Friptura pentru salata poate sa fie din orice carne se doreste (facuta la gratar sau prajita) sau se poate minca si fara...
Salata de spanac si carneSe amesteca zaharul cu albusurile. Daca se folosesc mere(13-14 mere potrivite) se curata de coaja, se rad si se amesteca cu...
Prajitura cu fructe si bezeaCastravetele, rosiile, ardeii se taie bucatele nu prea mici si se pun intr-un castron. Ridichile se taie si ele si se tin 10...
Salata de vara dulce-acrisoaraPrajitura Albina, cu miere si gem este o prajitura de casa foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Este o...
Prajitura albina (cu miere si gem)Se spala capsunile, se scot coditele. Se dau capsunile prin sita. Zeama obtinuta se amesteca cu zahar si se pune la foc mic...
Spuma de capsuni cu friscaPentru sandvisuri se intrebuinteaza o piine speciala care se cumpara din comert, o franzela care sa se poata taia felii...
Sandvisuri cu suncaSe fierbe creierul si se serveste in aspic fie intreg, fie taiat felii. Se toarna aspic intr-o forma rotunda. Dupa ce s-a...
Creier in aspicSe pune smintina sa clocoteasca si se pun feliile de rosii taiate rotund, se mai lasa putin si peste fiecare felie se sparge...
Ochiuri pe rosii cu smintinaSe desface amidonul cu putin lapte, se adauga zaharul si esenta dorita si se fierbe. Se ia de pe foc si se rastoarna cite...
Inghetata din lapte si ouaSe freaca galbenusurile cu zahar si rom pina se fac ca o crema. Se amesteca incet cu albusul batut spuma. Se toarna in cesti...
Crema de ouaSe prepara crema: se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga incet esenta de cafea. Separat se freaca untul in care se...
Tort de piscoturi cu ouaSe freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga albusurile spuma, faina, untul topit cald (nu fierbinte) si la urma nucile. Se...
Pesmeti pentru vin si ceaiSe framinta toate la un loc si se lasa sa creasca. Se intinde coca, se taie cu un pahar in forma de gogosi si se prajesc in...
Gogosi cu brinzaCeapa taiata marunt se inabusa bine in grasime. Se adauga orezul, rosii sau bulion si verdeata si se mai inabusesc putin. Se...
Varza dulce sau acra cu orezSe face un sos alb mai gros dintr-o lingura unt si 3-4 linguri faina. Se stinge cu lapte fierbinte si se fierbe bine. Se lasa...
Rulada cu smintina, sunca, cascavalSe curata inima de pielite, de grasime si de tendoane si se scobeste la mijloc fara sa se atinga peretii. Se umple cu...
Inima de vitel umplutaSe aleg frunzele mari. Se prepara un sos alb gros: se incalzeste pe foc untul fara a se ingalbeni, se amesteca cu faina, se...
Rulouri de spanac umpluteBrinza data prin sita sau sfarimata cu furculita se amesteca cu faina si grisul. Se adauga ouale intregi, sarea si se...
Papanasi cu gris si smintinaCarnea taiata bucati se inabusa cu ceapa (sau se fierbe daca este batrina), faina si ciupercile. Deoarece ciupercile lasa...
Ciuperci cu carneSe fierbe pestele in apa clocotita cu sare, in care a fiert mult zarzavat, piper si foi de dafin. Inainte de a se pune...
Rasol de salau caldSe bat galbenusurile spuma cu 120 gr. de zahar si 1 + 1/2 lingura de miere. Intr-un alt castron se bat albusurile spuma cu...
Savoiardi (biscuiti piemontezi pentru Tiramisu)Se curata cartofii fierti in coaja si raciti. Se dau prin masina de tocat si se sareaza. Separat se prepara maioneza, se...
Pasta de cartofi cu maionezaCarnea de pasare fiarta se taie in felii subtiri (lasind citeva bucatele pentru garnisit). Cartofii fierti in coaja, se...
Salata de carne de pasareSe curata ridichile de radacina si de frunze, se spala, se scobesc la virf, nu la partea cu frunze, pentru ca fiind mai lata...
Ridichi umpluteDaca vrei sa oferi familiei tale o mancare delicioasa, pregateste budinca de brinza de vaca si smintina. Aceasta reteta este...
Budinca de brinza de vaca si smintinaSe fierb taiteii in lapte cu vanilie, zahar, coaja de lamiie, pina ce scad. Se amesteca cu 2 galbenusuri si albusul spuma. Se...
Budinca de taiteiLoboda curatata si bine spalata se fierbe in apa clocotita cu sare odata cu ceapa taiata marunt. Se adauga si orezul, iar...
Ciorba de loboda cu orez si smintinaSe curata spanacul, se spala in mai multe ape ca sa se curete bine de nisip. Se pune la fiert cu apa clocotita cu sare,...
Supa crema de spanac simplaAlbusurile se bat bine spuma, se adauga zaharul pudra si migdalele sau alunele sau nucile pisate. Se face o pasta din care se...
Tort de migdale, alune sau nuciSe amesteca drojdia cu smintina si apoi cu faina si untul. Se framinta bine. Se intinde o foaie de ½ cm grosime, se taie...
CornuleteSe da varza prin razatoare si se amesteca cu maioneza, preparata dintr-un ou, ulei si mustar. Se adauga sare, piper si...
Salata de varza cu maionezaTiramisu reţetă reinterpretata Se dizolva cafeaua in apa calda si se lasa la racit. Intr-un bol se bat ouale cu zaharul...
Tiramisu reţetă reinterpretataSe rumenesc semintele de susan 5-10 minute in cuptor la 160 grade, fara sa se arda. Se amesteca faina cu sarea piperul si...
Pui cu susanCartofii reci se taie in cubulete. Fileurile de peste se taie in cubulete, zeama din borcan se pastreaza. Ceapa si mararul se...
Salata de cartofi cu ansoaCeapa taiata felii se inabusa in grasime, picurindu-se cite putina apa. Cind ceapa este bine inabusita, nu prajita, se adauga...
Sote de ficatSe prepara o mamaliguta pripita inlocuind apa cu lapte. Cind este gata, se ia de la foc si se amesteca cu jumatate din...
Mamaliga cu brinza la cuptorSe fierb cartofii in coaja, se curata, se taie felii si se amesteca cu jumatate din cantitatea de unt. Se asaza intr-o forma...
Budinca de cartofi cu ciuperciBudinca cu brinza de vaca este foarte delicioasa. Aceasta reteta este usor de preparat.
Budinca cu brinza de vacaSufleul de mere se prepara fara faina. Se rad merele curatate de coaja si se pun la foc cu zahar si putin unt, picurindu-se...
Sufleu de mere simpluSe incepe prepararea primului etaj. Se separa albusele de galbenusuri. Se bat albusele bine cu zaharul si se adauga...
Inghetata etajataSe bate spuma zaharul cu ouale. Se adauga smintina, praful de copt, zaharul vanilat si bicarbonatul dizolvat in putina zeama...
Chec simplu cu smintinaSe pune la fiert orezul cu putina sare pina cind bobul este aproape moale. Intre timp se scobesc merele inlaturind casuta cu...
Mere umpluteSpanacul se fierbe, se scurge, se toaca si se inabusa intr-o cratita in doua linguri ulei. Separat, intr-o oala, se prajeste...
Crema de spanac cu iaurtSe alege si se spala bine stevia. Separat , se caleste in ulei tot zarzavatul taiat marunt, apoi se pune un litru de apa si...
Ciorba de stevie cu smintinaSe prajesc, inabusit in unt, citeva felii ceapa, ciupercile taiate feliute si frunzele de patrunjel tocate. Dupa ce sint...
Supa de telinaSe fierb cartofii in coaja, se curata si se zdrobesc. Se toaca carnea, se potriveste de sare si piper si se amesteca cu...
Perisoare de cartofi cu carnePestele curatat si spalat se lasa ½ ora cu sare. Se asaza apoi in tava cu rosiile taiate felii, ceapa taiata pestisori,...
Crap cu sos rosu si cascavalSe taie carnea bucati, se inabusa cu ceapa taiata felii subtiri, se sareaza. Se stinge cu apa si se lasa sa fiarba inabusit....
Placinta cu carneSe inabusa ceapa taiata marunt, se adauga carnea tocata, se inabusa impreuna picurind cite putina apa rece, se mai trece...
Musaca de spanacSe freaca bine zaharul pudra cu oul, pina ce amestecul se albeste. Intr-un alt castron se amesteca migdalele, coaja de...
Pricomigdale aromateNucile sau alunele se pun intr-o tava de prajitura si se tin in cuptor, 10 minute, la foc mijlociu, cu usa cuptorului...
Pricomigdale cu romEste o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta
Dovlecei si vinete panePeste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.
Pisica de mare prajitaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata