Pentru lasagne vegetale se incinge cuptorul. Se opareste spanacul in apa clocotita timp de 2 minute. Se scurge de apa si se...
Lasagne vegetalePentru rosii umplute cu legume si menta se incinge cuptorul. Se taie partea superioara a rosiileo si se scobeste interiorul....
Rosii umplute cu legume si mentaPentru praz cu rosii se taie prazul in bucati de 5 cm. Se pune intr-o cratita impreuna cu lamaia, sucul de lamaiesi apa. Se...
Praz cu rosiiPentru ghiveci (Ratatoullie) se incinge uleiul intr-o cratita. Se caleste ceapa si ardeii timp de 5 minute. Se adauga...
Ghiveci (Ratatoullie)Pentru frigarui delicioase de legume se pune uleiul intr-un castron si se amesteca cu ketchup-ul, bulionul, boiaua si mierea....
Frigarui delicioase de legumePentru felii de cartofi la cuptor se incinge cuptorul. Se inteapa cartofii cu o furculita pe toata suprafata. Se pun pe o...
Felii de cartofi la cuptorPentru vinete umplute cu carne si sos de smantana taiati carnea in cubulete si caliti pana devine alba. Taiati vinetele pe...
Vinete umplute cu carne si sos de smantanaPentru tarta vegetariana se amesteca branza cu untul 30 secunde (cu mixerul). Se adauga plantele aromatice, faina, praful...
Tarta vegetarianaPentru clatite din pastarnac cu branza de vaci se amesteca branza cu smantana, laptele si ceapa verde si se potriveste de...
Clatite din pastarnac cu branza de vaciPentru legume cu branza la cuptor se incinge cuptorul. Cartofii taiati sferturi si presarati cu sare si ulei se tin la cuptor...
Legume cu branza la cuptorPentru tocana de legume cu cartofi si varza se fierb cartofii in apa clocotita timp de 5 minute. Se incinge ulei ul intr-o...
Tocana de legume cu cartofi si varzaPentru cartofi cu crema de ciuperci la cuptor se incinge cuptorul. Se fierb cartofii in apa cu sare, timp de 8 minute. Se...
Cartofi cu crema de ciuperci la cuptorPentru cartofi umpluti cu carne se caleste ceapa, se adauga carnea tocata si patrunjelul si se mai lasa la foc mic inca 5...
Cartofi umpluti cu carne tocataPentru cartofi cu ciuperci si sos de smantana cartofii se taie in felii si se calesc in unt. Se fierbe laptece cu smantana.
Cartofi cu ciuperci si sos de smantanaPentru vinete gratinate cu branza si rosii se taie vinetele felii, se pun la scurs 30 minute. Se incinge uleiul si se caleste...
Vinete gratinate cu branza si rosiiPentru turte delicioase de cartofi cu ou si bacon se fierb cartofii 20 de minute. Intre timp se caleste prazul, la foc mic,...
Turte delicioase de cartofi cu ou si baconPentru drob de legume asortate puneti apa clocotita peste grauul zdrobit. Lasati la inmuiat 30 minute, amestecand din cand in...
Drob de legume asortatePentru rulada din legume se fierb pe rand in apa sarata morcovii, fasolea si prazul. Se usuca legumele. Se calesc ciupercile...
Rulada din legumePentru spaghete cu peste prajim pestele dupa care il scoatem pe un servetel absorbant. Curatam rosiile de coaja si le taiem...
Spaghete cu pestePrajitura cu branza si menta este o prajitura racoroasa de vara, potrivita pentru zilele calde, iar combinatia menta-branza...
Prajitura cu branza si mentaPentru tarta cu mazare cernem faina intr-un castron si adaugam untul taiat cubulete la temperatura camerei, adaugam zaharul...
Tarta cu mazarePentru legume gratinate cu piept de pui carnea este bine sa-l pregatim cu cel putin 1 ora inainte. Spalam si taiem cubulete...
Legume gratinate cu piept de puiPentru clatite cu spanac si ciuperci se pune spanacul in apa, se acopera si se lasa la foc 5 minute. Se taie marunt. Se...
Clatite cu spanac si ciuperciPentru vinete si dovlecei in aluat se amesteca faina si sarea, se adauga galbenusul de ou, berea si sosul Tabasco. Se...
Vinete si dovlecei in aluatPentru bhaja cu conopida si broccoli se amesteca faina cu condimentele si cu putina sare. Se adauga apa si se amesteca pana...
Bhaja cu conopida si broccoliPopsurile de capsuni sunt foarte usor de preparat, pastrand aroma intensa a capsunilor din cauza ca sunt putin prajite...
Pops de capsuni cu iaurtPrajitura cu branza si capsuni este o prajitura delicioasa cu fructe. Amestecam toate ingredientele pentru coca si framantam...
Prajitura cu branza si capsuniPentru fursecuri in 3 culori se amesteca untul cu zaharul si galbenusul de ou. Adaugam faina amestecata cu praful de copt,...
Fursecuri in 3 culoriPentru rulouri de pui cu ou carnea o taiem felii si o batem cu ciocanul pentru snitele. Amestecam condimentele si condimentam...
Rulouri de pui cu ouPentru inghetata de vanilie cu capsuni laptele il punem la fiert cu zaharul. Amestecam praful de vanilie cu putin lapte si il...
Inghetata de vanilie cu capsuniPentru escalop de vitel carnea o spalam, o stergem dupa care o taiem felii si o batem cu ciocanul de snitele. Le condimentam...
Escalop de vitel aromatPentru chifle mediteraneene aromate cernem faina, pe margine punem sarea, facem gaura in mijloc si adaugam drojdia dizolvata...
Chifle mediteraneene aromatePentru ostropel de pui cu tomate si usturoi spalam carnea si o condimentam dupa care prajim pulpele in putin ulei pana se...
Ostropel de pui cu tomate si usturoiPentru vinete Bruschetta se incinge cuptorul, se projeste painea pana ce devine crocanta. Se fraca fiecare felie pe o parte...
Vinete BruschettaPentru chiftelute de cartofi si napi se pun legumele intr-o cratita in care clocoteste apa cu sare. Se acopera bine si se...
Chiftelute de cartofi si napiPentru farfale de pastarnac cu curry se fierbe pastarnacul in apa clocotita cu putina sare timp de 15 minute. Se scurge si se...
Farfale de pastarnac cu curryPentru tarta de legume se incinge cuptorul. Se intinde jumatate din cantitatea de unt pe feliile de paine si se pun in tava...
Tarte de legumeOuale cu sos de mustar sunt aperitive delicioase. Se taie ouale felii. Se face sosul din: mustar, galbenusuri, zeama de...
Oua delicioasa cu sos de mustarCocktailul cu piept de pui este un aperitiv cu carne delicios si consistent. Se amesteca bine ingredientele pentru sos pana...
Cocktail cu piept de puiCocktailul “Mara House” cu carne de pui si fructe este un aperitiv delicios si consistent. Carnea de pui se taie julienne...
Cocktail “Mara House” cu carne de pui si fructePlacinta cu bezea de agrise este o prajitura delicioasa vara, cand agrisele sunt proaspete. Agrisele nu sunt niste fructe...
Placinta cu bezea de agriseAceasta reteta de budinca cu fructe de vara, facuta cu felii de paine si fructe proaspete este foarte gustoasa si racoroasa....
Budinca cu fructe de varaSalata de cartofi noi cu dressing de iaurt și muștar este o combinație răcoritoare și gustoasă, perfectă pentru zilele...
Salata de cartofi noi cu dressing de iaurt si mustarPentru aperitiv buzoian se amesteca branza, margarina, usturoiul, verdeata, sare, piper. Ce pasta obtinuta se umplu jumatati...
Aperitiv buzoianCrochetele de cartofi sunt aperitive simple si delicioase. Se fierb cartofii, se racesc si se dau prin masina de tocat. Se...
Crochete de cartofi pentru aperitivPentru mic dejun gratinat se incalzeste cuptorul. Se fierb cartofii timp de cca. 8 minute. Se lasa sa se raceasca, apoi se...
Mic dejun gratinatCiupercile cu busuioc si sos vinaigrette de lamaie sunt aperitive sanatoase si delicioase. Pentru vinegreta se amesteca toate...
Ciuperci cu busuioc si sos vinaigrette de lamaieintxaursalsa, in traducere crema spaniola de nuci, pentru ca este o reteta tipic spaniola, este caracteristica zonei tarii...
Crema spaniola de nuci (intxaursalsa)Filloas, reteta spaniola de clatite cu supa de pui, sunt reprezentative unei zone din Spania (Galicia), recunoscuta pentru...
Filloas: clatite spaniole cu supa de puiPuiul incoronat este o reteta clasica britanica, conceputa in 1952 pentru regina Elizabeta I. este o reteta perfecta pentru...
Salata cu pui incoronat