Se spala capsunile, li se indeparteaza coditele si se Iasa sa se scurga. Se pregateste o glazura de ciocolata. Se dizolva...
Capsuni cu ciocolata
Spalam feliile de carne, le stergem, le taiem si le batem. Le saram pe ambele parti, presaram cu piper si o parte o ungem...
Coaste de porc cu mustar
Oparim nucile tocate cu lapte fierbinte si se amesteca pana cand devin albe. Se adauga untul amestecat cu zaharul pudra...
Piscoturi cu crema de nuci
intr-o forma de tort rotunda se coace blatul dupa care se scoate pe un platou tapetat cu faina. Dupa ce s-a racit se taie in...
Tort in forma de evantai
Pulpele se sareaza cu o sera inainte. Toate condimentele se amesteca si se ung bine pulpele. Se pun pulpele intr-o tava unsa...
Pui cu miereSe macina carnea de 3 pri, adaugam boia de ardei, sare, piper, apoi o punem la congelat timp de 3 ore. Apoi adaugam...
Pasta de mici
Curatam frunzele de varza de nervuri fara sa le gaurim, le punem in apa clocotita si le fierbem 3 minute, apoi le strecuram...
Varza la tava
Batem 4 oua cu 150 g zahar pana obtinem o spuma, apoi adaugam 100 g stafide, 100 g bucati de nuci iar la urma 150 g faina, un...
Piept de pui cu alune
Taiem carnea in 8 bucati egale, le punem intr-o tava, punem peste ele ceapa feliata, usturoiul taiat marunt, sare, chimion,...
Carne de porc la cuptor
Se framanta carnea tocata cu condimentele si faina, adaugand gradat laptele. Din pasta obtinuta se formeaza galuste, dupa...
Perisoarele bunicii
Se spala ficateii, se strecoara apa si se taie bucatele mici. Ceapa curatata si maruntita se caleste in putin ulei pana cand...
Tocana de ficatei
Se amesteca zaharul pudra cu galbenusurile si putin lapte. Se adauga margarina, faina, zaharul vanilat, praful de copt si se...
Coronita de linzer
Se bate o spuma din 3 albusuri de oua, la care se adauga 150 g de nuci tocate si 200 g zahar. Cu lingura, se pun niste forme...
Gogoase cu nucaSe taie marunt patrunjelul si se amesteca cu ulei. Se adauga usturoiul maruntit si zeama de lamaie si se amesteca. Se...
Peste mediteranean la gratar
Se spala carnea, se curata de pielita si se taie cubulete. Se curata ceapa si usturoiul si se taie marunt. Se pune uleiul la...
Tocanita de vita
Se framanta bine ingredientele necesare aluatului. Mai mult de jumatate din aluat se pune in tava, intr-un strat uniform, se...
Cozonac cu nuca
Se da pe razatoare coaja de lamaie si se amesteca cu faina, iar apoi se aduaga margarina, zaharul, nucile macinate, praful de...
Cornulete cu nuca
Se amesteca bine galbenusul de ou, untura, coaja de lamaie si zaharul pudra. Se adauga praful de copt amestecat cu faina, si...
Linzer cu gem de caise
Se curata de pielita aripile de pui, dupa care se tai in doua. Ceapa se taie marunt si se caleste in 2 linguri de ulei. Se...
Aripi de pui cu sos de rosii
Se scot samburii din mere, iar fructele se tai rondele de 1 cm grosime. Se curata ficateii de pielita si se condimenteaza cu...
Ficat de pui cu mere in folie de aluminiu
Se amesteca bine zaharul, ouale, gemul si untura. Se adauga bicarbonatul de sodiu, faina, apa minerala si se amesteca, avand...
Prajitura cu gem
Ficateii se curata de pielita si se tai cubulete de 4x4 cm. Din bacon se tai felii subtiri, cam de aceleasi dimensiuni....
Frigarui cu ficatei
Se inlatura grasimea de pe feliile de carne de vita si se condimenteaza cu sare si piper. Se prepara umplutura: la ouale...
Carne de vita cu usturoi si parmezan
Pulpele se condimenteaza cu sare si piper, se prajesc in putina untura incinsa. Peste ele se toarna vinul alb. Se adauga...
Pulpe de gasca
din ingrediente se prepara o coca traditionala, care se imparte in 4. Se intind pe masa presarata cu faina in forma de...
Cornuri cu nuca
Cotletele desosat se sareaza si se tavaleste prin faina. Se frige pe ambele parti in untura incinsa. Se trece in tava de...
Cotlete polonez cu prune uscate
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane