Pentru limba delicioasa cu sos de rosii se fierbe limba si se pregateste sosul ca pentru limba cu sos de smantana inlocuind...
Limba delicioasa cu sos de rosiiPentru limba cu sos de smantana se fierbe limba, se curata de pielita, se taie felii si se asaza in cratita. Se prajeste in...
Limba cu sos de smantanaPentru limba rasol cu ceapa si patrunjel se spala limba in mai multe ape, frecand-o cu putin malai pentru a se lua toata...
Limba rasol cu ceapa si patrunjelPentru creierul cu rosii la cuptor se curata creierul si se fierbe. Se taie felii subtiri. Se curata de asemenea cateva...
Creier cu rosii la cuptorCreierul pane se pregateste foarte usor si este foarte bun. Aveti nevoie de 1 creier de vaca sau 2 creieri de vitel.
Creier pane de vitaPentru creier de vita fiert inainte de a fi curatit, creierul trebuie tinut cel putin o ora in apa rece, ca sa iasa tot...
Creier de vita fiertPentru felii de parizer pane se taie feliile de parizer potrivit de groase si se indeparteaza pielita dimprejur; se dau prin...
Felii de parizer panePentru cotletele de purcel la gratar se taie cotletele de grosimea degetului. Cand sunt prea grase, se curata de grasime, se...
Cotlete de purcel la gratarPentru pulpa de porc cu chimen la cuptor se sareaza un but de porc (pulpa dinapoi) si se lasa sa stea o jumatate de ora. Se...
Pulpa de porc cu chimen la cuptorPentru lintea cu costita afumata se alege lintea, se spala si se pune intr-o cratita cu apa rece sa fiarba pe jumatate.
Linte cu costita afumataPentru varza acra cu costita afumata se e taie o varza mare, murata, in felii. Daca este prea acra, se spala intr-o apa sau...
Varza acra cu costita afumataSarmalele cu carne de purcel este o mancare cu carne delicioasa si se face la fel cu sarmalele cu varza dulce. Se servesc...
Sarmale cu carne de purcelCarnea de purcel cu varza se pregateste la fel ca varza cu carne de vaca. Pentru aceasta veti avea nevoie de carne, varza,...
Carne de purcel cu varzaTocana de porc cu rosii este o mancare de carne delicioasa si se pregateste la fel ca tocana de vaca. Se serveste cu mamaliga.
Tocana de porc cu rosiiPentru cotletele simplu de berbec la gratar se taie cotletele de grosimea degetului. Se curata de grasime si de pielita din...
Cotlet simplu de berbec la gratarPentru cotletele de berbec la tigaie se taie cotletele de grosimea degetului. Se curata de grasime si de pielita din lungul...
Cotlete de berbec la tigaiePentru pulpa de berbec la tava cu usturoi se alege totdeauna carne de berbec tanar si care nu miroase. Totusi, carnea de...
Pulpa de berbec la tava cu usturoiPate de Naut este o delicioasa reteta, fara carne, fara produse de origine animala adica este ideala si pentru o zi de post.
Pate de NautPops de Branza este un delicios apertiv cu branza. Copii se vor bucura tare mult de acest fel de mancare, dar si la o...
Pops de BranzaTort cu fructe de padure si mascarpone este delicios. Pentru aceasta reteta de tort va trebuie 250 g mascarpone si 500 g...
Tort cu fructe de padure si mascarponeCastraveti in saramura cu hrean este o reteta deosebit de simpla. Pentru aceasta reteta de muraturi aveti nevoie de 3 kg...
Castraveti in saramura cu hreanGogosarii cu conopida in otet sunt foarte buni la o mancare cu carne. Pentru a face acest sortiment de muraturi trebuie sa...
Gogosari cu conopida in otetTarta cu ceapa si ciuperci este delicioasa. Pentru aceasta reteta trebuie intai sa pregatiti un aluat de tarta.
Tarta cu ceapa si ciuperciPentru mielul la gratar cu slanina si untura se aleg pulpele si capul pieptului de la un miel gras, adica 1 bucata dintre...
Miel la gratar cu slanina si unturaPentru mielul pane simplu se spala bucata de miel, se taie in bucati late de 2-3 degete. Se sareaza si se tin 20 de minute....
Miel pane simpluPentru friptura delicioasa de miel se spala carnea , se da sare si se lasa sa stea o jumatate de ora. Se asaza intr-o tava,...
Friptura delicioasa de mielPentru mielul cu ciuperci si smantana se prajesc in aceeasi cratita, cu o lingura de unt sau de untura, bucatile de carne, o...
Miel cu ciuperci si smantanaCiulamaua de miel se pregateste la fel cu ciulamaua de vitel. Veti avea nevoie de varne de vitel, morcovi, ceapa, patrunjel,...
Ciulama de miel cu legumePentru anghemaht de miel cu lamaie se fierb bucatile de carne la fel ca pentru pilaf. Se face separat un rantas alb dintr-o...
Anghemaht de miel cu lamaieMielul cu macris se pregateste la fel ca mielul cu spanac. Cand este aproape gata, se adauga putina zeama de lamaie. Mielul...
Miel cu macrisPentru mielul cu spanac se prajesc in untura bucatile de carne cu o ceapa taiata marunt si se adauga un praf de faina. Se...
Miel cu spanac si bulionPentru stufatul de miel cu usturoi se taie carnea de miel in bucati potrivite care se prajesc cu o lingura de grasime. Se...
Stufat de miel cu usturoiPentru tuslamaua de burta cu picior de vitel se spala in mai multe ape si se curata cu sare pana raman albe, o bucata de...
Tuslama de burta cu picior de vitelPentru picioarele de vitel cu sos se e curata bine picioarele si se spala in mai multe ape. Se pun intr-o cratita cu apa rece...
Picioare de vitel cu sosPentru picioarele de vitel rasol se curata bine picioarele si se spala in mai multe ape. Se pun intr-o cratita cu apa rece si...
Picioare de vitel rasolCotletele de vitel pane sunt foarte usor de pregatit. Se taie cotletele groase de 2 cm. Se indeparteaza bucatica de os de la...
Cotlete de vitel panePentru snitelul natur cu untura se taie carnea felii de 1 cm grosime. Se bat usor cu ciocanul de lemn, astfel incat sa fie...
Snitel natur cu unturaUna din conditiile pentru ca snitelul vienez sa reuseasca bine este ca bucatile de carne sa nu fie taiate in lungul fibrelor,...
Snitel vienez gustosPentru rulada de vitel cu vin alb se taie carnea felii ca pentru snitele, de 1 cm grosime. Se bat cu ciocanul de lemn pentru...
Rulada de vitel cu vin albPentru friptura de vitel de la rinichi se alege o bucata de carne cu rinichi. Se desprinde rinichiul, scotand grasimea...
Friptura de vitel de la rinichiPentru pulpa de vitel impanata se alege o pulpa cam de 1,500 kg. Se sareaza. Se impaneaza cu bucati de slanina. Se asaza...
Pulpa de vitel impanataPentru pulpa de vitel la tava se alege o pulpa cam de 1,500 kg. Se da sare, se tine o jumatate de ora, se pune apoi in tava,...
Pulpa de vitel simpla la tavaEscalop de porc cu ciuperci si vin este o delicioasa reteta cu carne. Aveti nevoie de 12 felii cotlet porc si o conserva de...
Escalop de porc cu ciuperci si vinSalata greceasca cu spaghetti este delicioasa. Pentru aceasta reteta de salata puteti folosi si alte tipuri de paste, nu doar...
Salata greceasca cu spaghettiMullah Gash Kardeh sau pe romaneste Mullahul lesinat este o reteta iraniana delicioasa. Acest preparat oriental se prepara cu...
Mullah Gash KardehFicateii prajiti sunt foarte simplu de pregatit. Se pregatesc si foarte rapid. Aveti nevoie doar de 500 gr ficat de pui, ou,...
Ficatei prajitiFaludeh cu mere este un desert de origine persana foarte gustos. Trebuie sa folositi un mar mare.
Faludeh cu mereSalata de morcovi turceasca este delicioasa. Pentru a pregati aceasta reteta de salata trebuie sa folositi 3 morcovi.
Salata de morcovi turceascaSalata de varza creola este foarte gustoasa. Pentru aceasta reteta de salata va trebuie 250 gr varza alba,taiata fasii subtiri.
Salata de varza creolaRasol de vaca cu legume se face foarte usor. Trebuie sa folositi carne de vita de cea mai buna calitate.
Rasol de vaca cu legumeUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorSe taie carnea de pui ca pt snitzel(dar nu se bate); eu am folosit pulpe dezosate dar e ok si piept. Cartofii se curata si se...
Pui surprizaSe fierb cartofi in coaja apoi se lasa la rece , se curata si se piseaza f bine. Apoi se adauga oul sarea si faina cat...
CledneIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii