Retete culinare

Alivenci
Aperitive cu branza

Alivenci

Daca vreti sa mancati niste aperitive ca branza delicioase, pregatiti alivenci. E o reteta usoara si foarte buna.

Alivenci
Peste in aluat
Mancaruri cu peste

Peste in aluat

Se prepara o coca, fie aluat frantuzesc, fie un alt aluat preparat din faina, unt si otet. Se inabusa bine de tot 3-4 cepe,...

Peste in aluat
Bule de varza cu carne
Mancaruri cu varza

Bule de varza cu carne

Se prepara din varza dulce. Se desface varza in foi, se fierbe in apa clocotita cu sare. Se asaza 2-3 foi suprapuse, se pune...

Bule de varza cu carne
Ficat prajit cu sos de ciuperci
Mancaruri cu carne

Ficat prajit cu sos de ciuperci

Se inabusa in unt ceapa taiata fin, se adauga ciupercile taiate, se inabusa si ele, se adauga apoi vinul, piper, sare, putin...

Ficat prajit cu sos de ciuperci
Budinca de malai cu mere
Budinci

Budinca de malai cu mere

Se da sa clocoteasca laptele cu sare si zahar, se adauga in forma de ploaie grisul amestecat cu malaiul. Bine fiert, se da la...

Budinca de malai cu mere
Budinca de clatite cu spanac si cascaval
Mancaruri cu legume

Budinca de clatite cu spanac si cascaval

Budinca de clatite cu spanac este un aperitiv delicios sau pranz sanatos, pe placul intregii familii.

Budinca de clatite cu spanac si cascaval
Sufleu de creier
Aperitive cu carne

Sufleu de creier

Se tine creierul in apa rece ca sa iasa tot singele. Se scot apoi toate firisoarele si se fierbe in apa clocotita cu sare si...

Sufleu de creier
Sufleu de fructe cu chifle
Sufleuri

Sufleu de fructe cu chifle

Chiflele taiate felii se inmoaie in laptele fierbinte si se amesteca apoi cu galbenusurile batute. Se pune intr-o forma unsa...

Sufleu de fructe cu chifle
Ciorba de burta de vaca
Ciorbe

Ciorba de burta de vaca

Se alege partea cea mai groasa a burtii - muche de burta - se spala in multe ape, se opareste cu apa clocotita cu otet si...

Ciorba de burta de vaca
Bors de urzici cu hamei
Borsuri

Bors de urzici cu hamei

Urzicile alese si bine spalate se pun la fiert in apa clocotita cu sare si ceapa taiata marunt. Orezul si virfurile de hamei...

Bors de urzici cu hamei
Ciorba de salata
Ciorbe

Ciorba de salata

Se pune la fiert intr-o oala 2 litri apa impreuna cu frunze de usturoi verde si patrunjel verde, taiate marunt, adaugind...

Ciorba de salata
Tort cu ciocolata
Torturi

Tort cu ciocolata

Se amesteca 400 gr. zahar, cacao, apa si se fierb 10 min. Cind este rece se adauga galbenusurile. Din crema se iau 5 linguri...

Tort cu ciocolata
Risotto cu carne tocata si curry
Mancaruri cu orez

Risotto cu carne tocata si curry

Se curata si se toaca ceapa. Se prajeste in grasime. Se adauga curry si carnea tocata si se lasa sa se prajeasca citeva...

Risotto cu carne tocata si curry
Prajitura de post
Dulciuri

Prajitura de post

Prajitura de post cu nuci si gem este pur si simplu delicioasa. Se prepara incredibil de usor, nu ai nevoie de multe...

Prajitura de post
Tort Schwarzwald
Torturi

Tort Schwarzwald

Blaturile: Se pune cuptorul la incalzit. Se deseneaza pe hirtie pergament 3 forme de blat: cercuri cu diam de 24 cm sau...

Tort Schwarzwald
Tocana ca la Abrud
Mancaruri cu carne

Tocana ca la Abrud

Se spala carnea, se imparte in bucati care se prajesc in untura. Se adauga ceapa taiata marunt si se prajeste pina se...

Tocana ca la Abrud
Salata combinata cu castraveti
Salate cu carne de vita

Salata combinata cu castraveti

Carnea se taie fidea, cartofii si castravetii se taie cuburi mici, ceapa se toaca. Se amesteca toate bine si se toarna...

Salata combinata cu castraveti
Ochiuri in cuib de cartofi
Aperitive cu oua

Ochiuri in cuib de cartofi

Se umple un cornet cu piure de cartofi. In farfuria care merge la cuptor se toarna cu cornetul rinduri unele peste altele in...

Ochiuri in cuib de cartofi
Sandvisuri cu unt colorat
Sandviciuri

Sandvisuri cu unt colorat

Se freaca untul spuma, iar apoi se pregatesc culorile: rosu - zeama de sfecla sau boia de ardei dulce; galben-zeama de morcov...

Sandvisuri cu unt colorat
Fursecuri cu miere si nuci
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri cu miere si nuci

Se topeste untul intr-un vas, se adauga mierea, galbenusurile, coaja de lamiie si se bate pina se face spuma. Se adauga...

Fursecuri cu miere si nuci
Tort fin de ciocolata
Torturi

Tort fin de ciocolata

Se freaca untul cu 6 galbenusuri, cu 150 gr. zahar si cu 150 gr. ciocolata topita la cuptor. Se freaca cel putin un sfert de...

Tort fin de ciocolata
Salata de pasare
Salate din carne de pasare

Salata de pasare

Se taie marunt carnea (dupa ce in prealabil pieptul a fost fiert), ciupercile, castraveciorii, se amesteca intr-un castron,...

Salata de pasare
Salata de ton cu andive
Salate cu peste

Salata de ton cu andive

Intr-un castron se amesteca andivele spalate si taiate, porumbul scurs si conserva de ton cu tot cu ulei, pentru a se evita...

Salata de ton cu andive
Pizza
Paste si pizza

Pizza

Compozitia se introduce in tava bine unsa si tapetata si peste ea se adauga salam, sunca ciuperci etc. taiate marunt. Peste...

Pizza
Pui cu ciuperci si slanina
Mancaruri cu carne

Pui cu ciuperci si slanina

Se prajeste puiul in putin ulei pe ambele parti pina este rumenit; se scoate si se pune deoparte. Se pune slanina si se...

Pui cu ciuperci si slanina
Macaroane cu brinza si oua
Paste si pizza

Macaroane cu brinza si oua

Macaroanele fierte in apa clocotita cu sare se strecoara si se amesteca cu brinza rasa si cu ouale batute. Se asaza in tava,...

Macaroane cu brinza si oua
Gogosele de cartofi
Mancaruri cu cartofi

Gogosele de cartofi

In laptele fiert si racit se dizolva drojdie de bere. Se amesteca apoi cu putina faina, se adauga cartofii fierti si dati...

Gogosele de cartofi
Arpagic cu carne
Mancaruri cu carne

Arpagic cu carne

Se rumeneste carnea in grasime si se adauga 2-3 linguri de vin, putin piper, sare si se fierbe inabusit, picurindu-se apa...

Arpagic cu carne
Limba in pesmet
Mancaruri cu carne

Limba in pesmet

Limba fiarta si curatata se taie in bucati, se tavaleste fiecare bucata in faina, apoi in ou batut si in pesmet Se prajeste...

Limba in pesmet
Pulpa de vitel la cuptor
Mancaruri cu carne

Pulpa de vitel la cuptor

Cea mai frageda si mai gustoasa parte din pulpa este capacul; fricandoul se prezinta mai frumos, dar nu este atit de fraged....

Pulpa de vitel la cuptor
Crema de vanilie cu fructe
Creme

Crema de vanilie cu fructe

Se pune intr-o cratita la fiert laptele cu vanilia. Dupa ce a dat in clocot, se ia de la foc, se acopera cu capac si se lasa...

Crema de vanilie cu fructe
Budinca de fidea cu carne
Mancaruri cu carne

Budinca de fidea cu carne

Se fierbe fideaua in apa clocotita cu sare si se strecoara. Se prepara carnea ca si pentru o musaca. Se taie ceapa marunt se...

Budinca de fidea cu carne
Budinca de malai cu gris
Budinci

Budinca de malai cu gris

Se bat ouale cu 3 linguri de zahar pe marginea aragazului, ca pentru tort. Se adauga malaiul amestecat cu grisul. Se pune...

Budinca de malai cu gris
Budinca de gris cu ciocolata
Budinci

Budinca de gris cu ciocolata

Se pun pe foc intr-o cratita laptele cu vanilia si zaharul. Cind incepe sa fiarba se toarna grisul in ploaie amestecind mereu...

Budinca de gris cu ciocolata
Sufleu de brinza si oua
Aperitive cu branza

Sufleu de brinza si oua

Se pune laptele impreuna cu untul pe foc sa clocoteasca, se adauga toata faina odata si se amesteca repede. Cind este aproape...

Sufleu de brinza si oua
Sufleu de mere cu franzela
Sufleuri

Sufleu de mere cu franzela

Se taie merele bucatele si se umezesc cu zeama de lamiie. Untul se freaca spuma, se adauga zaharul, galbenusurile, nucile...

Sufleu de mere cu franzela
Mincare de telina cu ciuperci
Mancaruri cu legume

Mincare de telina cu ciuperci

Se curata telinele, se spala, se taie fiecare in opt parti si se pun la fiert in apa sarata. Cind sint aproape moi, se scurg...

Mincare de telina cu ciuperci
Rizotto cu ochiuri
Mancaruri cu orez

Rizotto cu ochiuri

Ceapa se toaca marunt si se caleste in unt incins. Cind incepe sa se ingalbeneasca, se adauga orezul si se mai prajeste 5-6...

Rizotto cu ochiuri
Cascaval pane, in faina si pesmet
Aperitive cu branza

Cascaval pane, in faina si pesmet

Feliile de cascaval pane sunt aperitive delicioase. Pentru a prepara aceasta reteta avem nevoie de cascaval, oua, faina si ulei.

Cascaval pane, in faina si pesmet
Snitel de varza dulce
Mancaruri cu varza

Snitel de varza dulce

Varza intreaga sau taiata in jumatate se opareste in apa clocotita cu sare. Se taie felii de un deget de groase, se dau prin...

Snitel de varza dulce
Supa de cartofi pasata
Supe de legume

Supa de cartofi pasata

Cartofii curatati de coaja se pun la fiert in apa rece cu sare. Se potriveste cantitatea de apa, ca sa nu ramina prea mult...

Supa de cartofi pasata
Ciorba cu cirnati afumati
Ciorbe

Ciorba cu cirnati afumati

Se taie cirnatii in bucatele si se frig intr-o cratita, in putina grasime. Se pun intr-o oala 1 ½ l apa, sa fiarba cu cepele...

Ciorba cu cirnati afumati
Ciorba de fasole de post
Ciorbe

Ciorba de fasole de post

Se alege fasolea, se spala si se fierbe in 2 litri de apa; se arunca apa in care a fiert fasolea si se pune alta apa fiarta...

Ciorba de fasole de post
Rulouri de kaiser
Aperitive cu carne

Rulouri de kaiser

Se taie kaizerul in felii de 3-4 mm grosime. In functie de marimea acestuia, se taie ficatul în bucati. Bucatelele de ficat...

Rulouri de kaiser
Prajituri Tosca
Prajituri

Prajituri Tosca

Se incalzeste cuptorul la 175 grade C. Faina, zaharul, margaina taiata in bucatele si galbenusul se amesteca. Se lucreaza...

Prajituri Tosca
Cartofi cu vinete prajite
Mancaruri cu cartofi

Cartofi cu vinete prajite

Vinetele se spala, se taie asa cum sint in coaja, in cuburi sau felii, dupa preferinta, se prajesc usor in uleiul incins apoi...

Cartofi cu vinete prajite
Salata de orez cu prune uscate
Salate de legume

Salata de orez cu prune uscate

Se fierbe orezul in apa clocotita cu sare si apoi se clateste cu apa rece. Prunele se inmoaie citeva ore in apa calduta, apoi...

Salata de orez cu prune uscate
Ciorba de post cu stevie
Ciorbe

Ciorba de post cu stevie

Ceapa se toaca fin, telina se rade, iar cartofii se taie cubulete si toate se calesc in putin ulei. Se adauga apa si se lasa...

Ciorba de post cu stevie
Prajitura cu mere rapida
Prajituri

Prajitura cu mere rapida

Totul se amesteca foarte bine si se pune compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Dupa ce se scoate din...

Prajitura cu mere rapida
Oua mimoza
Aperitive cu oua

Oua mimoza

Ouale fierte tari se lasa sa se raceasca. Se curata de coaja, se taie in jumatate in lungime. Se scoate galbenusul si in...

Oua mimoza
Supa de burta fara burta
Supe de carne

Supa de burta fara burta

Se face o supa de pui (sau de gaina) sau se face o supa la plic de pui (in acest caz durata maxima de preparare este de 20...

Supa de burta fara burta
Prajitura cu caise si iaurt

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Rotite din vinete umplute

Rotite din vinete umplute

Aroma toamnei pe platou

Rotite din vinete umplute
Dovlecei si vinete pane

Dovlecei si vinete pane

Este o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta

Dovlecei si vinete pane
Cele mai apreciate rețete
Pisica de mare prajita
1
Mancaruri cu peste

Pisica de mare prajita

Peste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.

Pisica de mare prajita
Parteneri
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
ReteteCulinare.RO

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata