Intr-o tigaie se pune o lingura de ulei la inchins si apoi faina. Se amesteca pina ce incepe sa se inchida la culoare. Se da...
Crochete bechamelSe coc vinetele si ardeii, ca pentru o salata obisnuita de vinete sau salta de ardei copti. Atentie cind se coc ardeii iuti...
Salata de vinete iutiCartofi se fierb in coaja nu prea tare. Cepele se curata si se taie marunt dupa care se prajesc impreuna cu usturoiul intr-o...
Cartofi la cuptor cu usturoi si sanaSe topeste margarina, dupa care se adauga 250 gr. zahar, se amesteca in continuu pina se topeste zaharul, se lasa putin la...
Prajitura caramelSe curata si se spala ciupercile, se desprinde piciorul de palarie si se lasa sa se scurga bine de apa. Se pun palariile...
Ciuperci umplute cu maionezaFasolea curatata si bine spalata se fierbe in apa sarata. Se strecoara, se lasa sa se raceasca si se taie bucatele mai mici....
Fasole pastai cu maionezaDovleceii se spala, se curata si se taie bucati potrivit de mari, apoi se fierb in apa sarata. Cind sint fierti, se scurg, se...
Salata de dovleceiCoq au vin este o mancare frantuzeasca traditionala. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de carne de cocos, un faina, coniac...
Coq au vinSe detaseaza fileurile. Se trage delicat pielea dinspre coada spre cap (pentru marirea aderentei, se moaie degetele in...
Carpaccio de saumonSe fierbe orezul 15 min. in apa clocotita. Se rastoarna in strecuratoare si se clateste bine sub jet. Se scurge bine. Se...
Salata de orezSe prepara andivele natur. Se prepara un sos Mornay. Sosul Mornay este un sos Bechamel in care se incorporeaza la sfirsit...
Andive gratinateSe pune uleiul intr-o tigaie la foc mic, se adauga fileurile de ansoa, ceapa si usturoiul tocate. Se lasa pina ceapa devine...
Sos PuttanescaIntr-o cratita se pune uleiul de masline si o ceapa la rumenit, se adauga orezul si se lasa citeva minute sa se prajeasca. Se...
Risotto cu dovleacSe amesteca bine cele doua tipuri de brinza, ouale si verdeturile, daca este cazul. Se unge tava cu ulei, apoi se incepe...
Placinta macedoneana cu brinzaSe fierbe carnea, dupa care se lasa sa se raceasca si se taie felii subtiri. Feliile se pun pe un platou si deasupra se...
Vitello tonnatoSe pune untul la topit intr-o oala, se adauga prazul tocat, se lasa sa se inmoaie fara sa se ingalbeneasca. Se adauga...
Potage parmentierSe curata frunzulitele verzi din jurul cozii (codita se pastreaza). Se face o taietura in cruce pe fundul vinetelor si se...
Dulceata de vinete cu nuciSe pune o craticioara cu fundul gros pe foc mic, cu uleiul, se adauga ceapa si usturoiul. Cînd ceapa devine sticloasasa, se...
Sos curry de bazaSe pune vinul la fiert intr-o cratita cu 120 gr. zahar, vanilia, feliile de portocala si cele de lamiie. Cind incepe sa...
Piersici cu fragi si spuma de portocaleSe spala bine cartofii si se usuca intr-un stergar. Se curata cartofii si se taie felii subtiri (care nu se mai spala). Se...
Cartofi frantuzestiBoeuf bourguignon este o mancare traditionala franceza. Boeuf bourguignon ca si alte feluri frantuzesti erau foarte populare...
Boeuf BourguignonSe freaca zaharul cu untul si vanilia taiata marunt. Se adauga smintina si untul amestecind bine, apoi bicarbonatul. Se...
Prajitura cu visine pufoasaCaisele se taie sferturi. Se pun apa si coaja de lamiie sa fiarba. Se adauga orezul, zaharul, caisele si se lasa sa mai...
Caise cu orezBiscuitii se inmoaie in apa un pic incalzita in prealabil. Margarina cu zaharul se amesteca bine, obtinind o crema pufoasa....
Biscuiti cu cremaSe curata un mango si se toaca. Se toaca 2 ardei iuti. Se amesteca si se pune sare dupa gust.
Sos de mangoSe taie muschiul de-a lungul in 3 bucati fara a se patrunde la capatul gros. Se ia o fisie de cascaval, firul de usturoi si...
Muschiulet impletitSe curata ceapa, morcovul, patrunjelul, dovleacul. Dovlecelul se curata de simburi (daca are simburi)si se da pe razatoare,...
Mincare de dovlecei cu legumeAluatul: Cartofii, grisul, oul, faina, sarea se amesteca bine pina devine un aluat mai lipicios, ce se poate intinde. Se...
Galuste cu prune cu aluat cu grisToate legumele se taie in bucati mari. Se prajeste ceapa, apoi se adauga cateii de usturoi. Cind totul s-a aurit, se adauga...
Sos pentru spagheteSe curata, se spala si se fierb dovleceii. Se lasa in strecuratoare sa se scurga foarte bine de apa (cel putin ½ ora), apoi...
Chiftelute de dovleceiSe curata ciupercile, se spala bine si se taie bucati. Ceapa taiata subtire se prajeste usor in ulei, se adauga ciupercile si...
Mincare de ciuperci cu rosiiSe taie carnea bucati potrivite si se prajeste cu untura. Se adauga ceapa tocata marunt, se lasa sa se prajeasca foarte...
Fasole verde cu carne de vacaSe curata varza de primele foi exterioare si se scobeste coceanul. Se asaza varza intr-o oala cu apa sarata si se lasa sa...
Varza umpluta cu carneSe prajesc inabusit bucatile de pui intr-o cratita cu untul bine infierbintat, adaugind cite 1-2 linguri de apa. Cind puiul...
Pui cu smintinaSe curata caisele de coaja si de simburi si se pun in apa de var pentru 20 minute. Se scot din apa de var si se spala bine cu...
Dulceata de caise coapteSe pune la fiert apa cu untul, sarea si zaharul. Cind incepe sa fiarba se pune faina in ploaie, amestecind neincetat pina se...
Choux a la crème (Gogosi cu crema)Se curata, se spala si se taie felii subtiri citeva ciuperci. Se pun la fiert cu zeama de carne sau apa, timp de 10 minute....
Sos de ciuperciSe taie carnea bucati si se prajeste in ½ lingura unt. Se da apoi de doua ori prin masina de tocat, impreuna cu franzela...
Budinca de carne cu sos de ciuperciSe pune intr-un castron malaiul, faina, zaharul, sarea, bicarbonatul si uleiul. Se amesteca cu lingura, adaugind cite putin...
Budinca de malai pufoasaSe taie dovleceii bucati si se fierb in apa sarata citeva minute, se strecoara bine si se dau prin masina de tocat, se...
Sufleu de dovlecei cu smintinaSe dau pe razatoare patrunjelul, morcovul si ceapa si se fierb in apa pina cind se moaie bine. Se strecoara, se adauga sare...
Supa de conopidaSe prajeste zarzavatul foarte fin taiat, in unt, impreuna cu faina. Se stinge cu apa, se adauga fasolea taiata bucati, sarea...
Ciorba de fasole verde cu legumeSe pun la fiert impreuna cu oasele de la carne, patrunjelul, morcovul, telina si o ceapa, taiate foarte marunt. Intre timp se...
Bors de dovlecei umplutiSe curata cartofii noi si se pun la fiert cu un pahar cu apa si putina sare, timp de 10 minute. Se adauga untul si smintina...
Cartofi noi cu smintinaCartofii fierti se curata si se pun impreuna cu uleiul, galbenusul si smintina intr-un mixer. Usturoiul se piseaza si se...
Sos grecesc de usturoiBrinza de vaci se amesteca cu smintina ,hreanul ras si mustarul. Ridichile si ceapa verde tocata se adauga compozitiei de...
Sos de hrean cu brinza de vaciCastravetii si merele se curata de coaja si se taie felii foarte subtiri. Morcovii se spala, se curata si se dau pe...
Salata de castraveti cu mereSe tine creierul in apa rece o ora, se curata de pielita si se pune la fiert in apa calda cu putina sare. Se fierbe 15-20...
Salata de creierBrinza de vaca, bine stoarsa de zer, se freaca cu untul si sarea. Se aleg rosii tari si rotunde, se taie un capac si se...
Rosii umplute cu brinza cu mararSe prajeste ceapa in untura pina ce se ingalbeneste, se adauga faina, se mai prajeste putin, apoi se stinge cu zeama de...
Sos de tarhonCeapa curata se toaca, se amesteca apoi caperele si carnea tocata si se framinta. Se condimenteaza cu sare, piper si boia....
Perisoare pe rondele de castraveteEste o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta
Dovlecei si vinete panePeste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.
Pisica de mare prajitaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata