tot atata faina. Se stinge cu o ceasca de zeama de carne. Se adauga...
Sos de rosiiSe amesteca faina de patiserie si untul. In loc de unt se poate folosi margarina pentru creme (moale). Se amesteca pentru a...
Aluat frantuzescDin faina, 50 gr. oua, sare, untura si ulei se framnata un aluat compact si nelipicios. Se unge coca pe deasupra cu unt si se...
Placinta cu branza de burduf si mararDin faina, oua, drojdie, sare si apa se prepara coca. Separat se fierb cartofii in coaja, se curata, se trec prin masina de...
Langosi a la ClujSe spala o jumatate de miel, de preferat partea din fata, se taie in bucati cat 2-3 degete de late. Se sareaza si se tin 20...
Miel paneSe rumenesc, cu o lingura de untura, bucatile de carne si o ceapa taiata marunt. Se adauga un praf de faina. Se curata...
Miel cu spanac1/2pahar de ulei se pune intr-un bol. Se adauga faina pina se face ca o ciulama. Restul paharului cu ulei se completeaza cu...
PLACINTA CU MERESe cantaresc 5 oua si apoi se bat cu zahar egal la greutate cu ouale. Se adauga tot atata faina incetul cu incetul, stafide...
Painea episcopuluiBlatul Se amesteca galbenusuri cu apa si zaharul, se pune bicarbonatul si jumatate din cantitatea de faina. Separat se bate...
Tort DeliciaSe amesteca drojdia cu apa calduta si se adauga o lingurita de ulei. Se amesteca intr-un castron faina cu compozitia din...
Super PIZZASe separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile cu zaharul pana se dizolva zaharul dupa care se adauga galbenusurile...
Amandina de cofetarieSe freaca untul spuma, se pun pe rand galbenusurile si zaharul. Dupa ce sunt bine frecate, se adauga stafidele alese si usor...
Prajitura cu stafideSe bat bine ouale cu zaharul, uleiul si amoniacul. Se pune faina si se mesteca pana se obtine un aluat tare (ca la taitei)....
Piscoturi cu amoniacSe bat albusurile spuma dupa care se adauga zaharul treptat, apoi se adauga galbenusurile iar dupa ce s-a omogenizat se...
Rulada cu crema de nessBlatul 1 6 albusuri se bat foarte bine spuma cu 200 grame zahar, se adauga 250 gr nuci taiate marunt ( nu macinate!) apoi 2...
Regina MariaAluatul: Se fierbe intr-o cratita 2 1/2 decilitri de apa cu 100 gr. unt proaspat, un praf de sare, si o lingurita de zahar....
Profiterolles cu friscaSe cerne 200 gr. faina, care se amesteca cu 200 gr. zahar pisat si 200 gr. migdale pisate. Se adauga 2-3 oua, atat cat se...
Tarte cu ananasSe separa albusurile, se bat spuma tare , se pune treptat zaharul si cu zaharul vanilat, se amesteca bine, se pune treptat...
Pandispan vanilatSe cerne faina intr-un vas adanc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 ml de lapte se adauga zaharul, se amesteca si se...
Cozonac moldovenesc10 albusuri se bat spuma cu 300 g zahar, 2 linguri faina si 2 linguri otet. Blatul obtinut se intinde in tava de la cuptor...
Prajitura cu blat din albusuriBlatul: se aseaza intr-un castron potrivit faina, grisul, 100 g miere de albine, nuca macinata si ulei presat la rece. Se...
IndieneDin galbenusuri, zahar, faina, rom, zahar vanilat si albusurile batute separat se formeaza un blat care se coace in tava la...
Prajitura MirelaIntr-un bol, se amesteca ingredientele uscate: faina, praful de copt, zaharul si coaja rasa de portocala. In alt bol se bat:...
Muffins cu portocale si ciocolataDin ingrediente se prepara un aluat, care se lasa la dospit circa 3-4 ore. Cand aluatul a crescut, se intinde pe masa cu...
Prajituri delicioase "cuib de viespe" cu scortisoaraSe amesteca tarata, laptele, uleiul si laptele. In alt vas sa amesteca faina, praful de copt, sarea, zaharul si...
Franzelute cu tarate si mereSe amesteca tarata, laptele, uleiul si laptele. In alt vas sa amesteca faina, praful de copt, sarea, zaharul si...
Franzelute cu tarate si mereSe bat albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar {250g}, se adauga faina si nuca macinata. Se pune compozitia intr-o...
CiocolatinaAluatul rezultat din amestecarea ingredientelor se imparte in doua parti. Dintr-una se face o foaie care se pune in tava unsa...
Prajitura cu nuca si gem de caiseCartofii curatati de coaja se dau prin razatoarea mica si se pun intr-un castron in care se adauga ouale. Se amesteca cu...
Chiftele de cartofiSe amesteca pe masa de aluat faina cu untul proaspat. Se face loc la mijloc si sepune un ou, o lingura de lapte, o lingura de...
Saratele cu chimenSe pune mierea in vasul in care vom pregati compozitia si se amesteca pe margine pina se moaie. Se da la o parte, se pune...
Turta dulceBranzoaicele de casa sunt cele mai gustoase dintre retetele de aperitive cu branza. Pentru prepararea acestei retete avem...
Branzoaice de casaSe freaca galbenusurile cu zaharul pana se afce o crema spumoasa, se adauga pesmetul fin cernut, apoi faina si albusurile...
Savarina cu pesmetSe freaca untul cu 120 gr zahar si cu galbenusurile. Se adauga faina. Se face un aluat, din care se intinde o foaie cat tava....
Tarta cu bezeaSe freaca untul cu zaharul, se adauga ouale, apoi faina si stafidele sau nucile taiate marunt, cu cutitul. Se scoate cu...
NastureiSe amesteca toate ingredientele, se pune faina pana se face un aluat care se desprinde de pe maini. Se intinde o foaie...
Biscuiti cu glazura de ciocolataSe pune untul intr-un castron si se freaca timp de 2 minute cu zaharul. Se adauga galbenusul si oul intreg, pe rand, romul,...
Cornulete de rahat si nuciFaina si untul sau untdelemnul se infierbinta intr-o cratita un minut la foc mic, se sting cu supa fierbinte, adaugata in 2-3...
Sos de vin pentru peste rasolAceasta reteta este foarte delicioasa si se pregateste usor si repede. Pentru a prepara cascaval la capac, avem nevoie de...
Cascaval la capacSosul se prepara dintr-un sfert de pachet de unt, 2-3 linguri faina, lapte, toate la foc mic. Cand este suficient de gros, se...
Sos Bechamel originalFaina si ouale se pun cu cel putin sase ore inainte in camera de lucru incalzita, iar faina se cerne in prealabil. Se prepara...
Cozonac moldovenescDin apa, sare si faina se face un aluat care se framinta bine pina se curata de pe miini cind se framinta. Din acest aluat se...
Pizza EverythingBlatul: 8 albusuri, 200 g zahar pudra, 250 g nucã macinata, 3 linguri faina, 1 lingurita amoniac Se bat albusurile spuma,...
Prajitura Iulia