Lintea, ceapa si cartoful se fierb in 3 pahare de apa pana se fierbe si lintea si cartoful (40-45 minute) la foc potrivit....
Supa de linte
Vinetele taiate in rondele se pun la inabusit in putin ulei. Se coc intre timp ardeii. Separat se curata gogosarii si ardeii...
Vinete conservate ca la Bacau
Se spala vinetele, se cresteaza putin si se oparesc cu coaja cu tot in apa clocotita. Se scot si se pun apoi la scurs....
Vinete murate
Ardeii se spala, li se indeparteaza cotorul si semintele si se pun in borcane mari de 10 litri. Se toarna apa rece si se...
Ardei grasi conservati
Gogosarii si ardeii se curata de seminte, separat se curata si ceapa si se trec toate prin masina de tocat. Se amesteca...
Pasta picanta de gogosari
Ardeii se coc, se curata si se dau apoi prin masina de tocat. Se pune pe foc, mustarul, mierea si uleiul. Dupa ce s-au...
Pasta de ardei capia cu mustar
Ardeii spalati bine se pun la copt. Se curata apoi si se trec prin masina de tocat, dupa care se scurg de zeama pe care o...
Pasta de ardei capia
Ardeii se spala si se curata de seminte si cotor. Se adauga in fiecare ardei cate o lingurita de sare amestecata cu zahar. Se...
Ardei conservati pentru umplut
Ardeii se pun la copt, dupa care se curata de coaja. Se pun in borcane mici si se toarna peste ei otet fiert cu sare. Se...
Ardei copti pentru salata
Se toaca subtire varza rosie impreuna cu cea alba. Se amesteca cu sare si se lasa la inmuiat. Morcovii si telina se dau prin...
Ardei umpluti cu varza
Varza se curata si se toaca foarte subtire. Se amesteca cu sarea si se lasa aproximativ 2-3 ore asa. Intre timp se spala...
Varza rosie murata
Gogosarii se taie in jumatati si se pun in borcane. Peste ei se toarna otetul fiert cu zahar (1 l otet la 5-6 linguri de...
Gogosari murati
Ardeii mari, carnosi si proaspeti se spala, li se taie un capacel la codita si se curata apoi in interior de seminte. Se...
Ardei conservati
Ardeii se spala bine. Se adauga la 5 litri de apa cate un litru de otet, 1 litru de ulei si cate 30 gr de sare pentru fiecare...
Ardei in otet
Gogosarii se spala, se usuca si apoi se inteapa cu un ac in cateva locuri, Se pun otetul impreuna cu apa la fiert (pentru...
Gogosari in otet
Varza se curata de frunzele vestejite si se taie apoi in sferturi. Se pun bucatile intr-un borcan mare si se adauga peste...
Varza murata la borcan
Se ung peretii unui butoias cu usturoi pisat, dupa care se asaza pepenii intepati din loc in loc. Se pun intre ei legumele...
Pepeni verzi muratiSe curata cartofii, se spala si se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare 25 minute, la foc potrivit. Se curata...
Sufleu de conopida cu piure de cartofiAlbusul se bate separat cu putina sare,jumatate din cantitatea de zahar si zaharul vanilat. Galbenuurile se mixeaza cu...
Briose cu ciocolata
Se curata de pielite piersicile, se indeparteaza samburii, dupa care se pun intr-un vas cu zeama de lamaie, sucul de coacaze...
Cruson de piersiciCruson de zmeura este o bautura racoritoare delicioasa pe care o puteti pregati pentru zilele calduroase de vara. Este o...
Cruson de zmeura
Capsunele se spala, se curata de codite si se amesteca intr-un vas impreuna cu mierea si zeama de lamaie. Se lasa la frigider...
Cruson de capsuneCocktail de cafea este o reteta simpla pe care o puteti face in orice seara calduroasa de vara. Pentru aceasta reteta de...
Cocktail de cafea
Intr-un pahar se pune romul sau coniacul si se completeaza cu apa fiarta. Se adauga apoi 3 lingurite de zahar si o felie de...
Grog fierbinteLichiorul de cirese, sau ciresata este o bautura cu alcool potrivita mai ales pentru femei. Se prepara cu cirese proaspete,...
Lichior de cirese
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane