Retete culinare

Sos aromat de mustar
Sosuri condimentate

Sos aromat de mustar

Mararul spalat se toaca. Se amesteca cu smintina si mustarul. Se curata usturoiul, se toaca si se adauga compozitiei de...

Sos aromat de mustar
Sos picant cu brinza de capra si masline
Sosuri condimentate

Sos picant cu brinza de capra si masline

Frunzele de busuioc spalate se toaca. Usturoiul se toaca marunt. Maslinele se taie cubulete. Brinza de capra se amesteca cu...

Sos picant cu brinza de capra si masline
Plicuri cu visine
Prajituri

Plicuri cu visine

Se face aluatul si se lasa la rece 1-2 ore, apoi se intinde o foaie grosuta, se taie patrate, se pun la mijloc citeva visine,...

Plicuri cu visine
Zacusca de ardei cu miere
Conserve de iarna

Zacusca de ardei cu miere

Se coc ardeii. Se curata. Nu se spala, nu se scurg de zeama. Se taie taitei. Intr-o cratita se pun uleiul, ardeii, otetul,...

Zacusca de ardei cu miere
Tort de ciocolata “Daniela”
Torturi

Tort de ciocolata “Daniela”

Cacaoa, zaharul si apa se pun pe foc intr-un vas si se amesteca pina cind devine o pasta groasa. Se adauga si sarea de lamiie...

Tort de ciocolata “Daniela”
Crema englezeasca
Creme

Crema englezeasca

Crema englezeasca este usor de preparat, foarte aromata, si poate fi folosita cu succes la prepararea prajiturilor,...

Crema englezeasca
Friptura de jambon cu sos de macese
Mancaruri cu carne

Friptura de jambon cu sos de macese

Se asaza pulpa intr-o oala pentru cuptor, (ceramica de fonta Jena). Se acopera2/3 cu apa fiarta, se adauga ceapa, prazul,...

Friptura de jambon cu sos de macese
Budinca cu macaroane si sunca
Paste si pizza

Budinca cu macaroane si sunca

Se fierb macaroanele in apa cu sare. Se taie sunca felii, se rade cascavalul. Se amesteca smintina cu galbenusurile si...

Budinca cu macaroane si sunca
Inghetata de capsuni, zmeura, fragi
Inghetate

Inghetata de capsuni, zmeura, fragi

Se trec capsunile prin sita pina se obtin patru pahare de pulpa. Se amesteca cu 300 g zahar pudra, un pahar de lapte si un...

Inghetata de capsuni, zmeura, fragi
Compot de caise
Compoturi

Compot de caise

Se pune la fiert apa cu zaharul. In acest timp, se curata caisele de pielita si se lasa sa stea in apa rece. Cind zaharul s-a...

Compot de caise
Salata de caise cu albus
Salate de fructe

Salata de caise cu albus

Caisele se spala bine in citeva ape apoi se pun intr-un tifon care se introduce pentru citeva secunde in apa clocotita, apoi...

Salata de caise cu albus
Pesmeti cu smintina  si vanilie
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Pesmeti cu smintina si vanilie

Se freaca zaharul cu galbenusurile si ouale intregi, se adaga vanilia si smintina, bicarbonatul si untul, se amesteca bine....

Pesmeti cu smintina si vanilie
Prajitura cu zmeura
Prajituri

Prajitura cu zmeura

Se trece prin sita brinza de vaca, se amesteca cu cele doua galbenusuri rascoapte, trecute de asemenea prin sita si cu cele 3...

Prajitura cu zmeura
Gnochi de cartofi
Mancaruri cu cartofi

Gnochi de cartofi

Se fierb cartofii, se dau prin masina de tocat carne, se amesteca bine cu brinza rasa, faina si 2-3 oua intregi. Se presara...

Gnochi de cartofi
Varza dulce cu orez si rosii
Mancaruri cu varza

Varza dulce cu orez si rosii

Ceapa taiata felii se inabusa in ulei, se adauga orezul si ½ pahar de apa si se lasa sa infloreasca pe jumatate, se adauga...

Varza dulce cu orez si rosii
Rulada de carne tocata
Mancaruri cu carne

Rulada de carne tocata

Se da prin masina de tocat carnea impreuna cu cele doua cepe taiate marunt, crude sau rumenite in untura, miezul de piine...

Rulada de carne tocata
Pui cu conopida si vin alb
Mancaruri cu carne

Pui cu conopida si vin alb

Puiul, curatat si spalat, se taie in bucati care se rumenesc intr-o cratita cu o lingura de unt. Se adauga faina si se stinge...

Pui cu conopida si vin alb
Taitei cu nuci
Paste si pizza

Taitei cu nuci

Se fierb taiteii in apa putin sarata. Se strecoara, se spala cu apa rece, lasindu-i sa se scurga bine. Se amesteca apoi cu...

Taitei cu nuci
Creier in coca
Mancaruri cu carne

Creier in coca

Se freaca galbenusul cu faina si uleiul, se adauga laptele, sarea, pina ce se obtine o coca de clatite. Se adauga apoi...

Creier in coca
Budinca de cartofi cu macaroane
Mancaruri cu cartofi

Budinca de cartofi cu macaroane

Se fierb macaroanele in multa apa cu sare si, cind s-au inmuiat, se scurg. Se fierb cartofii in coaja, se curata si se taie...

Budinca de cartofi cu macaroane
Budinca de orez cu vin si scortisoara
Budinci

Budinca de orez cu vin si scortisoara

Se fierbe orezul cu vinul si 5 linguri de zahar, pina ce se ingroasa. Se lasa sa se raceasca, apoi se freaca cu untul si cu...

Budinca de orez cu vin si scortisoara
Sufleu de conopida
Mancaruri cu legume

Sufleu de conopida

Se fierbe conopida in apa sarata, se scurge cind este gata si se lasa la o parte. Se prajeste untul cu faina si se stinge cu...

Sufleu de conopida
Salata de varza alba cu chimen
Salate de legume

Salata de varza alba cu chimen

Varza cruda se taie fidea, apoi se pune in salatiera, se sareaza si se pipereaza. Peste ea se toarna uleiul si otetul; se...

Salata de varza alba cu chimen
Salata portugheza
Salate din carne de pasare

Salata portugheza

Ardeii copti se curata si se taie bucati, se amesteca cu orezul fiert, cu rosiile taiate felii rotunde, maslinele fara...

Salata portugheza
Oua cu masline si salata verde
Aperitive cu oua

Oua cu masline si salata verde

Se fierb tare ouale, se lasa sa se raceasca, se curata si se taie in doua in lungime. Se scot galbenusurile si se freaca...

Oua cu masline si salata verde
Pateu de ficat cu ciuperci
Aperitive cu ciuperci

Pateu de ficat cu ciuperci

Se curata, se spala si se taie bucati mari ciupercile. Pe fundul unei cratite se pun doua lingurite de unt, cepele taiate in...

Pateu de ficat cu ciuperci
Supa de zarzavaturi
Gogosi

Supa de zarzavaturi

Se fierbe zarzavatul in apa cu sare, la foc mic, timp de o ora si jumatate. Se strecoara prin sita. Se prajeste untul cu...

Supa de zarzavaturi
Bors de vitel
Borsuri

Bors de vitel

Se taie carnea in bucati, se pune la fiert cu apa si se spumeaza. Se adauga sarea, morcovul, telina, ceapa si patrunjelul...

Bors de vitel
Pui cerchez
Salate din carne de pasare

Pui cerchez

Pregatire: Se alege un pui mediu, se curata, se spala si se fierbe o jumatate de ora. Se scoate si se lasa sa se raceasca....

Pui cerchez
Bulbul satosu
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Bulbul satosu

Pregatire: Se amesteca bine margarina, iaurtul si albusul. Se adauga incet faina. Se amesteca si praful de copt cu faina si...

Bulbul satosu
Ali Nazik
Mancaruri cu carne

Ali Nazik

Pregatire: Vinetele si ardei se coc si se curata. Pe un platou se asaza vinetele si deasupra ardeii. Se toarna pe deasupra...

Ali Nazik
Vinete cu nuca
Aperitive cu legume

Vinete cu nuca

Pregatire: Se coc vinetele si ardeii in cuptor. Se curata de coaja si se toaca marunt. Nuca se marunteste in robotul de...

Vinete cu nuca
Sos de iaurt cu mustar
Sosuri albe

Sos de iaurt cu mustar

Se bate iaurtul cu sarea si piperul. Se adauga mustarul cu boabe si hreanul.

Sos de iaurt cu mustar
Salata o mie de gusturi
Salate reci

Salata o mie de gusturi

Varza se taie fin si se freaca cu sare; se lasa 5-10 minute sa se inmoaie un pic. Pastele fainoase se fierb in apa cu sare si...

Salata o mie de gusturi
Cataif cu frisca
Prajituri

Cataif cu frisca

Se rumenesc taiteii intr-o tigaie cu unt incins. Se asaza intr-o tava in strat egal, se acopera cu un sirop si se tin in...

Cataif cu frisca
Piine cu rosii
Aperitive cu rosii

Piine cu rosii

Piinea se taie felii nu foarte subtiri si se prajeste. Cind este bine prajita, fara sa se lase sa se raceasca, se freaca cu...

Piine cu rosii
Salata de fasole verde cu usturoi, boia si verdeata
Salate de legume

Salata de fasole verde cu usturoi, boia si verdeata

Se fierbe fasolea verde in apa clocotita cu sare, se scurge bine si se pune peste ea sosul format, in timp ce fierbe, din...

Salata de fasole verde cu usturoi, boia si verdeata
Sos Mornay
Sosuri albe

Sos Mornay

Se varsa faina peste untul încins si se amesteca bine fara a rumeni faina. Se varsa incetul cu incetul laptele, fara a...

Sos Mornay
Corabioare de vinete cu brinzeturi
Aperitive cu branza

Corabioare de vinete cu brinzeturi

Se taie vinetele pe lung, se scobesc, se prajesc pe ambele parti pina se inmoaie bine. Se umplu bine cu amestec de brinza...

Corabioare de vinete cu brinzeturi
Andive natur
Mancaruri cu legume

Andive natur

Se curata andivele de foile ingalbenite, se taie cotorul. Se oparesc 10 minute in apa clocotita nesarata. Se varsa in...

Andive natur
Muffins-aperitiv
Prajituri

Muffins-aperitiv

1. Se amesteca malaiul, faina, praful de copt, bicarbonatul intr-un castron. 2. In alt castron se amesteca oul, iaurtul si...

Muffins-aperitiv
Muffins cu ciocolata
Budinci

Muffins cu ciocolata

Formele de hirtie se pun pe o tava de aragaz. Untul se topeste si se lasa la racit. Se amesteca spuma ouale cu zaharul. Se...

Muffins cu ciocolata
Baclava turceasca
Prajituri

Baclava turceasca

Apa si zaharul se fierb, amestecind din cind in cind. Din serbetul care fierbe se pica o picatura pe o unghie. Daca pe unghie...

Baclava turceasca
Pui prajit la tava  cu usturoi
Mancaruri cu carne

Pui prajit la tava cu usturoi

Se pune puiul sarat intr-o cratita mai mare cu untura infierbintata, se prajeste pe toate partile, se adauga 4-5 linguri de...

Pui prajit la tava cu usturoi
Crap prajit cu zeama de lamiie
Mancaruri cu peste

Crap prajit cu zeama de lamiie

Se curata pestele, se spala, se taie bucati, se sareaza si se lasa 10-15 minute ca sa patrunda sarea. Se sterge apoi fiecare...

Crap prajit cu zeama de lamiie
Balmus (brinza de oi si mamaliga)
Preparate cu mamaliga

Balmus (brinza de oi si mamaliga)

Se pune la fiert apa, laptele si sarea si se face o mamaliguta pripita. Cind este gata, se adauga brinza de oi, se amesteca...

Balmus (brinza de oi si mamaliga)
Inghetata de visine cu zeama de lamiie
Inghetate

Inghetata de visine cu zeama de lamiie

Se fierbe zaharul cu apa citeva minute si se ia apoi de pe foc. In acest timp, visinele curatate de simburi se dau prin...

Inghetata de visine cu zeama de lamiie
Dulceata de visine si cirese
Dulceata

Dulceata de visine si cirese

Dupa indepartarea simburilor, fructele se presara in straturi cu zahar tos si se lasa 2-3 ore. Dupa aceea, se fierb pina sint...

Dulceata de visine si cirese
Tort de biscuiti cu cacao si rom
Torturi

Tort de biscuiti cu cacao si rom

Se face o crema din unt bine frecat cu zahar, cacao si rom. Se inmoaie biscuitii in lapte indulcit si se asaza pe farfurie un...

Tort de biscuiti cu cacao si rom
Sufleu de albus cu fructe
Sufleuri

Sufleu de albus cu fructe

Se bat spuma albusurile, apoi se adauga zaharul si vanilia sau coaja de lamiie, batind mereu pina se intaresc bine. Intr-un...

Sufleu de albus cu fructe
Supa de ciuperci cu zarzavaturi
Supe de legume

Supa de ciuperci cu zarzavaturi

Ceapa, morcovul si patrunjelul se dau pe razatoarea de zarzavat si se fierb in apa pina cind se inmoaie bine. Se strecoara si...

Supa de ciuperci cu zarzavaturi
Prajitura cu caise si iaurt

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Rotite din vinete umplute

Rotite din vinete umplute

Aroma toamnei pe platou

Rotite din vinete umplute
Dovlecei si vinete pane

Dovlecei si vinete pane

Este o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta

Dovlecei si vinete pane
Cele mai apreciate rețete
Pisica de mare prajita
1
Mancaruri cu peste

Pisica de mare prajita

Peste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.

Pisica de mare prajita
Parteneri
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
ReteteCulinare.RO

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata