Pentru supa delicioasa din carne macra se pregateste o supa de carne care, dupa ce s-a strecurat se pune la fiert. In aceasta...
Supa delicioasa din carne macraPentru supa traditionala din carne de vita se pune rasolul taiat in bucati sa fiarba cu apa rece, la foc mic. Se ia, cu...
Supa traditionala din carne de vitaPentru supa de vita cu floricele fierbeti obisnuit o supa. Strecurati lichidul si puneti-l in alt vas pe foc mic. Intre timp,...
Supa de vita cu floricelePentru ciorba "Padis" in apa se pun la fiert zazavaturile taiate marunt, ciupercile curatate si tatiate felii, ardeiul iute...
Ciorba "Padis"Pentru sandviciuri rapide cu cascaval se ung felii de paine cu unt si se asaza felii de cascaval care au fost taiate cu un...
Sandviciuri rapide cu cascavalPentru sandviciuri asortate cu salam si sunca pe feliile de franzela unse cu unt se asaza cornete facute din felii de salam...
Sandviciuri asortate cu salam si suncaPentru sandviciuri picante cu ceapa ouale rascoapte si tocate marunt se amesteca cu ceapa tocata fin si cu unt frecat spuma,...
Sandviciuri picante cu ceapaPentru franzela umpluta cu pasta de carne se taie franzeluta pe jumatate, se scobeste miezul si se umple cu o umplutura...
Franzela umpluta cu pasta de carnePentru masline rapide si delicioase se spala maslinele in apa calda, apoi se racesc cu apa rece si la urma se stropesc cu...
Masline rapide si delicioasePentru tartine delicioase cu pasta de peste pestele se sfarama si se freaca cu margarina pana devine o pasta bine legata. Se...
Tartine delicioase cu pasta de pestePentru supa delicioasa din oase se sparg oasele cu ajutorul unui satir, s e spala bine si se pun la fiert cu apa rece si...
Supa delicioasa din oasePentru crochete de cascaval cu sos alb se taie cascavalul in cuburi mici. Se face un sos alb ceva mai gros din unt, faina si...
Crochete de cascaval cu sos albPentru salata cu carne de vita si ciuperci se pregateste mai intii sosul. Se freaca mustarul cu zaharul, sarea si piperul;...
Salata cu carne de vita si ciuperciPentru salata de cartofi cu masline si sos de mustar se pun la fiert cu apa rece cartofii in coaja spalati si se fierb la foc...
Salata de cartofi cu masline si sos de mustarPentru balmus traditional se pune la fiert laptele indoit cu apa si putina sare din care se face o mamaliga ceva mai moale,...
Balmus traditionalPentru salata de icre cu usturoi si masline se strivesc cu furculita icrele impreuna cu zeama de lamaie si piperul, se adauga...
Salata de icre cu usturoi si maslinePentru sunca cu pate de ficat in aspic se taie sunca in felii frumoase, apoi se unge fiecare felie cu un strat subtire de...
Sunca cu pate de ficat in aspicPentru sandviciuri cu branza de vaci se da branza prin sita, se amesteca cu unt si se freaca pana devine spuma. Se imparte...
Sandviciuri cu branza de vaciPentru rulada cu jambon sau sunca se freaca untul cu sarea si piperul si se amesteca cu verdeata. Cu acest amestec se unge...
Rulada cu jambon sau suncaPentru pliculete cu cascaval intr-un vas se pune branza, untul (moale), o jumatate de lingurita de sare si faina. Totul se...
Pliculete cu cascavalPentru ardei umpluti cu telemea si legume se freaca unt (1 parte) cu 3 parti branza telemea, data prin razatoare, pe latura...
Ardei umpluti cu telemea si legumePentru rosii umplute cu salata de boeuf se aleg rosii potrivit de mari, se taie capacul, se golesc de miez, se sareaza in...
Rosii umplute cu salata de boeufPentru salata de creier cu masline se curata pielita de deasupra, se spala cu apa rece bine si se pune creierul la fiert in...
Salata de creier cu maslinePentru salata de icre de crap cu ceapa si zeama de lamaie icrele se spala, se scurg de apa si se curata de pielite. Se...
Salata de icre de crap cu ceapa si zeama de lamaiePentru dovlecel cu branza de vaci se fierb dovleceii, se pun la scurs. Apoi se taie cuburi. Branza de vaci se amesteca cu...
Dovlecel cu branza de vaciPentru aperitiv cu ton si porumb se amesteca continutul conservelor de ton si de porumb intr-un vas de sticla, se adauga...
Aperitiv cu ton si porumbPentru ficatei de pui cu bacon se spala ficateii, se sareaza si se pipereaza apoi se impacheteaza in felii subtiri de slaninuta.
Ficatei de pui cu baconPentru mititei de casa din carne de vaca se trece carnea de 3 ori prin masina de tocat, se adauga sare, piper, bicarbonat si...
Mititei de casa din carne de vacaPentru rulouri din costita afumata cu ficatei de pui costita se taie in felii subtiri. Ficateii spalati se taie in doua si se...
Rulouri din costita afumata cu ficatei de puiPentru ficat simplu natur ficatul se taie in felii potrivit de groase care se dau prin faina si se prajesc in ulei incins. Se...
Ficat simplu naturPentru chifle cu sunca si spanac se taie capacelele chiflelor, se scoate miezul apoi se stropesc cu lapte caldut. Compozitia...
Chifle cu sunca si spanacPentru choux de Bruxelles umplut fierbeti in clocot apa impreuna cu sarea si untul. Cand clocoteste, adaugati faina toata...
Choux de Bruxelles umplutPentru aperitiv delicios cu carne de porc carnea se taie in cuburi mai groase. Ceapa se curata si se toaca, apoi se pune in...
Aperitiv delicios cu carne de porcPentru pateu aperitiv cu carne macra lasati aluatul sa se odihneasca 10 minute, apoi intindeti foi subtiri de 1/2cm....
Pateu aperitiv cu carne macraPentru tartine cu branza de vaci si sunca pe felii de paine foarte subtiri puneti:- branza de vaci, frecata cu sare, boia...
Tartine cu branza de vaci si suncaPentru crochete cu creier de porc si sos alb pregatiti un aluat obisnuit de clatite, cu conditia sa fie mai gros, in care...
Crochete cu creier de porc si sos albPentru salata simpla de vinete se coc vinetele la foc viu, pe jaratec sau la flacara de aragaz. Se curata repede de coaja, cu...
Salata simpla de vinetePentru clatite cu sunca si smantana clatitele preparate ca mai sus se umplu cu sunca tocata, amestecata cu smantana si piper,...
Clatite cu sunca si smantanaPentru omleta taraneasca cu ceapa si smantana ouale se sparg intr-o farfurie adinca, se adauga ingredientele de mai sus si se...
Omleta taraneasca cu ceapa si smantanaPentru clatite cu urda si marar urda se sfarima bine cu furculita, se adauga mararul tocat marunt si sarea. Cu acest amestec...
Clatite aperitive cu urda si mararPentru chiftelute de cartofi din ingredientele de mai sus se face o pasta din care se formeaza chiftelele mici, care se...
Chiftelute delicioase de cartofiPentru omleta sanatoasa cu cas galbenusurile, faina si laptele se bat bine cu furculita. Se adauga albusurile batute spuma...
Omleta sanatoasa cu casPentru chec aperitiv cu telemea si parizer telemeaua si parizerul se dau pe razatoarea mare se pune intr-un castron si se...
Chec aperitiv cu telemea si parizerPentru gustari cu sunca si telemea ungeti feliile de franzela cu unt pe o parte si sarati-le foarte putin. Pe patru dintre...
Gustari cu sunca si telemeaPentru jumari cu carne si vinete se taie vinetele in doua, pe lungime. Cu virful unui cutit se face o incizie de jur...
Branza cu chimen si boiaPentru branza cu chimen si boia branza sau casul se dau prin masina de tocat (cu sita deasa) de 2-3 ori. Se amesteca cu untul...
Cas cu oua si smantanaPentru supa crema de legume spalam legumele, rosia si ardeiul le taiem in 4, ceapa o curatam si o lasam intreaga,...
Supa crema de legume cu mararCrumble-ul este o placinta deosebit de gustoasa, ce poate fi mereu adaptata cu fructe de sezon. Umplutura este moale si...
Placinta crocanta cu mere si zmeuraRubarba nu este foarte folosita la noi, cu toate ca are nenumarate proprietati. Gustul cel mai intens il are in luna iunie,...
Placinta crocanta (crumble) cu rubarbaCrumble cu piersici si mascarpone cu miere este o reteta foarte rapida si foarte usor de preparat, usoara si proaspata,...
Desert crocant cu piersici si mascarpone (crumble)Aceasta reteta de tiramisu este foarte usor de preparat, este inspirata din Tiramisu reţetă originala, readaptata dupa...
Tiramisu reţetă reinterpretata