Se spala carnea, se taie felii groase de 1cm. Se bat bucatile carne cu ciocanul de snitel, ca sa se subtieze. Dupa ce s-au...
Snitele de porc
Smantana se pune intr-un vas mic, care se asaza pe foc. Cand smantana incepe sa fiarba, se adauga sare si ouale crude, sparte...
Ochiuri cu smantanaSe spala legumele si se curata de coaja. Se pune apa la fiert,. Se adauga in apa fiarta morcovii taiati rondele,...
Supa cu ineluse
Chiflelor li se taie varful, dupa care se scobesc de miez, cu grija sa nu se rupa coaja. Se ung apoi pe dinafara si pe...
Oua in chifle
Ouale se fierb moi, apoi se curata de coaja si se pun intr-o tava unsa cu unt. Se prepara repede sosul alb. Untul se...
Oua gratinate cu sos alb
Spanacul se curata si se spala bine, dupa care se pune la fiert in apa clocotita cu sare. Dupa aproximativ 5 minute de...
Oua cleioase cu spanac
Ouale se fierb tare, apoi se taie in doua pe lungime. Se scot galbenusurile si se pregatesc albusurile pentru umplere. Se...
Oua umplute cu pasta de ciuperci
Ouale se fierb tari, se taie apoi in jumatati pe lungime si se scot galbenusurile. Acestea din urma se trec impreuna cu...
Oua umplute cu branza telemea
Ouale se fierb tari si se curata de coaja. Se taie putin din partea bombata a oului si se scobeste pana cand se poate scoate...
Ciupercute de oua umplute
Se fierb ouale tari, dupa care se curata de coaja si se taie in felii. Se suprapun apoi intercalat cu felii de ceapa, rondele...
Salata de oua cu maioneza
Se amesteca ouale cu 3 cesti zahar, faina, 3 cesti iaurt, praf de copt, esenta de lamaie. Pregatim o tava tapetata cu unt si...
Prajitura cu iaurtIngredientele de mai sus se feliaza/marunteste dupa dorinta si se adauga peste blatul de mai sus in ordinea scrisa. Se pune...
Pizza casei
La 1 l otet de vin se adauga 2 l de apa, 50 gr sare si 50 gr miere sau zahar, 10 boabe de piper, 15 boabe ienibahar, cimbru,...
Muraturi picanteMalaiul se opareste cu lapte fiert. Branza de vaci se freaca cu 50 g zahar si ouale, pana ce se obtine o pasta omogena. Se...
Alivanca moldoveneasca
Se pune un strat de piscoturi si peste el un strat de banane taiate rondele. Operatiunea se repeta pana se termina...
Tort de banane
Visinele se spala, se curata de samburi si se pun intr-un vas, amesteca cu zaharul si cu aspirina pisata marunt. Se amesteca...
Visine conservate pentru prajituri
Legumele in afara de vinete, dovlecei si conopida se spala si se curata, dupa care se taie bucatele. Se face sucul de rosii...
Ghiveci de legume pentru iarnaFasolea se alege si se spala bine bine. Se lasa inainte de preparare in apa 2-3 ore pentru a fierbe mai usor. Ceapa si...
Supa de fasoleHumus reţetă. Humusul este mai gustos dupa cateva ore dupa ce au fost amestecate ingredientele. Se tine la frigider. Se...
Humus reţetăDovleceii se curata, se spala si se taie felii subtiri. Se presara cu putina sare si se lasa putin sa stea. Ouale se bat...
Dovlecei pane
Rosiile se spala, se taie in bucati si se pun la fiert. Se strecoara pana cand se obtine un suc de rosii. Ardeii capia se...
Zacusca de legume
Ceapa taiata marunt se rumeneste in ulei. Se coc intre timp ardeii, se curata, se taie in bucati si se pun peste ceapa....
Zacusca de ardei coptiSe curata de coaja cartoful, dovlecelul. Se taie in cubulete, dupa care se adauga fasolea verde si buchetelele de conopida....
Piure de Conopida, fasole verde, cartofi si dovlecei
Ceapa se curata, se toaca si se caleste in ulei impreuna cu usturoiul tocat marunt. Se coc ardeii, se curata, dupa care se...
Zacusca de ardei capia
Gogosarii se curata de seminte, apoi se taie felii, se spala si se lasa la curs. Separat se pun rosiile la oparit, se curata...
Zacusca de gogosari
Se spala ciupercile in mai multe ape, dupa care se taie bucati. Se pun apoi pe foc, cu ulei si se lasa la fiert pana cand...
Conserve de ciuperci pentru gatit
Bamele curatate de codite, se spala, se pun intr-un vas impreuna cu otetul diluat cu apa si o lingura cu sare si se tin acolo...
Bame conservate
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane