Aluatul pentru pateurile delicioase cu branza se face la fel ca pentru pateurile cu carne. Umplutura de branza se face ca la...
Pateuri delicioase cu branzaPentru pateurile cu carne din aluat frantuzesc se face un aluat frantuzesc din care se intinde o foaie potrivit de subtire....
Pateuri cu carne din aluat frantuzescConditiile necesare pentru obtinerea unui aluat frantuzesc reusit sunt: 1. Faina sa fie de calitate buna, bine cernuta si...
Aluat frantuzesc reusitPentru pogaci cu jumari si chimen se cerne faina pe masa de aluat, se face loc la mijloc si se toarna laptele in care s-au...
Pogaci cu jumari si chimenReţetă de preparare a papanaşilor. Pentru papanasii prajiti se freaca intr-o cratita branza de vaca cu galbenusurile,...
Reţetă de preparare a papanaşilor prajiti deliciosiReţetă de preparare a papanaşilor. Pentru papanasii fierti se freaca intr-un castron branza de vaca cu ouale, grisul si...
Reţetă de preparare a papanaşilor fierti deliciosiPentru clatitele gustoase cu branza se fac 16-18 clatite din doua oua, fara zahar. Separat se freaca branza de vaca cu...
Clatite gustoase cu branzaPentru clatite gustoase cu carne se fac 16-18 clatite din doua oua, la fel cu cele pentru dulceata, dar fara zahar. Se...
Clatite gustoase cu carnePaste cu zucchini la cuptor sunt delicioase. Pentru aceste retete de paste trebuie sa folositi dovlecei cat mai fragezi.
Paste cu zucchini la cuptorPentru clatite cu dulceata sau magiun se pune intr-un castron faina, se face loc la mijloc si se sparg ouale, se adauga...
Clatite cu dulceata sau magiunPentru placintelele cu branza de oi si vaca se face aluatul si se coc intocmai ca placintelele cu carne. Pentru umplutura, se...
Placintele cu branza de oi si vacaPentru vatruschi (branzoaice) se face un aluat crescut ca pentru pirosti. Intre timp se pregateste branza pentru umplutura...
Vatruschi (branzoaice)Pentru branzoaice gustoase se cerne faina intr-un vas, se face loc la mijloc si se pune untura bine sleita, nu lichida. Se...
Branzoaice gustoaseHake la cuptor este un fel de mancare foarte gustos. Pentru aceasta reteta puteti folosi orice fel de peste.
Hake la cuptorPentru pirostile nedospite se cerne faina pe masa de aluat. Se pune circa 1/4 din aceasta faina intrun vas si se opareste cu...
Pirosti nedospitePentru pirosti din aluat dospit se cerne intr-un vas faina si se face loc la mijloc. Separat se face o plamadeala din...
Pirosti din aluat dospitChocolate Muffins sau briose cu ciocolata este o reteta simpla si delicioasa. Pentru aceasta reteta trebuie sa folositi...
Chocolate MuffinsPentru placintelele delicioase cu carne se face un aluat dintr-un pahar de caimac gros (smantana de pe lapte fiert), unul de...
Placintele delicioase cu carnePentru poale in brau se moaie intr-un castron drojdia cu putina apa abia calduta. Se pune un pumn de faina cernuta, putin...
Poale in brau gustoasePentru placinta delicioasa cu carne se face la fel ca placinta cu branza, inlocuind branza cu o tocatura de carne: se taie...
Placinta delicioasa cu carnePentru placinta cu branza se face un aluat de placinta. Se intinde foaia foarte subtire si, dupa ce s-a uscat putin, se taie...
Placinta gustoasa cu branzaPentru aluatul de placinta se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc, se pune uleiul, sarea si o ceasca de apa...
Aluat simplu de placintaPentru coltunasi prajiti cu carne se face un aluat mai indesat din caimac, oua, o lingura de rom, sare si faina cit se cere....
Coltunasi prajiti cu carnePentru coltunasii fierti cu carne se face un aluat de taitei din doua oua, insa ceva mai moale. Se intinde o foaie si...
