Se bat albusurile si se adauga celelalte ingrediente uscate: zaharul, faina, praful de copt. Dupa care se amesteca cu mixerul...
Briose cu ciocolata
Frunzele de vita se spala bine in mai multe ape reci, apoi se fierbe intr-o oala apa pana clocoteste si se introduc cate zece...
Sarmalute in foi de vita
Muschiul se spala, se curata si se taie in cubulete. Se incinge uleiul si se pune carnea la rumenit. Dupa ce s-a patruns...
Sos de creveti cu carne de porc
Vinetele se taie rondele, se sareaza si se lasa sa stea cam 20 minute, pentru a lasa putina zeama. Se spala apoi sarea si se...
Pasta de vinete
Vinetele si zucchini se spala bine si se taie, fara a se curata de coaja, in cubulete mici. Vinetele se sareaza si se lasa o...
Pulpe de pui cu vinete si dovlecel
Se fierbe budinca. Foile se desfac si se taie in patrate de 10x10 cm. Se umplu cu budinca si se impaturesc in triunghiuri....
Strudel cu vanilie
Freaca spuma 20 g de unt la temperatura camerei. Adauga un ou, putina sare si amesteca cu 3 linguri de gris. Adauga grisul...
Galuste din gris
Adauga 30 g de unt la 1 lingura de faina si prepara rantasul la foc iute. Adauga 2 linguri de frunza de marar tocata marunt...
Supa cu marar
Curata si spala 250 g de cartofi si taie-i cubulete de 1,5 cm. Taie felii 50 g de morcovi si 50 g de radacina de patrunjel...
Supa de cartofi
Curata 400 g de conopida de frunzulite si rupe in buchetele. Dupa ce le-ai spalat, taie-le in bucati mai mici. Curata bine...
Supa de conopida
Alege si spala 170 g de fasole si pune-i in 1,4 l de apa. Daca e vorba de fasole veche foloseste 1,5 l de apa. Ziua urmatoare...
Supa de fasole
Laptele se fierbe, 3 galbenusuri se amesteca cu o lingura de faina, 1 pachet de zahar vanilat, se freaca cu putin lapte si...
Tort minune
Vinetele se taie pe lungime, se scoate miezul si se sareaza. Fleica de porc taiata in cuburi se frige crocanta. Orezul se...
Vinete umplute
Aluatul: Zaharul, galbenusurile si apa fierbinte se amesteca bine. Adaugam faina (in care am pus praful de copt), cacao si la...
Fursecuri cu cocos
Feliile de carne se bat, se sareaza, apoi se prajesc la foc iute pe ambele parti, pana devin rumene. Carnea se scoate din...
Costite de porc
Feliile de parizer se prajesc pe jumatate in ulei sau unt fierbinte. Cand se prajesc, feliile de parizer formeaza mici...
Cosulete cu parizer
Din drojdie, 10 ml lapte caldut, 1 lingurita zahar si o lingura faina se face o plamadeala, care se pune sa creasca intr-un...
Cozonac impletit cu cacao
Punem zmeura la inmuiat (daca este mirelit). Ananasul si piersicile se taie bucati mici, le amestecam cu zmeura si le...
Cupe de inghetata cu fructe
Pregatire: Feliile de ceafa se bat putin cu ciocanul de carne. Se sareaza si se condimenteaza cu piper, dupa gust. Se unge cu...
Gratar ardelenesc
Chiflele se inmoaie in lapte, se storc. Din oua si o lingura rasa de faina se face o omleta (se poate praji putina ceapa...
Pogacele de oua
Aceasta prajitura este recomandabila cand raman albusuri de la alte preparate. Albusurile se bat spuma tare, se adauga...
Prajitura cu nuci
Ceapa se curata, una se razuieste, celelalte doua se taie in rondele. Ceapa rasa se amesteca cu patrunjelul verde tocat...
Pulpe de pui pane cu ceapa
Reţetă de preparare a papanaşilor. Ingredientele in ordinea de mai sus se amesteca, se lasa la odihna ½ de ora, apoi se...
Reţetă de preparare a papanaşilor prajiti
Ouale fierte se taie (in rondele si felii), se pun in ceapa prajita, se amesteca (sa aiba putina zeama) apoi se da un clocot...
Oua cu ceapa
Cornurile se taie in doua, apoi capetele. Se scoate miezul cu lingura de lemn, se marunteste (eventual se usuca in cuptor si...
Cornuri umplute
Margarina inmuiata se amesteca cu oul, zaharul si bicarbonatul de sodiu, se adauga coaja de lamaie si 100 ml lapte. Se adauga...
Prajitura cu capsune
Ingredientele pentru aluat se pun intr-un vas si se amesteca bine pana devine o compozitie omogena. Din aluat se fac 12...
Muffin Espresso
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane