Se prajeste carnea. Separat se mai prajesc si 2-3 cepe. Se taie varza fideluta. Se adauga varza, carnea, citeva boabe de...
Carne de porc cu varzaSe curata ciupercile, se spala bine, se taie si se pun la fiert cu unt. Cind sint aproape gata se adauga sunca taiata in...
Ciuperci cu suncaSe desface varza in foi si se opareste in apa clocotita cu sare. Se asaza 2-3 foi suprapuse si la mijloc se pune brinza...
Bule de varza dulce cu brinzaBucatile de pui se prajesc inabusit in unt. Cind sint aproape gata, se adauga ceapa tocata marunt si faina, amestecind cu...
Pui cu rosii si boiaSe freaca galbenusurile cu uleiul si sarea, se adauga faina putin cite putin, apoi laptele sau sifonul, amestecind neincetat,...
Snitel parizianSe spala rosiile, se taie capacelul, se curata de seminte si de miez si se face urmatoarea umplutura. Se curata ciupercile,...
Rosii umplute cu ciuperciSe spala cartofii, se fierb, se curata de coaja si se lasa sa se raceasca. Se taie apoi felii subtiri si se amesteca cu...
Salata de cartofi cu ceapaAperitivele cu marar au un gust deosebit. Pentru prepararea pastei de urda cu marar si unt avem nevoie de cateva ingrediente...
Urda cu marar si untSe taie prazul in bucati, se inabusa in grasime, se adauga faina si se stinge cu apa sau cu zeama de zarzavat fiert. Se lasa...
Supa crema de prazZarzavatul curatat si bine spalat se da pe razatoarea de zarzavat si se inabusa usor in unt impreuna cu ceapa verde. Se...
Bors de loboda cu verdeataSe da prin masina un piept de gaina crud la care se adauga miez de franzela muiat in lapte, stors bine si framintat,...
Budinca cu piept de gainaMalaiul, faina, zaharul, sarea, bicarbonatul si uleiul, se pun intr-un castron. Se amesteca cu lingura, adaugind cite putin...
Budinca de malai dulceSe bat margarina cu zaharul si zaharul vanilat si se adauga sarea, ouale, praful de copt si faina. Apoi se adauga laptele,...
Prajitura nougatSe face o coca din toate ingredientele si la sfirsit sa adauga visinele si nucile. Se pune coca intr-o forma si apoi in...
Prajitura de ciocolataSe fierbe conopida in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca si se da prin razatoare, sa fie toacata. Se adauga maioneza si...
Conopida cu maionezaSe macereaza pasarea, timp de 24 ore in sosul de tomate, in care se pune piperul si concentratul de pasare. Se lasa sa se...
Friptura de pasare macerata in sos de tomateSe fierb pastele circa 7-8 minute (se respecta indicatiile de pe pachet) cu putin ulei si delikat. In ulei se prajesc cateii...
Paste cu tonSe pune la fiert fasolea, inmuiata din ajun (daca nu e inmuiata din timp fierbe mai greu). Dupa aprox. 30 de minute, se...
Iahnie de fasole cu afumaturaSe face un aluat de clatite, mai consistent(in care se pune un praf de sare). Se foloseste doar un singur ou. Se coc usor, in...
Clatite cu oua si spanacSe fierb castanele in lapte pina sint moi, apoi se scot si se piseaza sau se trec prin sita. Laptele sa pastreaza. Se bate...
Prajitura de castaneSe fierbe laptele cu zahar (50 gr.) Se pune piinea intr-un vas mare si se pune laptele peste ea. Se adauga visinata si se...
Crema bavariana (Bayerische Creme)Porumbeii se spala bine (in interior si la exterior) si se usuca. Pentru umplutura: se bat 50 gr. unt, ou, pesmet, ceapa,...
Porumbel umplutSe taie ficatul in felii si se da prin faina. Untura si uleiul se topesc in tigaie si se prajesc bucatelele de ficat cu...
Ficat de miel cu sos de cartofiSe spala carnea si se pune multa sare pe ea. Se face o marinata de sare si se pune carnea in ea si se pune la rece pentru 3...
Sunca in bere (Bierschinken)Cartofii se taie cubulete si morcovii rondele nu foarte subtiri si se pun la fiert impreuna in apa cu sare. Ouale se fierb si...
Salata de ton cu cartofiSe cojesc perele, lasindu-se un cm in partea de la coada. Coada se taie un pic in partea de jos pentru a putea fi prezentate...
Pere in vin rosu cu mentaRacii se prajesc cu un strop de ulei timp de 5 minute. Se separa carnea de restul carapacei. In alt recipient se pun la...
Supa crema de raciSe spala carnea si se pune impreuna cu legumele (taiate marunt) si mirodeniile intr-o oala cu destula apa la fiert. Spuma,...
Piftie de vitel si porcSe bate zaharul pudra cu galbanusurile si se adauga nucile. Se bat albusurile si se adauga la galbenusuri. Se pune coca...
Tort cu crema de capsuniSe face coca si se pune intr-o forma rotunda. Se prajeste slanina in margarina si se adauga ceapa taiata marunt. Se...
Placinta de ceapa a la Stuttgart ( Stuttgarter Zwiebelkuchen )Galbenusurile si zaharul se pun intr-un castron si se bat bine cu telul ½ ora. Se adauga ciocolata rasa, faina si se mai...
Rulada de ciocolataSe bate cu telul albusul cu zaharul, adaugindu-se treptat capsunile, pina ce se intareste spuma.
Spuma de capsuni din bezeaSe bat ouale cu zaharul, se toarna incetul cu incetul laptele clocotit cu vanilie. Se toarna in cesti speciale care suporta...
Crema la cestiSe spala si curata fructele, se taie in bucati potrivite, se stoarce o lamiie peste ele, se indulceste cu miere dupa gust, se...
Salata de fructe de sezonSe bate pieptul de pui ca pentru snitel, se umple cu ciuperci si cascaval, se condimenteaza, se da prin faina si prin...
Rulou de pui cu ciuperci si cascavalSe topeste unul pe foc mic si sa adauga biscuitii pisati, apoi sa pune la rece in frigider. Se amesteca brinza de vaci cu...
Tort de varaSe bat margarina, zaharul, sarea spuma. Se adauga ouale, faina si praful de copt. Se unga o tava cu margarina si se pune coca...
Prajitura de martipanSe caleste ceapa taiata marunt, se inabusa si se adauga salata felioare , sare si piper. Se lasa citeva minute sa fiarba...
Mincare de salata verde cu smintinaSpanacul se spala in multe ape pentru a indeparta tot nisipul. Curatat si bine spalat, se opareste. Se inabusa ceapa, se...
Pilaf de spanacLimba se tine in apa rece 1-2 ore inainte de a se incepe prepararea, pentru a-i scoate tot singele. Se pune apoi la fiert in...
Limba cu masline in sos de vinTocatura inabusita cu ceapa si trecuta a doua oara prin masina de tocat carne se amesteca cu doua oua intregi, verdeata,...
Musaca de clatite cu carne de vitelSe spala carnea, se taie bucati si se prajeste in untura pina cind se rumeneste. Se adauga faina, se amesteca bine, se lasa...
Miel cu sos de smintinaSe prajesc bucatile de pui in untura pina incep sa se ingalbeneasca. Se adauga ceapa tocata marunt si faina. Cind ceapa...
Pui cu tarhonSpanacul curatat si bine spalat se fierbe in apa clocotita cu sare si un praf de bicarbonat, peste care s-au turnat mai...
Budinca de spanac cu smintinaBudinca cu brinza de vaca este o mancare delicioasa. Reteta este usor de preparat.
Budinca de brinza de vacaSe curata spanacul, se spala, se opareste cu apa clocotita, se scurge bine, se toaca si se inabusa pe foc cu putin ulei. Se...
Sufleu de spanac cu piineSe amesteca faina cu smintina intr-un vas care se pune apoi pe foc mic. Se amesteca mereu pina cind incepe sa fiarba. Se ia...
Sufleu de smintinaSe fierb cartofii curatati si taiati cuburi impreuna cu ceapa tocata. Cind sint fierti se trec prin sita, subtiind cu zeama...
Supa de cartofi-cremaSe taie carnea in bucati, se pune la fiert cu apa si se spumeaza. Se adauga sarea, morcovul, telina, ceapa si patrunjelul...
Bors de mielMorcovul, patrunjelul, ceapa si usturoiul se taie fin si se pun la fiert cu apa ½ ora; se strecoara, aruncindu-se...
Ciorba de salata verdeEste o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta
Dovlecei si vinete panePeste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.
Pisica de mare prajitaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata