Retete culinare

Crochete bechamel
Aperitive cu carne

Crochete bechamel

Intr-o tigaie se pune o lingura de ulei la inchins si apoi faina. Se amesteca pina ce incepe sa se inchida la culoare. Se da...

Crochete bechamel
Salata de vinete iuti
Salate de legume

Salata de vinete iuti

Se coc vinetele si ardeii, ca pentru o salata obisnuita de vinete sau salta de ardei copti. Atentie cind se coc ardeii iuti...

Salata de vinete iuti
Cartofi la cuptor cu usturoi si sana
Mancaruri cu cartofi

Cartofi la cuptor cu usturoi si sana

Cartofi se fierb in coaja nu prea tare. Cepele se curata si se taie marunt dupa care se prajesc impreuna cu usturoiul intr-o...

Cartofi la cuptor cu usturoi si sana
Prajitura caramel
Prajituri

Prajitura caramel

Se topeste margarina, dupa care se adauga 250 gr. zahar, se amesteca in continuu pina se topeste zaharul, se lasa putin la...

Prajitura caramel
Ciuperci umplute cu maioneza
Aperitive cu ciuperci

Ciuperci umplute cu maioneza

Se curata si se spala ciupercile, se desprinde piciorul de palarie si se lasa sa se scurga bine de apa. Se pun palariile...

Ciuperci umplute cu maioneza
Fasole pastai cu maioneza
Salate de legume

Fasole pastai cu maioneza

Fasolea curatata si bine spalata se fierbe in apa sarata. Se strecoara, se lasa sa se raceasca si se taie bucatele mai mici....

Fasole pastai cu maioneza
Salata de dovlecei
Salate de legume

Salata de dovlecei

Dovleceii se spala, se curata si se taie bucati potrivit de mari, apoi se fierb in apa sarata. Cind sint fierti, se scurg, se...

Salata de dovlecei
Coq au vin
Mancaruri cu carne

Coq au vin

Coq au vin este o mancare frantuzeasca traditionala. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de carne de cocos, un faina, coniac...

Coq au vin
Carpaccio de saumon
Aperitive cu peste

Carpaccio de saumon

Se detaseaza fileurile. Se trage delicat pielea dinspre coada spre cap (pentru marirea aderentei, se moaie degetele in...

Carpaccio de saumon
Salata de orez
Salate reci

Salata de orez

Se fierbe orezul 15 min. in apa clocotita. Se rastoarna in strecuratoare si se clateste bine sub jet. Se scurge bine. Se...

Salata de orez
Andive gratinate
Mancaruri cu legume

Andive gratinate

Se prepara andivele natur. Se prepara un sos Mornay. Sosul Mornay este un sos Bechamel in care se incorporeaza la sfirsit...

Andive gratinate
Sos Puttanesca
Sosuri pentru spaghete

Sos Puttanesca

Se pune uleiul intr-o tigaie la foc mic, se adauga fileurile de ansoa, ceapa si usturoiul tocate. Se lasa pina ceapa devine...

Sos Puttanesca
Risotto cu dovleac
Mancaruri cu orez

Risotto cu dovleac

Intr-o cratita se pune uleiul de masline si o ceapa la rumenit, se adauga orezul si se lasa citeva minute sa se prajeasca. Se...

Risotto cu dovleac
Placinta macedoneana cu brinza
Aperitive cu branza

Placinta macedoneana cu brinza

Se amesteca bine cele doua tipuri de brinza, ouale si verdeturile, daca este cazul. Se unge tava cu ulei, apoi se incepe...

Placinta macedoneana cu brinza
Vitello tonnato
Aperitive cu carne

Vitello tonnato

Se fierbe carnea, dupa care se lasa sa se raceasca si se taie felii subtiri. Feliile se pun pe un platou si deasupra se...

Vitello tonnato
Potage parmentier
Supe de legume

Potage parmentier

Se pune untul la topit intr-o oala, se adauga prazul tocat, se lasa sa se inmoaie fara sa se ingalbeneasca. Se adauga...

Potage parmentier
Dulceata de vinete cu nuci
Dulceata

Dulceata de vinete cu nuci

Se curata frunzulitele verzi din jurul cozii (codita se pastreaza). Se face o taietura in cruce pe fundul vinetelor si se...

Dulceata de vinete cu nuci
Sos curry de baza
Sosuri condimentate

Sos curry de baza

Se pune o craticioara cu fundul gros pe foc mic, cu uleiul, se adauga ceapa si usturoiul. Cînd ceapa devine sticloasasa, se...

