Pentru ansoa se scor samburii de la masline, apoi acestea se taie bucatele. Se amesteca toate ingredientele cu mixerul.
AnsoaPestele prajit in sos de otet de vin rosu este un deliciu grecesc, foarte delicat si gustos. Un pranz sau o cina perfecta...
Peste prajit in sos de otetDe departe aceasta salata de vara a intrat in topul preferintelor mele. E pur si simplu minunata, plina de arome, crocanta de...
Salata de vara cu capsuni si spanacPentru tort cu frisca si nutella se face cafea la ibric si se lasa la racit. Se bat galbenusurile cu zaharul pana se obtine o...
Tort cu frisca si nutellaPentru placinta aperitiv cu branza ceapa verde se curata, se spala bine si se toaca marunt. Mararul se alege, se spala si se...
Placinta aperitiv cu branza si mararPentru galuste cu prune si pesmet cartofii se spala, se fierb in apa cu sare, in coaja si se toaca cu masina. Prunele se...
Galuste cu prune si pesmetPentru foi rulada se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul sub forma de ploaie....
Foi rulada pentru prajituriPentru crema de ciocolata cu rom pentru tort se formeaza un aparel din: zahar, lapte, cacao, oua, se pune pe foc si se fierbe...
Crema de ciocolata cu rom pentru tortPentru crema de zahar caramel cu portocale zaharul (150 g) se caramelizeaza, fara sa se arda. Caramelizarea se face in forma...
Crema de zahar caramel cu portocalePentru dovleac pentru placinta dovleacul se curata de coaja, se spala si se rade. Uleiul se incinge in tigaie, se adauga...
Dovleac pentru placintaPentru fursec cu stafide se bate untul cu zaharul pana se alifiaza si dispar cristalele de zahar. Se adauga albusurile de ou...
Fursec cu stafidePentru mere pentru placinta merele se spala, se curata de coaja si se rad. Uleiul se incinge in tigaie, se adauga merele...
Mere pentru placintaPentru Tiramisu reţetă originala , se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma; treptat se adauga zaharul...
Tiramisu reţetă originalaReţetă de preparare a papanaşilor. Pentru papanasi traditionali branza de vaci se amesteca cu faina, oua, sare, bicarbonat...
Reţetă de preparare a papanaşilor traditionaliPentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porcPentru caltabosi cu orez si stafide carnea de porc se taie bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se...
Caltabosi cu orez si stafidePentru mititei de casa carnea se curata de pielite, se spala, se taie in bucati, se da prin masina de tocat si se amesteca cu...
Mititei de casaPentru aluat de pizza drojdia se amesteca cu 200 ml apa calduta, zahar, 200 g faina si se lasa la dospit pana creste, apoi se...
Aluat simplu de pizzaPentru aluat pentru placinta faina se cerne. Lamaia se spala, se extrage sucul si se amesteca cu apa si sare. Untul se...
Aluat pentru placintaPentru blat pentru tort albusurile se bat spuma, cu zahar adaugat treptat (separat de galbenusuri). Galbenusurile se amesteca...
Blat simplu pentru tortTortul Alexander este un tort cu blat de nuca si crema de cacao. Albusurile se separa de galbenusuri, care se pun separat...
Tort AlexanderPentru ciuperci cu verdeata la gratar ciupercile se curata, se spala in mai multe ape; se scot coditele, care se taie marunt....
Ciuperci cu verdeata la gratarPentru fasole verde sote fasolea verde proaspata se curata si se spala. Mararul verde se spala si se taie marunt. Fasolea...
Fasole verde sotePentru garnitura asortata de legume cartofii si morcovii se spala, se curata si se taie rondele. Orezul se alege de...
Garnitura asortata de legumePentru mazare sote mazarea verde conservata se scurge de lichid si se trece sub jet de apa rece. Mararul verde se curata, se...
Mazare sotePentru gogosari in bulion gogosarii se spala, se curata de seminte si cotoare, se taie feliute de 1,5-2 cm lungime si 1 cm...
Gogosari in bulionPentru gogosari in mustar gogosarii se spala, se curata de seminte si cotoare, se taie feliute de 1,5-2 cm lungime si 1 cm...
Gogosari in mustarPentru carnati oltenesti carnea se spala si se taie bucati. Grasimea se taie cuburi mici. Usturoiul se curata, se piseaza cu...
Carnati oltenestiSalata cu oua si ridichi este o minunata salata de sezon, ce poate fi servita langa un pranz copios, sau ca si gustare intre...
Salata cu oua si ridichiPentru friptura de vitel la tava carnea se spala si se sareaza. Ceapa si morcovii se curata, se spala si se taie felii....
Friptura de vitel la tavaPentru pulpa de vita la tava cu vin carnea se curata si se spala. Ceapa se curata, se spala si se taie felii. Usturoiul se...
Pulpa de vita la tava cu vinPentru pulpa de vita la tava cu usturoi carnea se curata si se spala. Ceapa se curata, se spala si se taie felii. Usturoiul...
Pulpa de vita la tava cu usturoiPentru friptura din carne de vita impanata cu slanina slanina se taie fasii de 3 cm lungime. Carnea se curata, se spala, se...
Friptura din carne de vita impanata cu slaninaPentru friptura din carne de vita la tava carnea se spala si se sareaza. Ceapa, morcovii, telina si usturoiul se curata, se...
Friptura din carne de vita la tavaGranola de casa este un mic dejun delicios si sanatos pentru intreaga familie.
Granola de casaChakchouka este o reteta tunisiana de mancare cu oua, potrivita pentru mic dejun sau gustare.
Chakchouka – oua tunisieneTemperaturile de afara anunta sosirea verii. Miros de iarba proaspat tunsa, raze de soare, atmosfera perfecta pentru a servi...
Ice tea natural si rapidUn cocktail ce te duce cu gandul la vacanta de vara. Cocktailul cu soc si sampanie e delicat, aromat, perfect pentru zilele...
Cocktail cu soc si sampanieSupele sunt foarte importante in alimentatia zilnica si trebuie consumate cu regularitate. Puteti profita de legumele...
Supa de mazare verde si sparanghelAceasta reteta de salata este perfecta pentru un picnic in exterior din cauza vinegretei destul de fresh. Cartofii noi pot fi...
Salata frantuzeasca cu cartofi noiPiureul de mazare noua cu morcovi este o mancarica potrivita pentru copiii de toate varstele, dar si o garnitura pentru...
Piure de mazare noua cu morcoviPentru tocana cu carne de oaie carnea se curata, se spala si se portioneaza. Ceapa si ardeii grasi se curata, se spala si se...
Tocana cu carne de oaiePentru friptura inabusita de miel cu usturoi carnea se spala si se sareaza. Morcovii, telina se curata, se spala si se taie...
Friptura inabusita de miel cu usturoiPentru friptura de miel la tava cu usturoi carnea se spala cu apa rece si se sareaza. Morcovii si telina radacina se curata,...
Friptura de miel la tava cu usturoiPentru fundulii de berbec la gratar carnea se spala, se curata de pielite, se taie in lungime, se cresteaza si se ung cu...
Fundulii de berbec la gratarPentru cotlet de porc la tava carnea se spala, se scurge si se sareaza. Ceapa si morcovii se curata, se spala si se taie...
Cotlet de porc la tavaPentru muschi de porc impanat cu slanina si usturoi carnea se spala si se sareaza. Usturoiul se curata si se spala. Slanina...
Muschi de porc impanat cu slanina si usturoiPentru pulpa de porc la tava cu ceapa si usturoi carnea se curata, se spala si se sareaza. Morcovii, ceapa, usturoiul se...
Pulpa de porc la tava cu ceapa si usturoiPentru pulpa de berbec cu sos vanatoresc usturoiul se curata, se spala si se taie felii. Morcovii se curata, se spala si se...
Pulpa de berbec cu sos vanatorescPentru ragut de berbec usturoiul se curata, se spala si se taie felii. Carnea se spala, se sareaza, se impaneaza cu usturoi....
Ragut de berbecPentru tocana bulgareasca de berbec carnea se spala si se portioneaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de...
Tocana bulgareasca de berbec