sos-pentru-salata-de-fructe

Supe de carne

Supa delicioasa din carne macra

Pentru supa delicioasa din carne macra se pregateste o supa de carne care, dupa ce s-a strecurat se pune la fiert. In aceasta...

Supa delicioasa din carne macra
Supe de carne

Supa traditionala din carne de vita

Pentru supa traditionala din carne de vita se pune rasolul taiat in bucati sa fiarba cu apa rece, la foc mic. Se ia, cu...

Supa traditionala din carne de vita
Supe de carne

Supa de vita cu floricele

Pentru supa de vita cu floricele fierbeti obisnuit o supa. Strecurati lichidul si puneti-l in alt vas pe foc mic. Intre timp,...

Supa de vita cu floricele
Supe de carne

Ciorba "Padis"

Pentru ciorba "Padis" in apa se pun la fiert zazavaturile taiate marunt, ciupercile curatate si tatiate felii, ardeiul iute...

Ciorba "Padis"
Sandviciuri

Sandviciuri rapide cu cascaval

Pentru sandviciuri rapide cu cascaval se ung felii de paine cu unt si se asaza felii de cascaval care au fost taiate cu un...

Sandviciuri rapide cu cascaval
Sandviciuri

Sandviciuri asortate cu salam si sunca

Pentru sandviciuri asortate cu salam si sunca pe feliile de franzela unse cu unt se asaza cornete facute din felii de salam...

Sandviciuri asortate cu salam si sunca
Sandviciuri

Sandviciuri picante cu ceapa

Pentru sandviciuri picante cu ceapa ouale rascoapte si tocate marunt se amesteca cu ceapa tocata fin si cu unt frecat spuma,...

Sandviciuri picante cu ceapa
Sandviciuri

Franzela umpluta cu pasta de carne

Pentru franzela umpluta cu pasta de carne se taie franzeluta pe jumatate, se scobeste miezul si se umple cu o umplutura...

Franzela umpluta cu pasta de carne
Aperitive cu legume

Masline rapide si delicioase

Pentru masline rapide si delicioase se spala maslinele in apa calda, apoi se racesc cu apa rece si la urma se stropesc cu...

Masline rapide si delicioase
Aperitive cu peste

Tartine delicioase cu pasta de peste

Pentru tartine delicioase cu pasta de peste pestele se sfarama si se freaca cu margarina pana devine o pasta bine legata. Se...

Tartine delicioase cu pasta de peste
Supe de carne

Supa delicioasa din oase

Pentru supa delicioasa din oase se sparg oasele cu ajutorul unui satir, s e spala bine si se pun la fiert cu apa rece si...

Supa delicioasa din oase
Aperitive cu branza

Crochete de cascaval cu sos alb

Pentru crochete de cascaval cu sos alb se taie cascavalul in cuburi mici. Se face un sos alb ceva mai gros din unt, faina si...

Crochete de cascaval cu sos alb
Salate cu carne de vita

Salata cu carne de vita si ciuperci

Pentru salata cu carne de vita si ciuperci se pregateste mai intii sosul. Se freaca mustarul cu zaharul, sarea si piperul;...

Salata cu carne de vita si ciuperci
Mancaruri cu cartofi

Salata de cartofi cu masline si sos de mustar

Pentru salata de cartofi cu masline si sos de mustar se pun la fiert cu apa rece cartofii in coaja spalati si se fierb la foc...

Salata de cartofi cu masline si sos de mustar
Aperitive cu branza

Balmus traditional

Pentru balmus traditional se pune la fiert laptele indoit cu apa si putina sare din care se face o mamaliga ceva mai moale,...

Balmus traditional
Salate cu peste

Salata de icre cu usturoi si masline

Pentru salata de icre cu usturoi si masline se strivesc cu furculita icrele impreuna cu zeama de lamaie si piperul, se adauga...

Salata de icre cu usturoi si masline
Aperitive cu carne

Sunca cu pate de ficat in aspic

Pentru sunca cu pate de ficat in aspic se taie sunca in felii frumoase, apoi se unge fiecare felie cu un strat subtire de...

Sunca cu pate de ficat in aspic
Sandviciuri

Sandviciuri cu branza de vaci

Pentru sandviciuri cu branza de vaci se da branza prin sita, se amesteca cu unt si se freaca pana devine spuma. Se imparte...

Sandviciuri cu branza de vaci
Aperitive cu carne

Rulada cu jambon sau sunca

Pentru rulada cu jambon sau sunca se freaca untul cu sarea si piperul si se amesteca cu verdeata. Cu acest amestec se unge...

Rulada cu jambon sau sunca
Preparate sarate

Pliculete cu cascaval

Pentru pliculete cu cascaval intr-un vas se pune branza, untul (moale), o jumatate de lingurita de sare si faina. Totul se...

Pliculete cu cascaval
Aperitive cu legume

Ardei umpluti cu telemea si legume

Pentru ardei umpluti cu telemea si legume se freaca unt (1 parte) cu 3 parti branza telemea, data prin razatoare, pe latura...

Ardei umpluti cu telemea si legume
Aperitive cu rosii

Rosii umplute cu salata de boeuf

Pentru rosii umplute cu salata de boeuf se aleg rosii potrivit de mari, se taie capacul, se golesc de miez, se sareaza in...

Rosii umplute cu salata de boeuf
Mancaruri cu carne

Salata de creier cu masline

Pentru salata de creier cu masline se curata pielita de deasupra, se spala cu apa rece bine si se pune creierul la fiert in...

Salata de creier cu masline
Mancaruri cu peste

Salata de icre de crap cu ceapa si zeama de lamaie

Pentru salata de icre de crap cu ceapa si zeama de lamaie icrele se spala, se scurg de apa si se curata de pielite. Se...

Salata de icre de crap cu ceapa si zeama de lamaie
Aperitive cu legume

Dovlecel cu branza de vaci

Pentru dovlecel cu branza de vaci se fierb dovleceii, se pun la scurs. Apoi se taie cuburi. Branza de vaci se amesteca cu...

Dovlecel cu branza de vaci
Aperitive cu peste

Aperitiv cu ton si porumb

Pentru aperitiv cu ton si porumb se amesteca continutul conservelor de ton si de porumb intr-un vas de sticla, se adauga...

Aperitiv cu ton si porumb
Mancaruri cu carne

Ficatei de pui cu bacon

Pentru ficatei de pui cu bacon se spala ficateii, se sareaza si se pipereaza apoi se impacheteaza in felii subtiri de slaninuta.

Ficatei de pui cu bacon
Mancaruri cu carne

Mititei de casa din carne de vaca

Pentru mititei de casa din carne de vaca se trece carnea de 3 ori prin masina de tocat, se adauga sare, piper, bicarbonat si...

Mititei de casa din carne de vaca
Mancaruri cu carne

Rulouri din costita afumata cu ficatei de pui

Pentru rulouri din costita afumata cu ficatei de pui costita se taie in felii subtiri. Ficateii spalati se taie in doua si se...

Rulouri din costita afumata cu ficatei de pui
Mancaruri cu carne

Ficat simplu natur

Pentru ficat simplu natur ficatul se taie in felii potrivit de groase care se dau prin faina si se prajesc in ulei incins. Se...

Ficat simplu natur
Aperitive cu carne

Chifle cu sunca si spanac

Pentru chifle cu sunca si spanac se taie capacelele chiflelor, se scoate miezul apoi se stropesc cu lapte caldut. Compozitia...

Chifle cu sunca si spanac
Aluaturi

Choux de Bruxelles umplut

Pentru choux de Bruxelles umplut fierbeti in clocot apa impreuna cu sarea si untul. Cand clocoteste, adaugati faina toata...

Choux de Bruxelles umplut
Aperitive cu carne

Aperitiv delicios cu carne de porc

Pentru aperitiv delicios cu carne de porc carnea se taie in cuburi mai groase. Ceapa se curata si se toaca, apoi se pune in...

Aperitiv delicios cu carne de porc
Aperitive cu carne

Pateu aperitiv cu carne macra

Pentru pateu aperitiv cu carne macra lasati aluatul sa se odihneasca 10 minute, apoi intindeti foi subtiri de 1/2cm....

Pateu aperitiv cu carne macra
Aperitive cu branza

Tartine cu branza de vaci si sunca

Pentru tartine cu branza de vaci si sunca pe felii de paine foarte subtiri puneti:- branza de vaci, frecata cu sare, boia...

Tartine cu branza de vaci si sunca
Aperitive cu carne

Crochete cu creier de porc si sos alb

Pentru crochete cu creier de porc si sos alb pregatiti un aluat obisnuit de clatite, cu conditia sa fie mai gros, in care...

Crochete cu creier de porc si sos alb
Aperitive cu legume

Salata simpla de vinete

Pentru salata simpla de vinete se coc vinetele la foc viu, pe jaratec sau la flacara de aragaz. Se curata repede de coaja, cu...

Salata simpla de vinete
Aperitive cu carne

Clatite cu sunca si smantana

Pentru clatite cu sunca si smantana clatitele preparate ca mai sus se umplu cu sunca tocata, amestecata cu smantana si piper,...

Clatite cu sunca si smantana
Aperitive cu oua

Omleta taraneasca cu ceapa si smantana

Pentru omleta taraneasca cu ceapa si smantana ouale se sparg intr-o farfurie adinca, se adauga ingredientele de mai sus si se...

Omleta taraneasca cu ceapa si smantana
Aperitive cu branza

Clatite aperitive cu urda si marar

Pentru clatite cu urda si marar urda se sfarima bine cu furculita, se adauga mararul tocat marunt si sarea. Cu acest amestec...

Clatite aperitive cu urda si marar
Aperitive cu legume

Chiftelute delicioase de cartofi

Pentru chiftelute de cartofi din ingredientele de mai sus se face o pasta din care se formeaza chiftelele mici, care se...

Chiftelute delicioase de cartofi
Aperitive cu oua

Omleta sanatoasa cu cas

Pentru omleta sanatoasa cu cas galbenusurile, faina si laptele se bat bine cu furculita. Se adauga albusurile batute spuma...

Omleta sanatoasa cu cas
Aperitive cu carne

Chec aperitiv cu telemea si parizer

Pentru chec aperitiv cu telemea si parizer telemeaua si parizerul se dau pe razatoarea mare se pune intr-un castron si se...

Chec aperitiv cu telemea si parizer
Aperitive cu carne

Gustari cu sunca si telemea

Pentru gustari cu sunca si telemea ungeti feliile de franzela cu unt pe o parte si sarati-le foarte putin. Pe patru dintre...

Gustari cu sunca si telemea
Aperitive cu branza

Branza cu chimen si boia

Pentru jumari cu carne si vinete se taie vinetele in doua, pe lungime. Cu virful unui cutit se face o incizie de jur...

Branza cu chimen si boia
Aperitive cu branza

Cas cu oua si smantana

Pentru branza cu chimen si boia branza sau casul se dau prin masina de tocat (cu sita deasa) de 2-3 ori. Se amesteca cu untul...

Cas cu oua si smantana
Supa crema de legume cu marar
Supe de legume

Supa crema de legume cu marar

Pentru supa crema de legume spalam legumele, rosia si ardeiul le taiem in 4, ceapa o curatam si o lasam intreaga,...

Supa crema de legume cu marar
Placinta crocanta cu mere si zmeura
Prajituri

Placinta crocanta cu mere si zmeura

Crumble-ul este o placinta deosebit de gustoasa, ce poate fi mereu adaptata cu fructe de sezon. Umplutura este moale si...

Placinta crocanta cu mere si zmeura
Placinta crocanta (crumble) cu rubarba
Prajituri

Placinta crocanta (crumble) cu rubarba

Rubarba nu este foarte folosita la noi, cu toate ca are nenumarate proprietati. Gustul cel mai intens il are in luna iunie,...

Placinta crocanta (crumble) cu rubarba
Desert crocant cu piersici si mascarpone (crumble)
Dulciuri

Desert crocant cu piersici si mascarpone (crumble)

Crumble cu piersici si mascarpone cu miere este o reteta foarte rapida si foarte usor de preparat, usoara si proaspata,...

Desert crocant cu piersici si mascarpone (crumble)
Tiramisu reţetă reinterpretata
Dulciuri

Tiramisu reţetă reinterpretata

Aceasta reteta de tiramisu este foarte usor de preparat, este inspirata din Tiramisu reţetă originala, readaptata dupa...

Tiramisu reţetă reinterpretata