Sos curry de baza
Piersici cu fragi si spuma de portocale
Creme

Piersici cu fragi si spuma de portocale

Se pune vinul la fiert intr-o cratita cu 120 gr. zahar, vanilia, feliile de portocala si cele de lamiie. Cind incepe sa...

Piersici cu fragi si spuma de portocale
Cartofi frantuzesti
Mancaruri cu cartofi

Cartofi frantuzesti

Se spala bine cartofii si se usuca intr-un stergar. Se curata cartofii si se taie felii subtiri (care nu se mai spala). Se...

Cartofi frantuzesti
Boeuf Bourguignon
Mancaruri cu carne

Boeuf Bourguignon

Boeuf bourguignon este o mancare traditionala franceza. Boeuf bourguignon ca si alte feluri frantuzesti erau foarte populare...

Boeuf Bourguignon
Prajitura cu visine pufoasa
Prajituri

Prajitura cu visine pufoasa

Se freaca zaharul cu untul si vanilia taiata marunt. Se adauga smintina si untul amestecind bine, apoi bicarbonatul. Se...

Prajitura cu visine pufoasa
Caise cu orez
Budinci

Caise cu orez

Caisele se taie sferturi. Se pun apa si coaja de lamiie sa fiarba. Se adauga orezul, zaharul, caisele si se lasa sa mai...

Caise cu orez
Biscuiti cu crema
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti cu crema

Biscuitii se inmoaie in apa un pic incalzita in prealabil. Margarina cu zaharul se amesteca bine, obtinind o crema pufoasa....

Biscuiti cu crema
Sos de mango
Sosuri condimentate

Sos de mango

Se curata un mango si se toaca. Se toaca 2 ardei iuti. Se amesteca si se pune sare dupa gust.

Sos de mango
Muschiulet impletit
Mancaruri cu carne

Muschiulet impletit

Se taie muschiul de-a lungul in 3 bucati fara a se patrunde la capatul gros. Se ia o fisie de cascaval, firul de usturoi si...

Muschiulet impletit
Mincare de dovlecei cu legume
Mancaruri cu legume

Mincare de dovlecei cu legume

Se curata ceapa, morcovul, patrunjelul, dovleacul. Dovlecelul se curata de simburi (daca are simburi)si se da pe razatoare,...

Mincare de dovlecei cu legume
Galuste cu prune cu aluat cu gris
Prajituri

Galuste cu prune cu aluat cu gris

Aluatul: Cartofii, grisul, oul, faina, sarea se amesteca bine pina devine un aluat mai lipicios, ce se poate intinde. Se...

Galuste cu prune cu aluat cu gris
Sos pentru spaghete
Sosuri pentru spaghete

Sos pentru spaghete

Toate legumele se taie in bucati mari. Se prajeste ceapa, apoi se adauga cateii de usturoi. Cind totul s-a aurit, se adauga...

Sos pentru spaghete
Chiftelute de dovlecei
Mancaruri cu legume

Chiftelute de dovlecei

Se curata, se spala si se fierb dovleceii. Se lasa in strecuratoare sa se scurga foarte bine de apa (cel putin ½ ora), apoi...

Chiftelute de dovlecei
Mincare de ciuperci cu rosii
Mancaruri cu ciuperci

Mincare de ciuperci cu rosii

Se curata ciupercile, se spala bine si se taie bucati. Ceapa taiata subtire se prajeste usor in ulei, se adauga ciupercile si...

Mincare de ciuperci cu rosii
Fasole verde cu carne de vaca
Mancaruri cu carne

Fasole verde cu carne de vaca

Se taie carnea bucati potrivite si se prajeste cu untura. Se adauga ceapa tocata marunt, se lasa sa se prajeasca foarte...

Fasole verde cu carne de vaca
Varza umpluta cu carne
Mancaruri cu varza

Varza umpluta cu carne

Se curata varza de primele foi exterioare si se scobeste coceanul. Se asaza varza intr-o oala cu apa sarata si se lasa sa...

Varza umpluta cu carne
Pui cu smintina
Mancaruri cu carne

Pui cu smintina

Se prajesc inabusit bucatile de pui intr-o cratita cu untul bine infierbintat, adaugind cite 1-2 linguri de apa. Cind puiul...

Pui cu smintina
Dulceata de caise coapte
Dulceata

Dulceata de caise coapte

Se curata caisele de coaja si de simburi si se pun in apa de var pentru 20 minute. Se scot din apa de var si se spala bine cu...

Dulceata de caise coapte
Choux a la crème (Gogosi cu crema)
Prajituri

Choux a la crème (Gogosi cu crema)

Se pune la fiert apa cu untul, sarea si zaharul. Cind incepe sa fiarba se pune faina in ploaie, amestecind neincetat pina se...