Coltunasi fierti cu carnePentru coltunasii cu branza deliciosi se face un aluat de taitei din doua oua, insa ceva mai moale. Se intinde o foaie si...
Coltunasi cu branza deliciosiPentru coltunasii cu carne la cuptor se face un aluat de taitei din doua oua, insa ceva mai moale. Separat se trece prin...
Coltunasi cu carne la cuptorPentru sufleu de branza numai cu albus se face un rantas alb dintr-o lingura de faina si o lingura de unt. Se stinge cu lapte...
Sufleu de branza numai cu albusSe fac galustele la fel ca pentru galuste cu branza la cuptor, se asaza intr-o forma rezistenta la foc, se toarna deasupra un...
Galuste cu branza si sos de rosiiPentru galustele de branza la cuptor se pun intr-o cratita la foc apa cu untul sau untura si un varf de cutit de sare. Cand...
Galuste de branza la cuptorPentru cascavalul in aluat se pregateste din timp un aluat de friganele. Se taie cascavalul in felii de marime potrivita,...
Cascaval in aluatPentru cascavalul pane cu pesmet se taie cascavalul in felii de marime potrivita, groase de circa 1 cm. Se dau prin faina, ou...
Cascaval pane cu pesmetPentru crochete de cascaval in pesmet se taie cascavalul in cuburi mici. Se face un sos alb ceva mai gros, din unt si faina...
Crochete de cascaval in pesmetPentru chiftelele de gris la cuptor se pune laptele sa fiarba cu un praf de sare si zahar. Cand clocoteste, se toarna grisul...
Chiftele de gris la cuptorPentru crochetele simple de gris se toarna grisul in apa sau in laptele care clocoteste. Se pune sare. Se fierbe amestecand...
Crochete simple de grisPentru pilaful de gris se pune apa la fiert cu putina sare. Cand apa clocoteste, se toarna o ceasca mica de gris, cu incetul,...
Pilaf de grisPentru friganelele de aluat se freaca bine intr-un castron un ou cu trei linguri pline de faina, cu grija sa nu se faca...
Friganele de aluatPentru friganelele de paine se taie dintr-o franzela alba felii groase de un deget. Se moaie in lapte cu putin zahar cateva...
Friganele de painePentru chiflele delicioase umplute se taie capace la chifle. Se scobeste miezul, care se moaie cu o ceasca de lapte. Se...
Chifle delicioase umplutePentru papara de paine cu branza de oi taie dintr-o franzela alba felii groase de un deget. Se pun sa se moaie cu lapte. Se...
Papara de paine cu branza de oiPentru alivanca cu unt se freaca intr-un castron branza de vaca pana devine ca o crema. Se pun pe rand ouale, malaiul, faina,...
Alivanca cu untPentru galustele de mamaliga se face o mamaliga potrivit de tare. Se adauga putin unt si branza rasa. Se ia cu lingura din...
Galuste de mamaligaDulceata de afine este delicioasa. Aceasta dulceata poate fi folosita la creme, prajituri sau chiar si asa simpla.
Dulceata de afineInghetata de lamaie cu smantana
Inghetata de lamaie cu smantanaCrema delicioasa de cacao este o reteta simpla si rapida.
Crema delicioasa de cacaoZanahorias en Escabeche - Morcovi murati sunt o delicioasa reteta de muraturi. Pentru aceasat reteta aveti nevoie de 500 gr...
Morcovi muratiSosul de prune este simplu si gustos. Il puteti folosi la feluri principale cu carne. Merge bine cu rata sau gasca.
Sos de pruneUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorSe taie carnea de pui ca pt snitzel(dar nu se bate); eu am folosit pulpe dezosate dar e ok si piept. Cartofii se curata si se...
Pui surprizaSe fierb cartofi in coaja apoi se lasa la rece , se curata si se piseaza f bine. Apoi se adauga oul sarea si faina cat...
CledneIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii