Friptura pentru salata poate sa fie din orice carne se doreste (facuta la gratar sau prajita) sau se poate minca si fara...
Salata de spanac si carne
Se amesteca zaharul cu albusurile. Daca se folosesc mere(13-14 mere potrivite) se curata de coaja, se rad si se amesteca cu...
Prajitura cu fructe si bezea
Castravetele, rosiile, ardeii se taie bucatele nu prea mici si se pun intr-un castron. Ridichile se taie si ele si se tin 10...
Salata de vara dulce-acrisoaraPrajitura Albina, cu miere si gem este o prajitura de casa foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Este o...
Prajitura albina (cu miere si gem)
Se spala capsunile, se scot coditele. Se dau capsunile prin sita. Zeama obtinuta se amesteca cu zahar si se pune la foc mic...
Spuma de capsuni cu frisca
Pentru sandvisuri se intrebuinteaza o piine speciala care se cumpara din comert, o franzela care sa se poata taia felii...
Sandvisuri cu sunca
Se fierbe creierul si se serveste in aspic fie intreg, fie taiat felii. Se toarna aspic intr-o forma rotunda. Dupa ce s-a...
Creier in aspic
Se pune smintina sa clocoteasca si se pun feliile de rosii taiate rotund, se mai lasa putin si peste fiecare felie se sparge...
Ochiuri pe rosii cu smintina
Se desface amidonul cu putin lapte, se adauga zaharul si esenta dorita si se fierbe. Se ia de pe foc si se rastoarna cite...
Inghetata din lapte si oua
Se freaca galbenusurile cu zahar si rom pina se fac ca o crema. Se amesteca incet cu albusul batut spuma. Se toarna in cesti...
Crema de oua
Se prepara crema: se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga incet esenta de cafea. Separat se freaca untul in care se...
Tort de piscoturi cu oua
Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga albusurile spuma, faina, untul topit cald (nu fierbinte) si la urma nucile. Se...
Pesmeti pentru vin si ceai
Se framinta toate la un loc si se lasa sa creasca. Se intinde coca, se taie cu un pahar in forma de gogosi si se prajesc in...
Gogosi cu brinza
Ceapa taiata marunt se inabusa bine in grasime. Se adauga orezul, rosii sau bulion si verdeata si se mai inabusesc putin. Se...
Varza dulce sau acra cu orez
Se face un sos alb mai gros dintr-o lingura unt si 3-4 linguri faina. Se stinge cu lapte fierbinte si se fierbe bine. Se lasa...
Rulada cu smintina, sunca, cascaval
Se curata inima de pielite, de grasime si de tendoane si se scobeste la mijloc fara sa se atinga peretii. Se umple cu...
Inima de vitel umpluta
Se aleg frunzele mari. Se prepara un sos alb gros: se incalzeste pe foc untul fara a se ingalbeni, se amesteca cu faina, se...
Rulouri de spanac umplute
Brinza data prin sita sau sfarimata cu furculita se amesteca cu faina si grisul. Se adauga ouale intregi, sarea si se...
Papanasi cu gris si smintina
Carnea taiata bucati se inabusa cu ceapa (sau se fierbe daca este batrina), faina si ciupercile. Deoarece ciupercile lasa...
Ciuperci cu carne
Se fierbe pestele in apa clocotita cu sare, in care a fiert mult zarzavat, piper si foi de dafin. Inainte de a se pune...
Rasol de salau cald
Se bat galbenusurile spuma cu 120 gr. de zahar si 1 + 1/2 lingura de miere. Intr-un alt castron se bat albusurile spuma cu...
Savoiardi (biscuiti piemontezi pentru Tiramisu)
Se curata cartofii fierti in coaja si raciti. Se dau prin masina de tocat si se sareaza. Separat se prepara maioneza, se...
Pasta de cartofi cu maioneza
Carnea de pasare fiarta se taie in felii subtiri (lasind citeva bucatele pentru garnisit). Cartofii fierti in coaja, se...
Salata de carne de pasare
Se curata ridichile de radacina si de frunze, se spala, se scobesc la virf, nu la partea cu frunze, pentru ca fiind mai lata...
Ridichi umplute
Daca vrei sa oferi familiei tale o mancare delicioasa, pregateste budinca de brinza de vaca si smintina. Aceasta reteta este...
Budinca de brinza de vaca si smintina
Se fierb taiteii in lapte cu vanilie, zahar, coaja de lamiie, pina ce scad. Se amesteca cu 2 galbenusuri si albusul spuma. Se...
Budinca de taitei
Loboda curatata si bine spalata se fierbe in apa clocotita cu sare odata cu ceapa taiata marunt. Se adauga si orezul, iar...
Ciorba de loboda cu orez si smintina
Se curata spanacul, se spala in mai multe ape ca sa se curete bine de nisip. Se pune la fiert cu apa clocotita cu sare,...
Supa crema de spanac simpla
Albusurile se bat bine spuma, se adauga zaharul pudra si migdalele sau alunele sau nucile pisate. Se face o pasta din care se...
Tort de migdale, alune sau nuci
Se amesteca drojdia cu smintina si apoi cu faina si untul. Se framinta bine. Se intinde o foaie de ½ cm grosime, se taie...
Cornulete
Se da varza prin razatoare si se amesteca cu maioneza, preparata dintr-un ou, ulei si mustar. Se adauga sare, piper si...
Salata de varza cu maioneza
Tiramisu reţetă reinterpretata Se dizolva cafeaua in apa calda si se lasa la racit. Intr-un bol se bat ouale cu zaharul...
Tiramisu reţetă reinterpretata
Se rumenesc semintele de susan 5-10 minute in cuptor la 160 grade, fara sa se arda. Se amesteca faina cu sarea piperul si...
Pui cu susan
Cartofii reci se taie in cubulete. Fileurile de peste se taie in cubulete, zeama din borcan se pastreaza. Ceapa si mararul se...
Salata de cartofi cu ansoa
Ceapa taiata felii se inabusa in grasime, picurindu-se cite putina apa. Cind ceapa este bine inabusita, nu prajita, se adauga...
Sote de ficat
Se prepara o mamaliguta pripita inlocuind apa cu lapte. Cind este gata, se ia de la foc si se amesteca cu jumatate din...
Mamaliga cu brinza la cuptor
Se fierb cartofii in coaja, se curata, se taie felii si se amesteca cu jumatate din cantitatea de unt. Se asaza intr-o forma...
Budinca de cartofi cu ciuperci
Budinca cu brinza de vaca este foarte delicioasa. Aceasta reteta este usor de preparat.
Budinca cu brinza de vaca
Sufleul de mere se prepara fara faina. Se rad merele curatate de coaja si se pun la foc cu zahar si putin unt, picurindu-se...
Sufleu de mere simplu
Se incepe prepararea primului etaj. Se separa albusele de galbenusuri. Se bat albusele bine cu zaharul si se adauga...
Inghetata etajata
Se bate spuma zaharul cu ouale. Se adauga smintina, praful de copt, zaharul vanilat si bicarbonatul dizolvat in putina zeama...
Chec simplu cu smintina
Se pune la fiert orezul cu putina sare pina cind bobul este aproape moale. Intre timp se scobesc merele inlaturind casuta cu...
Mere umplute
Spanacul se fierbe, se scurge, se toaca si se inabusa intr-o cratita in doua linguri ulei. Separat, intr-o oala, se prajeste...
Crema de spanac cu iaurt
Se alege si se spala bine stevia. Separat , se caleste in ulei tot zarzavatul taiat marunt, apoi se pune un litru de apa si...
Ciorba de stevie cu smintina
Se prajesc, inabusit in unt, citeva felii ceapa, ciupercile taiate feliute si frunzele de patrunjel tocate. Dupa ce sint...
Supa de telina
Se fierb cartofii in coaja, se curata si se zdrobesc. Se toaca carnea, se potriveste de sare si piper si se amesteca cu...
Perisoare de cartofi cu carne
Pestele curatat si spalat se lasa ½ ora cu sare. Se asaza apoi in tava cu rosiile taiate felii, ceapa taiata pestisori,...
Crap cu sos rosu si cascaval
Se taie carnea bucati, se inabusa cu ceapa taiata felii subtiri, se sareaza. Se stinge cu apa si se lasa sa fiarba inabusit....
Placinta cu carne
Se inabusa ceapa taiata marunt, se adauga carnea tocata, se inabusa impreuna picurind cite putina apa rece, se mai trece...
Musaca de spanac
Se freaca bine zaharul pudra cu oul, pina ce amestecul se albeste. Intr-un alt castron se amesteca migdalele, coaja de...
Pricomigdale aromate
Nucile sau alunele se pun intr-o tava de prajitura si se tin in cuptor, 10 minute, la foc mijlociu, cu usa cuptorului...
Pricomigdale cu rom
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane