Toate retetele

Zacusca de ghebe
Zacusca

Zacusca de ghebe

Se curata ceapa, se taie in doua si se lasa o ora in apa rece, ca sa-si piarda toxinele. Se toaca marunt si se pune cu 1 l de...

Zacusca de ghebe
Zacusca de vinete
Zacusca

Zacusca de vinete

Se coc ardeii si vinetele cu o seara inainte, ca sa aiba timp sa se scurga. Se lasa curatate in vase mari, iar cand se...

Zacusca de vinete
Salzburger Nockerl
Spume

Salzburger Nockerl

Se bat trei albusuri cu un pic de sare. Pe la jumatatea procesului se adauga 2 linguri de zahar si se bate pana ce spuma...

Salzburger Nockerl
Prajitura de lamaie cu smantana
Prajituri

Prajitura de lamaie cu smantana

Batem untul cu zaharul si esenta de lamai pana devine o pasta omogena. Se adauga ouale, unul cate unul amestecand bine dupa...

Prajitura de lamaie cu smantana
Esenta de zarzavat pentru borsuri
Conserve de iarna

Esenta de zarzavat pentru borsuri

Se curata zarzavatul, se taie fideluta si se pune intr-un vas mare. Se curata rosiile de coaja, se taie felii subtiri si se...

Esenta de zarzavat pentru borsuri
Fasole verde la sticla
Conserve de iarna

Fasole verde la sticla

Se curata fasolea de codite si de varfuri, se pune la fiert in apa care clocoteste. Se adauga sarea in timpul fierberii si se...

Fasole verde la sticla
Varza murata cu hrean
Muraturi simple

Varza murata cu hrean

Pentru reteta de varza murata cu hrean se aleg verze indesate care sa aiba frunza subtire, se curata, se spala si i se...

Varza murata cu hrean
Varza rosie murata
Muraturi simple

Varza rosie murata

Se aleg verze mici, se taie in patru, se spala cu apa rece si se pun intr-un borcan mic de sticla, cu boabe de piper printre...

Varza rosie murata
Vinete murate
Muraturi simple

Vinete murate

Se spala vinetele, li se taie cozile, apoi se taie felii groase. Se curata si se spala morcovii si telina, se taie rondele si...

Vinete murate
Vinete umplute cu zarzavat
Muraturi simple

Vinete umplute cu zarzavat

Se spala vinetele, se curata de codite si se taie in doua pe lung. Se tin in apa care clocoteste zece minute, se scot si se...

Vinete umplute cu zarzavat
Serbet de cirese amare
Creme

Serbet de cirese amare

Se foloseste zahar fara impuritati. Se pune zaharul cu 500 ml apa si un pahar de zeama rece de samburi, pe foc mare, sa...

Serbet de cirese amare
Serbet de caise
Creme

Serbet de caise

Se spala caisele, se curata de samburi si se pun intr-un vas curat. Se acopera cu putina apa si se fierb un sfert de ora. Se...

Serbet de caise
Ardei umpluti cu varza
Conserve de iarna

Ardei umpluti cu varza

Se aleg ardei sanatosi si carnosi, se spala si se decupeaza capacelele. Se lasa sa se scurga cu gura in jos. In acest timp se...

Ardei umpluti cu varza
Ardei gras pentru umplut
Conserve de iarna

Ardei gras pentru umplut

Se spala ardeii, se decupeaza capacelele si se scurg cu gura in jos. Se aseaza in straturi intr-un borcan de sticla spalat si...

Ardei gras pentru umplut
Castraveti in saramura
Muraturi simple

Castraveti in saramura

Se spala castravetii si se aseaza in straturi in borcanul de sticla spalat si uscat. Intre castraveti se pun rondele de...

Castraveti in saramura
Gogonele
Muraturi simple

Gogonele

Se aleg gogonele mari si sanatoase, se spala si se pun intr-un borcan de sticla curat si uscat. Se aseaza pe fundul...

Gogonele
Gogonele asortate
Muraturi simple

Gogonele asortate

Se spala legumele, se aseaza in straturi asortate, in borcan de sticla curat si uscat. Telinele, morcovii si conopida se...

Gogonele asortate
Esenta de zarzavat cu verdeata
Conserve de iarna

Esenta de zarzavat cu verdeata

Se spala si se curata zarzavatul de coaja tare de deasupra, apoi se taie fideluta si se amesteca cu sare. Se pune totul...

Esenta de zarzavat cu verdeata
Marmelada de mere
Dulceata

Marmelada de mere

Se aleg mere coapte, dar acrisoare la gust, se spala si se taie felii subtiri. Se acopera cu apa calda si se fierb cateva...

Marmelada de mere
Marmelada de mere si pere
Dulceata

Marmelada de mere si pere

Se spala merele si se pun la fiert acoperite cu apa calda. Se aleg fructe bine coapte si se folosesc in cantitati egale....

Marmelada de mere si pere
Marmelada de prune brumarii
Dulceata

Marmelada de prune brumarii

Se aleg fructe foarte coapte, se spala si se curata de samburi. Se trec prin masina de tocat carne, se pun intr-o oala cu...

Marmelada de prune brumarii
Marmelada de prune decojite
Dulceata

Marmelada de prune decojite

Se aleg prune foarte coapte, din soiurile dulci sau prune brumarii. Se spala si se decojesc, apoi se pun intr-o oala cu...

Marmelada de prune decojite
Marmelada de piersici
Dulceata

Marmelada de piersici

Se curata fructele de coaja, se desfac in doua, eventual se taie felii subtiri si se acopera cu o cana de apa. Se fierb la...

Marmelada de piersici
Visine conservate
Dulceata

Visine conservate

Se spala fructele, se curata de codite si de samburi, se pun intr-un vas curat, acoperite de zahar. Se lasa zece ore asa,...

Visine conservate
Supa de rosii cu galuste
Supe de legume

Supa de rosii cu galuste

Se oparesc rosiile pentru a putea fi decojite mai usor. Dupa ce s-au racit, se decojesc si se mixeaza pulpa impreuna cu cele...

Supa de rosii cu galuste
Gem de caise
Dulceata

Gem de caise

Se spala fructele si se curata de samburi. Se rup in doua si se pun intr-un vas mai mare, acoperite cu 1 kg de zahar si se...

Gem de caise
Gem de cirese
Dulceata

Gem de cirese

Gemul de cirese poate fi pregatit de tine chiar acasa, fara conservanti. Il vei putea folosi iarna la diferite retete de...

Gem de cirese
Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci