Daca vreti sa mancati niste aperitive ca branza delicioase, pregatiti alivenci. E o reteta usoara si foarte buna.
AlivenciSe prepara o coca, fie aluat frantuzesc, fie un alt aluat preparat din faina, unt si otet. Se inabusa bine de tot 3-4 cepe,...
Peste in aluatSe prepara din varza dulce. Se desface varza in foi, se fierbe in apa clocotita cu sare. Se asaza 2-3 foi suprapuse, se pune...
Bule de varza cu carneSe inabusa in unt ceapa taiata fin, se adauga ciupercile taiate, se inabusa si ele, se adauga apoi vinul, piper, sare, putin...
Ficat prajit cu sos de ciuperciSe da sa clocoteasca laptele cu sare si zahar, se adauga in forma de ploaie grisul amestecat cu malaiul. Bine fiert, se da la...
Budinca de malai cu mereBudinca de clatite cu spanac este un aperitiv delicios sau pranz sanatos, pe placul intregii familii.
Budinca de clatite cu spanac si cascavalSe tine creierul in apa rece ca sa iasa tot singele. Se scot apoi toate firisoarele si se fierbe in apa clocotita cu sare si...
Sufleu de creierChiflele taiate felii se inmoaie in laptele fierbinte si se amesteca apoi cu galbenusurile batute. Se pune intr-o forma unsa...
Sufleu de fructe cu chifleSe alege partea cea mai groasa a burtii - muche de burta - se spala in multe ape, se opareste cu apa clocotita cu otet si...
Ciorba de burta de vacaUrzicile alese si bine spalate se pun la fiert in apa clocotita cu sare si ceapa taiata marunt. Orezul si virfurile de hamei...
Bors de urzici cu hameiSe pune la fiert intr-o oala 2 litri apa impreuna cu frunze de usturoi verde si patrunjel verde, taiate marunt, adaugind...
Ciorba de salataSe amesteca 400 gr. zahar, cacao, apa si se fierb 10 min. Cind este rece se adauga galbenusurile. Din crema se iau 5 linguri...
Tort cu ciocolataSe curata si se toaca ceapa. Se prajeste in grasime. Se adauga curry si carnea tocata si se lasa sa se prajeasca citeva...
Risotto cu carne tocata si curryPrajitura de post cu nuci si gem este pur si simplu delicioasa. Se prepara incredibil de usor, nu ai nevoie de multe...
Prajitura de postBlaturile: Se pune cuptorul la incalzit. Se deseneaza pe hirtie pergament 3 forme de blat: cercuri cu diam de 24 cm sau...
Tort SchwarzwaldSe spala carnea, se imparte in bucati care se prajesc in untura. Se adauga ceapa taiata marunt si se prajeste pina se...
Tocana ca la AbrudCarnea se taie fidea, cartofii si castravetii se taie cuburi mici, ceapa se toaca. Se amesteca toate bine si se toarna...
Salata combinata cu castravetiSe umple un cornet cu piure de cartofi. In farfuria care merge la cuptor se toarna cu cornetul rinduri unele peste altele in...
Ochiuri in cuib de cartofiSe freaca untul spuma, iar apoi se pregatesc culorile: rosu - zeama de sfecla sau boia de ardei dulce; galben-zeama de morcov...
Sandvisuri cu unt coloratSe topeste untul intr-un vas, se adauga mierea, galbenusurile, coaja de lamiie si se bate pina se face spuma. Se adauga...
Fursecuri cu miere si nuciSe freaca untul cu 6 galbenusuri, cu 150 gr. zahar si cu 150 gr. ciocolata topita la cuptor. Se freaca cel putin un sfert de...
Tort fin de ciocolataSe taie marunt carnea (dupa ce in prealabil pieptul a fost fiert), ciupercile, castraveciorii, se amesteca intr-un castron,...
Salata de pasareIntr-un castron se amesteca andivele spalate si taiate, porumbul scurs si conserva de ton cu tot cu ulei, pentru a se evita...
Salata de ton cu andiveCompozitia se introduce in tava bine unsa si tapetata si peste ea se adauga salam, sunca ciuperci etc. taiate marunt. Peste...
PizzaSe prajeste puiul in putin ulei pe ambele parti pina este rumenit; se scoate si se pune deoparte. Se pune slanina si se...
Pui cu ciuperci si slaninaMacaroanele fierte in apa clocotita cu sare se strecoara si se amesteca cu brinza rasa si cu ouale batute. Se asaza in tava,...
Macaroane cu brinza si ouaIn laptele fiert si racit se dizolva drojdie de bere. Se amesteca apoi cu putina faina, se adauga cartofii fierti si dati...
Gogosele de cartofiSe rumeneste carnea in grasime si se adauga 2-3 linguri de vin, putin piper, sare si se fierbe inabusit, picurindu-se apa...
Arpagic cu carneLimba fiarta si curatata se taie in bucati, se tavaleste fiecare bucata in faina, apoi in ou batut si in pesmet Se prajeste...
Limba in pesmetCea mai frageda si mai gustoasa parte din pulpa este capacul; fricandoul se prezinta mai frumos, dar nu este atit de fraged....
Pulpa de vitel la cuptorSe pune intr-o cratita la fiert laptele cu vanilia. Dupa ce a dat in clocot, se ia de la foc, se acopera cu capac si se lasa...
Crema de vanilie cu fructeSe fierbe fideaua in apa clocotita cu sare si se strecoara. Se prepara carnea ca si pentru o musaca. Se taie ceapa marunt se...
Budinca de fidea cu carneSe bat ouale cu 3 linguri de zahar pe marginea aragazului, ca pentru tort. Se adauga malaiul amestecat cu grisul. Se pune...
Budinca de malai cu grisSe pun pe foc intr-o cratita laptele cu vanilia si zaharul. Cind incepe sa fiarba se toarna grisul in ploaie amestecind mereu...
Budinca de gris cu ciocolataSe pune laptele impreuna cu untul pe foc sa clocoteasca, se adauga toata faina odata si se amesteca repede. Cind este aproape...
Sufleu de brinza si ouaSe taie merele bucatele si se umezesc cu zeama de lamiie. Untul se freaca spuma, se adauga zaharul, galbenusurile, nucile...
Sufleu de mere cu franzelaSe curata telinele, se spala, se taie fiecare in opt parti si se pun la fiert in apa sarata. Cind sint aproape moi, se scurg...
Mincare de telina cu ciuperciCeapa se toaca marunt si se caleste in unt incins. Cind incepe sa se ingalbeneasca, se adauga orezul si se mai prajeste 5-6...
Rizotto cu ochiuriFeliile de cascaval pane sunt aperitive delicioase. Pentru a prepara aceasta reteta avem nevoie de cascaval, oua, faina si ulei.
Cascaval pane, in faina si pesmetVarza intreaga sau taiata in jumatate se opareste in apa clocotita cu sare. Se taie felii de un deget de groase, se dau prin...
Snitel de varza dulceCartofii curatati de coaja se pun la fiert in apa rece cu sare. Se potriveste cantitatea de apa, ca sa nu ramina prea mult...
Supa de cartofi pasataSe taie cirnatii in bucatele si se frig intr-o cratita, in putina grasime. Se pun intr-o oala 1 ½ l apa, sa fiarba cu cepele...
Ciorba cu cirnati afumatiSe alege fasolea, se spala si se fierbe in 2 litri de apa; se arunca apa in care a fiert fasolea si se pune alta apa fiarta...
Ciorba de fasole de postSe taie kaizerul in felii de 3-4 mm grosime. In functie de marimea acestuia, se taie ficatul în bucati. Bucatelele de ficat...
Rulouri de kaiserSe incalzeste cuptorul la 175 grade C. Faina, zaharul, margaina taiata in bucatele si galbenusul se amesteca. Se lucreaza...
Prajituri ToscaVinetele se spala, se taie asa cum sint in coaja, in cuburi sau felii, dupa preferinta, se prajesc usor in uleiul incins apoi...
Cartofi cu vinete prajiteSe fierbe orezul in apa clocotita cu sare si apoi se clateste cu apa rece. Prunele se inmoaie citeva ore in apa calduta, apoi...
Salata de orez cu prune uscateCeapa se toaca fin, telina se rade, iar cartofii se taie cubulete si toate se calesc in putin ulei. Se adauga apa si se lasa...
Ciorba de post cu stevieTotul se amesteca foarte bine si se pune compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Dupa ce se scoate din...
Prajitura cu mere rapidaOuale fierte tari se lasa sa se raceasca. Se curata de coaja, se taie in jumatate in lungime. Se scoate galbenusul si in...
Oua mimozaSe face o supa de pui (sau de gaina) sau se face o supa la plic de pui (in acest caz durata maxima de preparare este de 20...
Supa de burta fara burtaEste o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta
Dovlecei si vinete panePeste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.
Pisica de mare prajitaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata