Pentru urda cu smantana si marar se pune untul intr-un castron si se freaca cu o lingura de lemn. Se adauga urda trecuta prin...
Urda cu smantana si mararPentru crema de jumari cu ceapa se cumpara sau se prepara din slanina 500 gr. de jumari, se dau prin masina de tocat, se...
Crema de jumari cu ceapaPentru jumari campenesti se taie cartofii, rosiile si ciupercile in bucati. Se topeste untul intr-o tigaie, se pun cartofii...
Jumari campenestiPentru jumari cu svaiter si usturoi se sparg ouale intr-un castron si se bat. Se unge cu unt o cratita incalzita in...
Jumari cu svaiter si usturoiPentru jumari cu ardei gras, rosii si cascaval se fierb timp de 20 de minute 1-2 ardei grasi si 3-4 rosii. La sfirsit, se...
Jumari cu ardei gras, rosii si cascavalPentru omleta cu malai si branza se bat ouale, se adauga 1-2 linguri de apa, se pun 50 g branza rasa, mararul si...
Omleta cu malai si branzaPentru oua umplute cu sos de smantana se fierb ouale tari. Dupa ce s-au racit se curata si se taie in doua pe lung. Se scot...
Oua umplute cu sos de smantanaPentru rosii umplute cu oua se taie capacelul la rosii si se scoate miezul. In interior se sparge cite un ou. Se pune...
Rosii umplute cu oua pentru aperitivPentru ou aperitiv cu sos picant ouale fierte tari se curata de coaja, apoi la partea mai lata a fiecarui ou se taie albusul...
Ou aperitiv cu sos picantOuale umplute sunt foarte cunoscute si prezente printre mancarurile de sarbatori. Totusi puteti opta pentru aceasta reteta de...
Oua umplute cu branza si sos de smantanaPentru oua cu sunca si ciuperci ouale se fierb moi (cca 3 minute in apa clocotita); cand sint gata se curata si se pun in...
Oua cu sunca si ciuperciPentru barcute din oua cu sunca si cascaval ouale se fierb, tari. Se curata de coaja, dupa ce au fost tinute putin in apa...
Barcute din oua cu sunca si cascavalPentru oua cu cabanos sau ficat de pasare ouale se fierb moi (cca 3 minute in apa clocotita); cand sint gata se curata si se...
Oua cu cabanos sau ficat de pasarePentru ou sanatos cu spanac spanacul curatat si spalat se fierbe in apa cu sare, timp de 5-6 minute, dupa care se scurge bine...
Ou sanatos cu spanacPentru ou delicios cu verdeata se fierb ouale tari, se trec sub un jet de apa, se curata de coaja si se lasa sa se raceasca....
Ou delicios cu verdeataPentru ochi romanesc cu sos de branza se prepara un sos din faina dizolvata in lapte, unt, sare. Dupa ce, prin fierbere, s-a...
Ochi romanesc cu sos de branzaPentru ochiuri rapide cu costita se rumenesc in unt, pe ambele parti, feliile de costita si se scot pe o farfurie. In untul...
Ochiuri rapide cu costitaPentru omleta delicioasa cu rosii se spala rosiile, se golesc de seminte si se taie in bucati mici. Intr-o tigaie se pune...
Omleta delicioasa cu rosiiPentru omleta cu telemea si marar se sparg ouale intr-un castron, se bat cu furculita, se adauga branza, mararul si sarea si...
Omleta cu telemea si mararTarta cu piersici si crema de vanilie este un desert usor si racoritor de vara. Tarta poate fi realizata cu fructele...
Tarta cu piersici si crema de vanilie (video)Pentru omleta delicioasa cu ciuperci si smintina intr-o craticioara se inabusa in unt fierbinte ciupercile taiate, impreuna...
Omleta delicioasa cu ciuperci si smintinaPentru oua delicioasa cu slanina afumata ouale se curata de coaja si se taie in rondele. Intr-o cratita se rumeneste slanina...
Oua delicioasa cu slanina afumataPentru cosulete delicioase de parizer cu oua intr-o tigaie mare se pune uleiul si cind este incins se asaza feliile de...
Cosulete delicioase de parizer cu ouaPentru orez prajit cu ou si legume orezul il fierbem in apa cu sare, batem ouale bine cu un praf de sare, adaugam firele de...
Orez prajit cu ou si legumePentru omleta simpla cu mere se curate merele, se taie marunt si se prajesc in unt. Cind sint prajite, se acopera cu 6 oua...
Omleta simpla cu merePentru oua cu sos picant si legume ouale rascoapte se curata si se taie felii rotunde. Se asaza feliile pe o farfurie, unele...
Oua cu sos picant si legumePentru oua cu smintina si verdeata oua rascoapte taiate rondele se pun intr-un sos din rintas, stins cu smintina, si se lasa...
Oua cu smintina si verdeataPentru chiftelute de carne cu oua ouale fierte si curatate de coaja se imbraca in carne tocata, se dau prin ou batut si se...
Chiftelute de carne cu ouaPentru omleta "mananci si nu te saturi!" se toaca ceapa marunt si se pune la prajit in ulei incins impreuna cu kaiserul si...
Omleta "mananci si nu te saturi!"Pentru omleta italiana cu sunca si telemea bateti ouale foarte bine, puneti in tigaie putina grasime si pregatiti o omleta in...
Omleta italiana cu sunca si telemeaPentru omleta delicioasa cu cascaval spargeti ouale intr-un castron si adaugati celelalte ingrediente. Omogenizati. Puneti...
Omleta delicioasa cu cascavalPentru oua iute umplute cu anchois fierbem oule tari. Taiem oule in jumatate si scoatem cu grija galbenusurile. Strivim...
Oua iute umplute cu anchoisPentru oua cu sos picant fierbeti si puneti apoi in vas cu apa rece 4-6 oua. Intr-un vas, puneti ½ kg de smintina, 2 oua...
Oua cu sos picant si patrunjelPentru salata beuf cu oua se taie toate foarte marunt si se amesteca bine cu maioneza si smintina . Se sareaza si...
Salata beuf cu ouaPentru oua fierte partial ele trebuie sa fiarba astfel incit albusul sa fie prins in intregime, iar galbenusul semiinchegat.
Oua fierte partialPentru oua moi se pun ouale in apa clocotita. Se lasa sa fiarba 5 minute pentru a obtine un albus bine inchegat.
Oua moi delicioasePentru oua moi delicioase cu crochete de cartofi se fierb ouale dupa reteta cunoscuta. Se pun ouale curatate pe acelasi...
Oua moi delicioase cu crochete de cartofiTimpul de firbere necesar pentru obtinerea de oua fierte tari este de 10 minute de la primul clocot. Depasindu-l galbenusul...
Oua fierte tari delicioasePentru oua umplute cu sunca si maioneza se curata de coaja ouale tari, rascoapte, fierte de citeva ore. Se taie in doua in...
Oua umplute cu sunca si maionezaPentru oua moi in sos de rosii se fierb ouale. Se prepara un sos de rosii, diluind pasta de rosii cu o ceasca de apa. Intr-un...
Oua moi delicioase in sos de rosiiTortul cu mousse alb si fructe de padure este o reteta usoara, delicata si racoroasa. Combinatia de dulce-acrisor este...
Tort cu mousse alb si fructe de padureChiftelutele cu dovlecel si crema de branza sunt delicioase si usor de preparat. Pot fi servite ca aperitiv sau ca mancare...
Chiftelute cu dovlecel si crema de branzaPentru ingheteta cu caramel caramelizam 100 g zahar. Cand a devenit auriu se adauga untul si 50 ml frisca lichida, se fierbe...
Inghetata cu caramelPizza margherita este cea mai simpla reteta de pizza, am putea spune chiar cea de baza. Adauga rucola in reteta de pizza,...
Pizza margherita cu rucolaCarnea de somon pentru gratar este in general destul de grasa. Aceasta reteta de somon pe grill cu dressing de portocale,...
Somon pe grill cu dressing de portocaleReteta de burgeri grecesti este foarte aromata, consistenta, dar usoara. Sosul de iaurt vine ca o completare langa chiftele...
Burger grecesc (chiftele) in lipiePentru sufleu de cartofi cu carnati cartofii ii curatam,ii spalam si ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare....
Sufleu de cartofi cu carnatiPentru dovlecel pane delicios curatam dovleceii si ii taiem felii nu foarte groase. Le saram si le asezam pe servetele de...
Dovlecel pane deliciosPentru dovlecel umplut curatam dovleceii de coaja, le taiem un mic capacel si ii scobim cu o lingurita formand niste barcute....
Dovlecel umplutPentru legume cu lamaie se fierb carotele in apa clocotita timp de 5 minute. Se taie sparanghelul in jumatati. Se adauga...
Legume cu lamaiePentru praz cu unt se taie prazul in lungime. Se pune intr-o cratita adanca cu untul, apoi se acopera cu hartie pergament...
Praz cu unt