Choux a la crème (Gogosi cu crema)
Sos de ciuperci
Sosuri cu legume

Sos de ciuperci

Se curata, se spala si se taie felii subtiri citeva ciuperci. Se pun la fiert cu zeama de carne sau apa, timp de 10 minute....

Sos de ciuperci
Budinca de carne cu sos de ciuperci
Mancaruri cu carne

Budinca de carne cu sos de ciuperci

Se taie carnea bucati si se prajeste in ½ lingura unt. Se da apoi de doua ori prin masina de tocat, impreuna cu franzela...

Budinca de carne cu sos de ciuperci
Budinca de malai pufoasa
Budinci

Budinca de malai pufoasa

Se pune intr-un castron malaiul, faina, zaharul, sarea, bicarbonatul si uleiul. Se amesteca cu lingura, adaugind cite putin...

Budinca de malai pufoasa
Sufleu de dovlecei cu smintina
Mancaruri cu legume

Sufleu de dovlecei cu smintina

Se taie dovleceii bucati si se fierb in apa sarata citeva minute, se strecoara bine si se dau prin masina de tocat, se...

Sufleu de dovlecei cu smintina
Supa de conopida
Supe de legume

Supa de conopida

Se dau pe razatoare patrunjelul, morcovul si ceapa si se fierb in apa pina cind se moaie bine. Se strecoara, se adauga sare...

Supa de conopida
Ciorba de fasole verde  cu legume
Ciorbe

Ciorba de fasole verde cu legume

Se prajeste zarzavatul foarte fin taiat, in unt, impreuna cu faina. Se stinge cu apa, se adauga fasolea taiata bucati, sarea...

Ciorba de fasole verde cu legume
Bors de dovlecei umpluti
Borsuri

Bors de dovlecei umpluti

Se pun la fiert impreuna cu oasele de la carne, patrunjelul, morcovul, telina si o ceapa, taiate foarte marunt. Intre timp se...

Bors de dovlecei umpluti
Cartofi noi cu smintina
Mancaruri cu cartofi

Cartofi noi cu smintina

Se curata cartofii noi si se pun la fiert cu un pahar cu apa si putina sare, timp de 10 minute. Se adauga untul si smintina...

Cartofi noi cu smintina
Sos grecesc de usturoi
Sosuri condimentate

Sos grecesc de usturoi

Cartofii fierti se curata si se pun impreuna cu uleiul, galbenusul si smintina intr-un mixer. Usturoiul se piseaza si se...

Sos grecesc de usturoi
Sos de hrean cu brinza de vaci
Sosuri condimentate

Sos de hrean cu brinza de vaci

Brinza de vaci se amesteca cu smintina ,hreanul ras si mustarul. Ridichile si ceapa verde tocata se adauga compozitiei de...

Sos de hrean cu brinza de vaci
Salata de castraveti cu mere
Salate de legume

Salata de castraveti cu mere

Castravetii si merele se curata de coaja si se taie felii foarte subtiri. Morcovii se spala, se curata si se dau pe...

Salata de castraveti cu mere
Salata de creier
Salate cu carne de vita

Salata de creier

Se tine creierul in apa rece o ora, se curata de pielita si se pune la fiert in apa calda cu putina sare. Se fierbe 15-20...

Salata de creier
Rosii umplute cu brinza  cu marar
Aperitive cu rosii

Rosii umplute cu brinza cu marar

Brinza de vaca, bine stoarsa de zer, se freaca cu untul si sarea. Se aleg rosii tari si rotunde, se taie un capac si se...

Rosii umplute cu brinza cu marar
Sos de tarhon
Sosuri condimentate

Sos de tarhon

Se prajeste ceapa in untura pina ce se ingalbeneste, se adauga faina, se mai prajeste putin, apoi se stinge cu zeama de...

Sos de tarhon
Perisoare pe rondele de castravete
Aperitive cu carne

Perisoare pe rondele de castravete

Ceapa curata se toaca, se amesteca apoi caperele si carnea tocata si se framinta. Se condimenteaza cu sare, piper si boia....

Perisoare pe rondele de castravete
Prajitura cu caise si iaurt

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Rotite din vinete umplute

Rotite din vinete umplute

Aroma toamnei pe platou

Rotite din vinete umplute
Dovlecei si vinete pane

Dovlecei si vinete pane

Este o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta

Dovlecei si vinete pane
Cele mai apreciate rețete
Pisica de mare prajita
1
Mancaruri cu peste

Pisica de mare prajita

Peste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.

Pisica de mare prajita
Parteneri
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
ReteteCulinare.RO

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata